„Stilius“ pristato metraštį, kuriame – įdomiausi pašnekovai, vestuvės, skyrybos ir svarbiausi penkmečio pokyčiai

Greitoje laiko tėkmėje mes dažnai nesuspėjame susimąstyti, kiek daug per penkerius metus nutiko Lietuvoje ir pasaulyje, kitų žmonių ir mūsų asmeniniuose gyvenimuose. Keičiasi mados, papročiai, o tradicijos aižėja nuo naujų išbandymų. Vieni mūsų herojų tyliai pasitraukia į šešėlį užleisdami vietą jaunesniems, kiti bando išsilaikyti gyvenimo paviršiuje mesdami iššūkį amžiui.

  Šįkart mūsų akiratyje – 2013–2017 metai.
  Šįkart mūsų akiratyje – 2013–2017 metai.
 Tai jau trečias „Stiliaus“ albumas, atspindintis tai, kas pasaulyje ir Lietuvoje vyko 1997–2017 metais.
 Tai jau trečias „Stiliaus“ albumas, atspindintis tai, kas pasaulyje ir Lietuvoje vyko 1997–2017 metais.
 Tai jau trečias „Stiliaus“ albumas, atspindintis tai, kas pasaulyje ir Lietuvoje vyko 1997–2017 metais.
 Tai jau trečias „Stiliaus“ albumas, atspindintis tai, kas pasaulyje ir Lietuvoje vyko 1997–2017 metais.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 24, 2018, 10:30 AM

Jau tapo tradicija, kad žurnalas „Stilius“ kas penkerius metus atsigręžia į praeitį ir apžvelgia tai, kas labiausiai palietė mūsų širdis. Nuolat skubėdami ir dažnai neturėdami laiko net ramiam puodeliui kavos nestabtelime ir nesusimąstome, kaip nūdiena keičia mūsų gyvenimą.

Per tuos pastaruosius penkerius metus bene labiausiai mūsų gyvenimą pakeitęs reiškinys – socialinių tinklų suklestėjimas. Juk net naujienas dažnai skaitome ten!

Feisbukas ir instagramas tapo tarsi kreivų veidrodžių karalyste. Gražūs, sėkmės lydimi jauni vyrai ir moterys čia pasakoja savo sėkmės istorijas ir savo pavyzdžiu rodo, kad šiandien kiekvienas gali būti žvaigžde. Tinkamas nuotraukų rakursas, geras filtras ar kuo spalvingesnė istorija – ir tūkstantinė gerbėjų minia jau beveik garantuota.

Šiandien nereikia tvirto pagrindo – talento, išskirtinių žinių ar laimėjimų. Užtenka būti personažu. Dažnai – tokiu, koks realybėje neegzistuoja, – pasislėpęs tik kitapus kompiuterio ar telefono ekrano. Realybė ir tai, kad tokie žmonės gyvena tarsi dvimatėje erdvėje. Kad ir kaip jie nertųsi iš kailio, jų populiarumas socialiniuose tinkluose tęsiasi ribotą laiką.

Tokie nudailinti paveikslėliai greitai sukėlė ir kitą tendenciją – tikrumo troškimą. Tad socialiniuose tinkluose pūstalūpes deives ir princus ėmė greitai keisti ne mažiau gražūs, tačiau nebijantys parodyti ir kitų savo savybių žmonės.

Dar vienas ryškus reiškinys, pastaruoju metu keičiantis mūsų gyvenimą, – feminizmo stiprėjimas. Prasidėjęs #metoo skandalu jis virto judėjimu, brėžiančiu naujus išvaizdos, elgesio ir santykių su vyrais standartus. Kuo tai pavirs? Tai, ko gero, bus jau kitam penkmečiui skirto leidinio tema.

Tai jau trečias „Stiliaus“ albumas, atspindintis tai, kas pasaulyje ir Lietuvoje vyko 1997–2017 metais. Šįkart mūsų akiratyje – 2013–2017 metai.

Džiaugiamės tais mūsų herojais, kurie sujungė visus tris leidinius, ir sveikiname tuos, kurie pirmą kartą papildė nepriklausomos Lietuvos metraštį. Mes visi kuriame istoriją kartu su „Stiliumi“!

5 metai – viename leidinyje. Įdomiausi pašnekovai, atviriausi pokalbiai, vestuvės, skyrybos, netektys ir svarbiausi pokyčiai – Lietuvos ir pasaulio įvykių metraštyje.

Jau prekybos vietose! Tik 3,99 euro!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.