Prezidento Billo Clintono dukrai nuo likimo pabėgti nepavyko

Užaugusi skandalų krečiamuose Baltuosiuose rūmuose Chelsea Clinton (35 m.) netrukus gali vėl į juos sugrįžti. Ir ne todėl, kad jos motina Hillary Clinton (67 m.) balotiruojasi į JAV prezidentus. Ambicijų vedama politikų duktė ir pati neatmeta galimybės kada nors tapti galingiausios pasaulio valstybės galva. „Tokia tikimybė tikrai yra“, – prasitarė moteris.

Chelsea Clinton ir Marcas Mezvinsky susituokė 2010-aisiais 400 artimųjų ir svečių akivaizdoje. Sakoma, jog vestuvės atsiėjo net 3 mln. JAV dolerių.
Chelsea Clinton ir Marcas Mezvinsky susituokė 2010-aisiais 400 artimųjų ir svečių akivaizdoje. Sakoma, jog vestuvės atsiėjo net 3 mln. JAV dolerių.
Po Baltųjų rūmų sekso skandalo Chelsea teko nuryti kartėlį ir padėti šeimai atsitiesti visuomenės akyse.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Po Baltųjų rūmų sekso skandalo Chelsea teko nuryti kartėlį ir padėti šeimai atsitiesti visuomenės akyse.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Po Baltųjų rūmų sekso skandalo Chelsea teko nuryti kartėlį ir padėti šeimai atsitiesti visuomenės akyse.
Po Baltųjų rūmų sekso skandalo Chelsea teko nuryti kartėlį ir padėti šeimai atsitiesti visuomenės akyse.
Billas Clintonas ir Hillary Clinton laiko savo naujagimę – vienturtę dukterį Chelsea.
Billas Clintonas ir Hillary Clinton laiko savo naujagimę – vienturtę dukterį Chelsea.
Daugiau nuotraukų (4)

„Lietuvos rytas“

Sep 22, 2015, 11:59 PM, atnaujinta Oct 14, 2017, 10:15 AM

Ilgus metus tėvų šešėlyje praleidusiai Ch.Clinton nuo savo lemties pabėgti nepavyko, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „Stilius“. Nors studijų laikais moteris stengėsi nutolti nuo politinės tėvų veiklos, dabar trijulė – tarytum nesustabdoma komanda.

Nuo 2012 metų Chelsea aktyviai dalyvauja savo tėvo Billo Clintono (69 m.) įkurtame labdaros fonde. Chelsea kuruoja jo humanitarinę ir filantropinę veiklą visame pasaulyje. 2 mlrd. JAV dolerių sukaupęs paramos fondas rūpinasi klimato kaitos, sveikatos apsaugos, maisto ir vandens išteklių užtikrinimu skurdo slegiamiems trečiojo pasaulio gyventojams.

Ar dėl Ch.Clinton kompetencijos ir įdirbio kam nors kyla abejonių? Vargu. Vien per pastaruosius mėnesius Chelsea spėjo aplankyti Haitį, nuvykti į Marakeše vykstančią Clintonų pasaulinės iniciatyvos konferenciją ir sudalyvauti keliose švietėjiško pobūdžio pokalbių laidose. Tačiau bene didžiausi jos laimėjimai – vaistų, stabdančių ŽIV ir AIDS poveikį, kainų mažinimas ir projektas „Jokių lubų“. Pastarasis sujungė milijardieriaus Billo Gateso žmonos Melindos ir H.Clinton pastangas plėsti moterų ir mergaičių teises.

Be viso to, Chelsea turi ir kitų, kur kas žemiškesnių ir malonesnių pareigų. Praėjusių metų rugsėjį jai ir jos vyrui investuotojui Marcui Mezvinsky (35 m.) gimė dukra Charlotte.

Regis, didžiaisiais gyvenimo pokyčiais džiaugėsi ne tik naujai iškepti tėvai, bet ir entuziastingi seneliai.

„Kaip ir bet kuris kitas senelis, aš manau, kad mano anūkė yra pats nuostabiausias dalykas, nutikęs nuo tada, kai atsirado pjaustyta duona“, – gimus Charlotte juokavo buvęs JAV prezidentas.

