Sandrą Yushką kurti drabužius moterims įkvėpė šiaurė ir kalnai

SANDRA YUSHKA gimė šiaurėje. Ją ir jos draugą gyvenimas buvo nubloškęs net už poliarinio rato, kur pusę metų trunka naktis, o kitą pusę diena. Kalnų grožis, šiaurės pašvaistės, melancholiškos nuotaikos ir apmąstymai apie ateitį. Taip gimė ne tik sumanymas įkurti moteriškų drabužių liniją, bet ir pavadinimas.

Sandra Yushka.
Sandra Yushka.
Sandra Yushka.
Sandra Yushka.
Sandra Yushka.
Sandra Yushka.
Sandra Yushka.
Sandra Yushka.
Sandra Yushka.
Sandra Yushka.
Sandra Yushka.
Sandra Yushka.
Sandra Yushka.
Sandra Yushka.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Aug 3, 2016, 11:24 AM, atnaujinta May 17, 2017, 1:01 AM

- Kaip gimė SANDRA YUSHKA?

– SANDRA YUSHKA tai mano vardas ir sutrumpinta bei lotyniškais rašmenimis parašyta pavardė. Su mada savo gyvenimą esu suliejusi jau seniai, tiktai tas kelias nebuvo tiesus… Jeigu esate skaitę knygą „Alchemikas“ suprasite, ką aš turiu omenyje. Gerai nepamenu turinio, bet esmė tame, kad mes susiruošiame kažko ieškoti, o randame ten iš kur esame išvykę.

Turbūt labai reikėjo tų neįkainojamų patirčių, kad suprastum, jog viskas, ko tau reikia yra šalia. Drabužių dizainą jau buvau pasirinkusi vaikystėje, pluoštai pripaišytų eskizų ir sukarpytos gražiausios mamos medžiagos, o tik dabar tai supratau. Turbūt vaikystės norai yra patys tikriausi, svajonės ir pasirinkimai nesuvaidini, nepritempti ir neįtakoti aplinkybių. 

Nesupraskite klaidingai, nesu tiesiog verslininkė, įgyvendinusi savo vaikystės svajonę.Turiu meninį išsilavinimą, esu baigusi tekstilės Magistro studijas Vilniaus dailes akademijoje. Noriu, kad tai būtu ne tik komercinis prekinis ženklas, man to būtu maža…siekiu šimtu procentų išnaudoti savo kūrybinį potencialą ir turiu daugybę sumanymų kaip tai padaryti. Jau ruošiu keletą labai įdomių projektų, tik apie tai vėliau. Dabar visko atskleisti dar negalima.

- Kūrybinis procesas ir įkvėpimas?

 - Įkvėpimas man yra kūrybinė energija, kuri auga bedirbant. Labiausiai mane įkvepia pats gyvenimas, žmonės ir be abejo darbas. Kurdama  viską perfiltruoju per savo pojūčius, galvoju apie drabužį. Įsijaučiu, kur ir kaip jis būtu dėvimas, kaip atrodyčiau ir kaip jausčiausi, ar jis suteikia pasitikėjimo savimi, ar įkvepia, o gal varžo… ar laisvai juda, kartu su manim, ar paslepia trukumus ir atskleidžia privalumus.

Labai daug apie tai galvoju, o siuvu ir padauginu modelį tik tuo atveju, jei į klausymą, ar aš pati jį nešiočiau sulaukiu vienareikšmiško Taip!  Galbūt todėl sulaukiu tokių komplimentų, kaip „Žinote šis drabužis man tarsi antra oda“. Mano siekiamybė vaizdo ir pojūčio tobula dermė.

Sandra Yushka drabužiai yra minimalistinio stiliaus, jūs nepamatysite nereikalingos, nereikšmingos ar nefunkcionalios puošybinės detalės. Visi elementai yra preciziškai apgalvoti. Mano kuriamų drabužių esmė yra tame, kad jus galite dėvėti jį vieną, kaip suknelę, be jokių papildomų detalių suskambės tobulai. Tačiau jeigu turite noro ir fantazijos, puoškitės labiau. Minimalistinio švaraus dizaino rūbai puikiai įsilies į jūsų spinta, galėsite žaisti detalėmis ir aksesuarais.     - Kokius audinius renkatės?

– Mėgstu labai įvairius audinius, mano kolekcijose galima rasti, nuo permatomo tinklelio iki storų paltinių audinių. Sudėtis irgi labai įvairi, nevengiu ir sintetikos, manau, kad tai yra ateities audinys. Nano technologijų pagalba tokie audiniai įgys visas gerąsias šilko ir vilnos savybes, bei juos pakeis. Mano kolekcijose niekada nebuvo odos ar kailio ir niekad nebus.

- Kokiai moteriai kuriate?

– Manęs dažnai klausia, o kas gi yra jūsų klientė, kokia ji. Sunku pasakyti, nes nėra vieno portreto, tai ir šokėjos, aktorės, mokytojos, gydytojos, namų šeimininkės ir keliautojos. Todėl radau vieną frazę, kuri apibūdina jas visas, tai maksimalistės dievinančios minimalistinio stiliaus drabužius. Jos tiesiog nuostabios moterys, merginos, gyvenančios dažniausiai labai intensyvų gyvenimą.  Labai džiaugiuosi jai tenka akis į akį susitikti ir pabendrauti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.