Arvydo Anušausko žmona Lina papasakojo apie naują darbą

Įspūdingus tušinukus ir papuošalus iš modelino kurianti politiko Arvydo Anušausko (54 m.) žmona Lina (27 m.) nusprendė save išbandyti dar vienoje srityje. Neseniai moteris Lietuvos mokslų akademijos Vrublevskių bibliotekoje įsidarbino kultūrinės veiklos specialiste, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „Stilius“.

 Liną Anušauskienę visada palaiko vyras Arvydas. Jam svarbu, kad žmona darbe jaustųsi laiminga.<br> D.Gražio nuotr.
 Liną Anušauskienę visada palaiko vyras Arvydas. Jam svarbu, kad žmona darbe jaustųsi laiminga.<br> D.Gražio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 22, 2018, 10:10 PM

Prieš porą metų Vilniaus dailės akademijoje Lina įgijo kultūros vadybos ir kultūros politikos magistro laipsnį. Nuo to laiko ji atidžiai stebėjo darbo rinką, domėjosi skelbiamais konkursus ir juose dalyvaudavo.

Nors specialybė man labai patinka, su ja susijusių darbų nėra daug. Ką ir kalbėti, jeigu neturi patirties.

Tad nemažai mano kurso draugų persiorientavo, persikvalifikavo ir dirba su specialybe nesusijusius darbus. Dalis baigė ir žurnalistikos studijas ir šiuo metu darbuojasi populiariausiuose Lietuvos portaluose, televizijoje“, – pasakojo L.Anušauskienė.

Moteris patikino, kad visuomet stengėsi tobulėti, tad po magistro studijų pusę metų lankė intensyvius gidų rengimo kursus ir įgijo gido pažymėjimą.

Tačiau taip ilgai ieškomo darbo skelbimas prieš akis išdygo ne kur kitur, o socialiniame tinkle.

„Lietuvos mokslų akademijos Vrublevskių bibliotekoje atsidūriau labai paprastai – socialiniuose tinkluose pamačiau viešai skelbiamą konkursą, kurio pagrindinius reikalavimus, mano manymu, visiškai atitikau. Siūloma pozicija idealiai atitiko mano specialybę, tad dvejoti nebuvo ko.

Pateikiau reikiamus dokumentus ir po kelių savaičių sužinojau, kad esu kviečiama į darbo pokalbį“, – nauju išbandymu džiaugėsi L.Anušauskienė.

Kultūrinės veiklos specialiste įsidarbinusi Lina ves ekskursijas, o prie viso to prisidės ir kita veikla – įvairiausi projektai, renginiai.

„Manau, kad ateityje savaime suprasiu, kurie darbai sekasi geriausiai. Juos dau-giausia ir dirbsiu... Arba ne“, – nusijuokė Lina.

O kaip į naują žmonos darbą reagavo politikas A.Anušauskas?

„Jis visada mane palaiko. Arvydui svarbu, kad man pačiai patiktų tai, ką darau“, – tarstelėjo ji.

Moteris džiaugiasi, kad darbas komunikacijos skyriuje turi daug privalumų, – moteriškas kolektyvas itin draugiškas ir reikiamu metu ištiesiantis pagalbos ranką.

„Skyriuje yra keturi etatai ir kiekvienas žmogus atsakingas už savo sritį. Tai – parodų rengimas, ekskursijos, socialinių tinklų administravimas, ryšiai su visuomene ir t.t. Visos esame skirtingų kartų atstovės, tad jaučiame, kad galime viena kitą papildyti.

Tačiau kolektyvas plačiąja prasme yra visai kas kita. Pastarąsias dienas kaip tik ir pažindinausi su kitais skyriais, domėjausi jų veikla, susipažinau su kolegų darbais. Bibliotekoje oficialiai dirba 145 darbuotojai, tad dar reikės laiko su visais susipažinti“, – šypsojosi į naują darbą nėrusi A.Anušausko žmona.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.