Kas galėjo pamanyti, kad kadaise Ch.Clinton su rūpestingu tėvu nenorėjo nė kalbėti? Po plačiai nuskambėjusio Baltųjų rūmų skandalo – atskleidus B.Clintono ir 21-erių stažuotojos Monikos Lewinsky seksualinius ryšius, Chelsea ilgą laiką negalėjo pamiršti artimo žmogaus niekšybės.

Lemtingą 1998-ųjų vasarą buvo tikimasi tuomečio prezidento ir pirmosios ponios skyrybų, tačiau šeimos saitai pasirodė esą nenutraukiami. Daugelio manymu, būtent Chelsea padėjo išsaugoti savo tėvų santuoką.

Skandalui įgavus pagreitį mergaitė pasielgė taip, kaip ir priimtina Clintonų šeimos narei: nurijo kartėlį ir nepasidavė provokacijoms.

„Ji – vienas stipriausių žmonių, kuriuos pažįstu“, – apie Ch.Clinton sakė jos Stanfordo universiteto laikų bičiulė Elsa Collins.

Kalbant apie studijų laikus, tai buvo Ch.Clinton atskirties metas. Moteris vengė visuomenės dėmesio ir taip nenorėjo sekti tėvų pėdomis, jog ėmė maištauti.

Plaukų trumpai nenusikirpo. Su kuo papuolė nemiegojo. Gerai išauklėta buvusio JAV prezidento duktė maištavo aukštuomenės stiliumi – užuot pasukusi politikos link, susirado paprastesnį darbą.

Garsiausiai nuskambėjo Chelsea įsidarbinimas JAV žinių tarnyboje NBC – čia ji buvo specialioji korespondentė. Sakoma, jog iš visų kvailų NBC sprendimų šis buvo kvailiausias.

Moters alga siekė net 600 tūkst. JAV dolerių per metus – gerokai daugiau, nei uždirbdavo prestižinio leidinio „The New York Times“ redaktoriai. Tačiau už ką jai buvo sumokėta tiek daug pinigų? Juk per trejus metus Ch.Clinton būstinėje beveik nepasirodė, o reportažų apie socialines problemas ir skurdą parengė vos kelis. Laimė, bendradarbiavimas su NBC nutrūko, o Chelsea nusprendė grįžti ten, kur jautėsi lyg savo rogėse.

2008 metais savo motinos rinkimų kampanijoje aktyviai dalyvavusi Ch.Clinton ir vėl atsidūrė žiniasklaidos taikiklyje. Nors moteriai buvo 27-eri ir ji galėjo puikiai pasirūpinti savimi, Clintonų šeimos pakalikai nėrėsi iš kailio, stengdamiesi apsaugoti Chelsea nuo perdėto visuomenės dėmesio. H.Clinton nurodymu žiniasklaidos atstovai buvo raginami nekalbinti moters. Tie, kurie nepaisė buvusios pirmosios ponios reikalavimų, greit pajuto pasekmes.

Per vieną renginį 2008-aisiais reporteris Davidas Shusteris atsidūrė visai greta Ch.Clinton ir, be abejo, neatsispyrė pagundai užduoti jai keletą klausimų. Chelsea mandagiai atsisakius komentuoti, reporteris atlyžo. Tačiau tai situacijos negelbėjo, juk galų gale jis nepakluso nerašytam įstatymui nekalbinti buvusio JAV prezidento dukters. Ir už tai turėjo sumokėti. Po 24 valandų D.Shusteris sulaukė grasinamų skambučių. O kiek vėliau – dėl neatsargiai parinktų žodžių apie Ch.Clinton – kone neteko darbo. D.Shusterio istorija buvo tarytum įspėjimas visiems žurnalistams – su Clintonų šeima verčiau nejuokauti.

Šios pozicijos laikomasi iki šiol. Interviu, kuriuos duoda Ch.Clinton, būna diskretiški, o pokalbiai tiesioginiame eteryje – be menkiausio kontroversiškų temų prieskonio. Trumpiau tariant, priversti Ch.Clinton susierzinti ar pasijusti nemaloniai nėra priimtina ar toleruotina. Juk daugelis ją vis dar prisimena kaip mažą ir artimą Baltųjų rūmų mergaitę, užaugusią Amerikos akyse.

Parengė KRISTINA SOLOMNIKOVA

Buvusio JAV prezidento duktė maištavo aukštuomenės stiliumi – užuot pasukusi politikos link, susirado paprastesnį darbą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.