Sveiką gyvenseną pamėgusi Ieva Greičiūnaitė: „Mokausi save atrasti iš naujo“

Modelį ir tinklaraščio „Nestoras maistas“ įkūrėją Ievą Greičiūnaitę (22 m.) galėtume apibūdinti kaip nenuilstančią keliautoją. Po užsienio šalis mėgstanti klajoti mergina neseniai pradėjo kiek kitokią kelionę – ji stengiasi iš naujo pažinti save.

Ieva Greičiūnaitė.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Ieva Greičiūnaitė.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Ieva Greičiūnaitė.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Ieva Greičiūnaitė.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Ieva Greičiūnaitė.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Ieva Greičiūnaitė.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Ieva Greičiūnaitė.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Ieva Greičiūnaitė.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Ieva Greičiūnaitė.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Ieva Greičiūnaitė.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Ieva Greičiūnaitė.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Ieva Greičiūnaitė.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Ieva Greičiūnaitė.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Ieva Greičiūnaitė.<br>Asmeninio albumo nuotr.
 Morkų ir cukinijų blyneliai.<br>Asmeninio albumo nuotr.
 Morkų ir cukinijų blyneliai.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Bananų ir migdolų sviesto saldainiai.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Bananų ir migdolų sviesto saldainiai.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (9)

Agnė Mačiulytė

May 10, 2018, 12:55 PM

Saulėtą popietę Senamiesčio kavinėje stojo jauki tyla. Pro duris įžengė skoningai apsirengusi dama. Jos rankoje – juoda delninė, o ant pečių – tokios pat spalvos stilingas medžiaginis maišelis. Mergina šviesiais trumpais plaukais buvo su rausvos spalvos akiniais, tačiau vos jai prabilus supratau, kad gyvenimą ji mato visai ne rožinėmis spalvomis.

Liekna, žavinga, humoro jausmo nestokojanti Ieva jau penkerius metus dirba modeliu, studijuoja anglų filologiją ir kuria nuosavą tinklaraštį, skirtą sveiko maisto mėgėjams.

Tiesa, mergina prisipažino, kad apie modelio karjerą niekuomet nesvajojo. Atvirkščiai – tai, kad tapo profesionaliu modeliu, pavadino netikėtai užklupusia sėkme.

„Susipažinau su viena mergina, kuri dirbo fotografe. Galiu sakyti, kad būtent ji už rankos nuvedė mane į pirmąją atranką. Po kelių mėnesių išvykau į Milaną“, – sėkmės istoriją pasakojo Ieva.

Prisimindama karjeros pradžią Ieva nedvejojo.

„Tai buvo labai gera gyvenimo mokykla. Pirmą kartą išvažiavau be tėvų. Turėjau būti savarankiška, išmokti prisitaikyti“, – sakė ji.

Paklausta apie mados pasaulio užkulisius mergina teigė, kad jie neretai yra vaizduojami itin negatyviai. Pasak Ievos, jai neteko susidurti su perdėta konkurencija, kojos nekišo ir pavydžios kolegės. Regis, ir modelio darbas Ievai puikiai sekėsi – be Italijos, jai teko lankytis Prancūzijoje, Jungtinėse Amerikos Valstijose, Ispanijoje.

Vis dėlto kalbantis apie jos karjerą Ieva netikėtai sustojo, o po trumpos pauzės atsikvėpusi ryžtingai pasakė: „Tai ne visai man. Man reikia pastovumo, norisi visuomet sugrįžti namo. Kitiems nuolatinis gyvenimas oro uoste atrodo žavus, o man taip gyventi buvo sunku.

Dėl to apsisprendžiau grįžti į Lietuvą ir Vilniuje stoti į universitetą.“

Dirbant modelio darbą jos netenkino ir nuolatiniai suvaržymai.

„Man pasisekė, kad turiu tokį kūno sudėjimą, tad nereikėjo kankintis ir laikytis alinančių dietų. Vis dėlto dirbdama tokį darbą visuomet jauti spaudimą, bijai, jog bus pasakyta, kad kažkaip ne taip atrodai ir tau reikėtų labiau pasistengti“, – atvirai kalbėjo ji.

