4 privalomos odos priežiūros priemonės

Labai dažnai moterys manęs klausia, kokias svarbiausias odos priežiūros priemones reikia naudoti. Ar yra produktų, kuriuos privalu naudoti norint tinkamai rūpintis oda ir ilgiau išsaugoti odos jaunystę?

„123rf.com“ nuotr.
„123rf.com“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Indrė Urbanavičienė Knygos „Protingas grožis: švytinčios odos biblija“ autorė

Feb 17, 2017, 8:42 AM, atnaujinta Apr 9, 2017, 9:55 PM

Visada į tokį klausimą be jokių abe-jonių atsakau „taip“. Yra kelios priemonės, kurios turėtų būti ant kiekvienos merginos ar moters tualetinio stalelio. Bet jų tikrai nėra daug, įvardinsiu keturias pačias svarbiausias, o visos kitos yra kiekvienos asmeninis pasirinkimas, priklausantis nuo finansinių galimybių, odos priežiūros įpročių, gyvenimo būdo ir tiesiog nusistatytų prioritetų.

1. Svarbi odos priežiūros dalis yra odos švara. Labai svarbu nuolat nuo odos valyti besikaupiančius nešvarumus, todėl veido prausiklis yra vienas iš keturių privalomų produktų. Ir būtent prausiklis, o ne pienelis, nes prausiklis efektyviau šalina nešvarumus negu pienelis.

Kodėl? Pirmiausia todėl, kad prausiklyje esančių aktyviųjų medžiagų yra daugiau nei pienelyje ir jos efektyviau surinks ant odos esančius nešvarumus ir su vandeniu pašalins juos nuo odos.

Antra, didelė dalis valomajame pienelyje esančių valomųjų ir kitų medžiagų liks ant odos, nes vatos diskelis nesugebės jų pašalinti, o tai reiškia, kad didėja odos suerzinimo rizika, be to, dėl to gali pradėti kimštis odos poros.

Taigi prausiklis tikrai veiksmingesnis nei pienelis. Ir iš karto atsakau į klausimą, kuris dažnai kyla moterims, kai kalbama apie odos valymą, – ne, micelinis vanduo negali pakeisti prausiklio ir būti naudojamas vietoj jo. Jis nenuvalys odos taip švariai, kaip tai gali padaryti kokybiškas prausiklis.

2. Svarbu odos švara, bet lygiai taip pat svarbu ir odos drėkinimas bei apsauga, todėl veido kremas – taip pat būtina odos priežiūros priemonė.

Šiuolaikiniame pasaulyje žmogaus oda, ypač veido, smarkiai kenčia nuo žalingo aplinkos poveikio – taršos, UV spindulių, šalčio, karščio, oksidacijos, kondicionierių, šildymo ir panašių veiksnių, todėl papildoma odos apsauga yra tikrai svarbus veiksnys norint kuo ilgiau išsaugoti sveiką ir gražią odą.

Paties produkto pasirinkimas yra labai individualus, nes skiriasi ne tik žmonių odos tipai, bet ir darbo sąlygos, gyvenimo įpročiai, mityba, klimato sąlygos ir kiti svarbūs faktai.

Renkantis veido kremą svarbu įsitikinti, kad jis tikrai bus naudingas. Labai svarbu, kad produktas užtikrintų tinkamą odos drėgmės balansą, sutvirtintų odos apsauginį barjerą, papildytų odą antioksidantais.

Jei kremas geras, jis tikrai tiks tiek dienai, tiek nakčiai. Taip pat ir paakiams – jiems atskirų priemonių turėti tikrai nėra būtina. Aišku, jei oda mišri, gali būti sunku rasti vieną tinkamą priemonę, bet patarimų, kaip tinkamai pasirinkti, visada tikrai rasite mano knygoje.

3. Mokslo įrodyta, kad didžiausią įtaką odos senėjimo procesams turi ultravioletiniai spinduliai. Jie labiausiai iš visų veiksnių greitina odos senėjimą, todėl apsauginis SPF kremas yra būtinas kiekvienam – tiek moterims, tiek vyrams, tiek ir vaikams.

Svarbu nepamiršti, kad saulės spinduliai pasiekia mus ištisus metus, tik vasarą tai vyksta aktyviau, žiemą – vangiau, bet apsauga nuo saulės yra privaloma ištisus metus.

Žiemą gyvenant Lietuvoje galima apsiriboti kremu, kurio SPF yra 15–20, tačiau vasarą apsauga turėtų būti gerokai stipresnė – nerekomenduočiau rinktis kremų, kurių SPF yra mažesnis nei 25.

Rinkdamiesi produktus atkreipkite dėmesį į tai, nuo kokių spindulių jie saugo. Geras produktas turėtų saugoti tiek nuo UVA, tiek nuo UVB spindulių.

4. Paskutinis, bet tikrai ne mažiau svarbus kasdienės odos priežiūros etapas yra negyvo odos sluoksnio šalinimas. Kodėl tai svarbu? Todėl, kad negyvų ląstelių sluoksnis skatina porų kimšimąsi, stabdo aktyvių medžiagų skverbimąsi, pristabdo odos atsinaujinimo procesą, oda praranda švytėjimą ir atrodo pilkšva.

Odos atsinaujimas yra nenutrūkstamas procesas, negyvos ląstelės nuolat formuojasi odos paviršiuje, todėl ir jas šalinti būtina periodiškai – tam neužtenka nueiti kartą per mėnesį ar du kartus per metus pas kosmetologą į veido valymo procedūrą.

Negyvos odos paviršiaus sluoksnį šalinti reikia nuolat, todėl rekomenduoju naudoti odos šveitiklius namuose. Ir kalbu tikrai ne apie mechaninius šveitiklius su grūdeliais, kurie yra neefektyvūs, ardo odos apsauginį barjerą ir žaloja odą. Mokslo įrodyta, kad tam geriausia naudoti šveitiklius su rūgštimis – glikolio, pieno, salicilo ir kitos rūgštys efektyviai šalina negyvas ląsteles, valo odos poras, skaistina odą ir taip suteikia jai švytėjimo efektą.

Šios keturios odos priežiūros priemonės yra būtinos kiekvienos moters ar vyro kosmetinėje, tačiau jų tikrai gali būti ir daugiau.

Jei turite galimybę, įsigykite gerą toniką, turėkite ir dar vieną veido kremą ar serumą, naudokite vitaminų ar kitų aktyvių medžiagų koncentratus.

Tai dar šiek tiek pagerins odos būklę ir pailgins jaunystę, tačiau vis dėlto svarbiausia nepamiršti, kad kasdieniai tinkamos odos priežiūros įpročiai ir keli priežiūros produktai yra pagrindinė gražios odos paslaptis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.