Prakalbo Simo Jasaičio advokatas: Oksana Pikul į policiją kreipėsi ne iš karto

Prieš keletą savaičių Lietuvą sudrebino garsios Lietuvos pramogų pasaulio poros šeimos drama. Dainininkė Oksana Pikul-Jasaitienė savo vyrą krepšininką Simą Jasaitį apkaltino smurtu.

 Oksana ir Simas Jasaičiai.<br> LR fotomontažas.
 Oksana ir Simas Jasaičiai.<br> LR fotomontažas.
Oksana Pikul-Jasaitienė.<br>D.Umbraso nuotr.
Oksana Pikul-Jasaitienė.<br>D.Umbraso nuotr.
Oksana Pikul-Jasaitienė.<br>D.Umbraso nuotr.
Oksana Pikul-Jasaitienė.<br>D.Umbraso nuotr.
S.Jasaitis ir O.Pikul-Jasaitienė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
S.Jasaitis ir O.Pikul-Jasaitienė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
O.Pikul-Jasaitienė ir Simas Jasaitis.
O.Pikul-Jasaitienė ir Simas Jasaitis.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2018-02-07 19:47, atnaujinta 2018-02-08 18:15

Į Vilniaus 1-ąjį policijos komisariatą S.Jasaitis buvo atvežtas vieną sausio sekmadienio rytą. Policiją į namus išsikvietė jo žmona dainininkė O.Pikul-Jasaitienė. Moteris pasiskundė, kad neblaivus vyras ją išplūdo keiksmažodžiais ir griebęs skaudžiai pasuko ranką.

Į policiją nuvežtam vyrui buvo nustatytas lengvas – 0,94 promilės – girtumas. Šis įvykis sukėlė daugybę atgarsių, į šeimos dramą įsitraukė ir buvusi Simo Jasaičio sutuoktinė Vaida Klizaitė-Jasaitienė, kuri žėrė kaltinimų ir pačiai Oksanai.

Trečiadienio vakarą laidoje „Yra kaip yra“ kilo diskusija apie smurtą prieš moteris šeimoje. Laidos dalyviai negailėjo kritikos moterims ir teigė, jog moterys dažnai provokuoja tokį sutuoktinių elgesį.

Garsus advokatas Albertas Bandžius, atstovaujantis Simui, žinomos šeimos dramai buvo kritiškas.

„Kuomet būna kviečiama policija, surašomas protokolas, išvežamas tariamas smurtautojas. Smurtavo jis ar ne – čia kitas reikalas. Tai nėra svarbu ir net nereikėtų aiškinti. Kitavertus, kai neva smurto auka, policijai apie smurtą praneša praėjus 40 minučių po paties įvykio, prieš tai dar kam nors pasiskambinusi, nejau nekyla abejonių, ar ta auka iš tiesų yra auka“, – kalbėdamas apie Simo ir Oksanos Jasaičių smurto skandalą klausė advokatas A.Bandžius.

Albertas Bandžius teigė, jog Oksanos Pikul-Jasaitienės žinučių tekstai toli gražu nepriminė žavios moters, matomos televizijos ekranuose. Jis abejojo aukos nuoširdumu, paminėdamas, jog policijos skambučio išklotinėje Oksanos balsas skambėjo ramiai, tarytum duodant interviu.

„Mes buvome apklausoje policijos komisariate ir ten matėme SMS žinutes. Negaliu jų turinio garsinti, bet perskaitęs jas pagalvojau, jog žodžiai, kurie jose apibūdina Simą, kažkaip nesiderina su moterimi, kurią matome televizijos ekranuose. Man nesiderina du dalykai: siųstas žinučių tekstas ir ji pati. Apie visa tai bus galima pasikalbėti, kai bus nutrauktas tyrimas. Esu tikras, jis bus nutrauktas nesant nusikaltimo sudėčiai.

Turėjau progą išgirsti garso įrašą ir susidarė įspūdis, jog nebuvo skambinama pagalbos telefonu 112, o buvo teikiamas interviu. Būdama sumušta, patyrusi smurtą moteris būtų susijaudinusi. Mano praktikoje moterys smurtu artimoje aplinkoje manipuliuoja, siekdamos susitvarkyti savo asmeninį gyvenimą – išsiskirti, prisiteisti didesnę turto dalį ar apšmeižti kitą žmogų“, – tvirtai kalbėjo Simo Jasaičio advokatas Albertas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.