Vis dėlto Ieva modelio darbo visiškai atsisakyti neketina. Tačiau ji neslėpė, kad norėtų išbandyti daugiau kitokios veiklos. Šiuo metu jauna mergina daugiausia dėmesio skiria mokslams ir tinklaraščiui.

Su mitybos sutrikimais Ievai susidurti neteko. Grakšti mergina retai save ribojo – valgė tai, ką širdis geidžia, bet pastaroji norėjo kai ko daugiau.

Ieva išbandė vegetarišką mitybą, tačiau visiškai atsisakyti mėsos jai nepavyko. Pasirinkusi griežtą augalinę mitybą ji išbandė daugybę sveikuoliškų receptų, bet kartu teko atsisakyti mėgstamų patiekalų, o to ji nenorėjo.

Žinoma, mintys apie tobulas kūno linijas Ievą lanko taip pat, kaip ir daugelį jaunų merginų, o požiūris į grožio kultą keičiasi bėgant laikui.

„Turėjau minčių, kad norisi būti lieknai, gražiai, bet visai neseniai, prieš keletą mėnesių, nusprendžiau, jog savęs varžyti visiškai nereikia. Mano kūnas yra toks, koks yra. Dabar pasidarė kur kas lengviau. Pastebėjau, kad priėmusi tokį sprendimą ir pati sau tapau gražesnė“, – įžvalgomis dalijosi ji.

Pokyčius paskatino ir naujas merginos pomėgis – sveiko maisto tinklaraščio kūryba. Nors prieš penkerius metus merginai maisto gaminimas buvo svetimas, šiandien ji pripažįsta, kad sukūrusi tinklaraštį pradėjo kurti ir naują save.

„Pamėgau bėgioti. Iš pradžių buvo sudėtinga – įveikdavau vos kilometrą. Bet vėliau vis labiau pamėgau šią sporto šaką“, – teigė ji.

Ieva teigė, kad ją labiausiai įkvepia stiprios, nepriklausomos moterys.

„Mama mane ir brolį užaugino viena. Mano tėvai išsiskyrę, tėtis būdavo šalia, bet mama mus globodavo visur ir visada. Ji daug ir sunkiai dirbo ir man yra pavyzdys, kas iš tiesų yra stipri moteris“, – kukliai šypsojosi ji.

Ievos bananų ir migdolų sviesto saldainiai

Ingredientai: * 1 didesnis bananas * 100 g juodojo šokolado * 1 arbatinis šaukštelis kokosų aliejaus * migdolų sviesto (arba kito mėgstamo)

Bananą supjaustykite nedideliais gabalėliais ir dėkite vieną ant kito, vidurį pertepdami migdolų sviestu (galima naudoti ir kitą mėgstamą). Išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir įdėkite į šaldymo kamerą maždaug 30 min. Garų vonelėje ištirpinkite šokoladą su šaukšteliu kokosų aliejaus ir dviem šakutėmis mirkykite bananus į šokoladą. Šokoladu „apklotus“ bananus dėkite į šaldymo kamerą ir palaikykite bent valandą. Prieš valgant Ieva rekomenduoja išimti saldainius ir apie 5 minutes palaikyti kambario temperatūroje, kad bananai įgautų tobulą konsistenciją.

Ievos morkų ir cukinijų blyneliai

Ingredientai: * 1 vidutinio dydžio cukinija * 3 nedidelės morkos * 3 v. šaukštai kokosų miltų * 2 kiaušiniai * 1/4 svogūno * druskos, pipirų krapų

Cukiniją sutarkuokite, nupilkite skystį, vėliau dar nusausinkite popieriniu rankšluosčiu (tai labai svarbu, nes kitaip blyneliai gali nesukibti). Sutarkuokite morką, smulkiai supjaustykite svogūną ir sumaišykite su cukinija. Įmuškite kiaušinius, suberkite miltus, prieskonius, smulkintus krapus ir viską sumaišykite. Įkaitinkite keptuvę su trupučiu aliejaus, šaukštu kabinkite paruoštą masę, dėkite į keptuvę ir šiek tiek suplokite. Kepkite iš abiejų pusių, kol paruduos. Ieva rekomenduoja juos valgyti su graikišku jogurtu ir sūdyta ar rūkyta lašiša.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.