Nomedos Kazlaus pasirodymams su garsenybe – nauji apdarai

Šias moteris sieja ne tik talentas, keliolikos metų šilta pažintis, bet ir motiniški rūpesčiai. Netrukus Lietuvos publikai dainuosiančios operos dainininkės Nomeda Kazlaus ir ispanė Montserrat Marti augina panašaus amžiaus dukras.

Nomeda Kazlaus (dešinėje) ir Montserrat Marti.<br>R.Danisevčiaus nuotr.
Nomeda Kazlaus (dešinėje) ir Montserrat Marti.<br>R.Danisevčiaus nuotr.
R.Danisevičiaus nuotr., mados namų „Cantas“ (E.Sidaro) suknelė, J.Sargautytės makiažas, „RJ Hair Culture“ šukuosena, „Natali de Lyrik“ papuošalai.
R.Danisevičiaus nuotr., mados namų „Cantas“ (E.Sidaro) suknelė, J.Sargautytės makiažas, „RJ Hair Culture“ šukuosena, „Natali de Lyrik“ papuošalai.
R.Danisevičiaus nuotr., mados namų „Cantas“ (E.Sidaro) suknelė, J.Sargautytės makiažas, „RJ Hair Culture“ šukuosena, „Alma Diamonds“ papuošalai.
R.Danisevičiaus nuotr., mados namų „Cantas“ (E.Sidaro) suknelė, J.Sargautytės makiažas, „RJ Hair Culture“ šukuosena, „Alma Diamonds“ papuošalai.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 8, 2015, 1:48 PM, atnaujinta Sep 30, 2017, 3:23 PM

 -Kiek metų jūsų dukrai Odabellai – kuo įdomus šis jos amžiaus tarpsnis? Kuo kvėpuojate pati?

 -Mano dukrai – penkeri su puse. Odabella muzikuoja, lanko baletą ir tobulina save, mokydamasi kalbų.

 Mano gyvenime dabar ypač darbinis etapas, nes koncertai, kelionės, mano laidų ciklas „Skambantys pasauliai su Nomeda Kazlaus“ per LRT Kultūrą – pokalbiai su pasaulinio garso kultūros ir meno asmenybėmis, kasmetiniai meistriškumo kursai „Palangos vasaros akademija“, kuriuos įkūriau ir esu viena iš pedagogų, įvairi socialinė veikla – esu Maltos ordino savanorė. Viską spėju suderinti. Man, kaip visada, labai padeda tėveliai, artimieji, todėl ir spėju, esu labai jiems dėkinga.

 -Koncertai gruodžio 11 ir 12 dienomis jums – didelis įvykis. Kaip nutiko, kad bendradarbiaujate su žymios dainininkės Montserrat Caballe dukra? Ar tam turėjo įtakos 15 metų draugystė su primadona? Esate vienintelė lietuvė, dainuojanti su ja ir istoriškai paskutinė jos partnerė moteris scenoje.

 -Su Montserrat Caballe susipažinau 2000 metais Andoroje jos meistriškumo kursuose, po kurių mane iškart ji pakvietė dainuoti kartu Vokietijoje, Ispanijoje, Rusijoje.

 Su Montsita – dukra Montserrat Marti – susipažinau Maskvoje salės „Gostinyj Dvor“ inauguraciniame koncerte 2000 metais. Taigi ir su Montsita esame pažistamos jau 15 metų. Tapome draugėmis, ne tik kolegėmis. Abi turime panašaus amžiaus dukras, tad dažnai kalbamės ir apie motinystę.

 Paskutinį kartą su visa Caballe šeima matėmes šiais metais Barselonoje per mano gimtadienį, kai kalbinau M.Caballe mano laidai. Mūsų visi susitikiami būna labai emocingi, turiningi ir įsimintini ilgam.

 Beje, gruodis skelbiamas Caballe mėnesiu Lietuvoje – pradėsime gruodžio 11-12 dienomis koncertais su garsiosios dainininkės dukra, o gruodžio 14 ir 28 d. bus rodomas mano darytas interviu su M.Caballe.

 LRT taip pat parodys gruodžio 21 d.mūsų pirmąjį bendrą koncertą 2000 metais Maskvoje.

 Su M.Caballe padainavau Lietuvoje 2010 metais viename privačiame uždarame renginyje. Ji atvyko mano kvietimu. Mus išgirdo 1000 lietuvių, todėl labai džiaugiuosi. Beje, tame koncerte laukiausi, buvau beveik 8 mėnesius nėščia, todėl dainavome, kaip juokavo Montserrat, ne duetu – o tercetu.

 Šį kartą pasikviečiau Montsitą. Šie duetiniai šventiniai koncertai vyks pirmą kartą Lietuvoje, labai graži ir pramoginė programa, tiesiog tikra Kalėdų ir Naujų metų įžanga.

 -Ar galėtumėte pasidalinti asmeniniu įspūdžiu – kokia yra Montserrat atžala, kuo ji ypatinga kaip kolegė ir tiesiog žmogus?

-Mane jau nuo pirmos pažinties akimirkos 2000 metais sužavėjo Montsitos paprastumas, nuoširdumas, šiluma ir humaniškumas. Visas šias savybes, be abejo, ji perėmė ir iš Montserrat. Tiesiog tai būdingi bruožai Caballe šeimai. Montsita yra labai aukšto lygio profesionalė, reikli sau ir aplinkai.

 -Ką sakote kviečiamiems į koncertą draugams – gal kai ką daugiau, nei galima perskaityti afišose ar anonsuose?

 -Artimi draugai žino apie mano draugystę su šia nuostabia šeima. Labai džiaugiuosi, kad paskelbėme antrą koncertą gruodžio 11 d., nes buvo toks susidomėjimas pirmuoju planuotu gruodžio 12 d., kad turėjome skelbti papildomą koncertą. Labai dėkoju publikai už tokį susidomėjimą ir palaikymą.

 Šiai progai mados namai „Cantas“ su dizaineriu Egidijumi Sidaru priešaky sukūrė man dvi naujas sukneles iš labai aukštos kokybės grasių mados namų audinių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.