Juozas Statkevičius atsakė į Alos Pugačiovos sveikinimą: „Gėda, kad tokia žema Lietuvos kultūra“

Juozas Statkevičius, neabejotinai, vertas garsiausio Lietuvos dizainerio titulo. Juk jis – pirmasis šalies kūrėjas, kurio darbus pristatė tokie mados žurnalai, kaip „Vogue“, „L‘Officiel“, „Elle“ bei „Harper‘s Bazaar“.

 LR archyvo ir socialinių tinklų nuotr.
 LR archyvo ir socialinių tinklų nuotr.
 J. Statkevičius. <br> LR archyvo nuotr.
 J. Statkevičius. <br> LR archyvo nuotr.
 J. Statkevičius. <br> LR archyvo nuotr.
 J. Statkevičius. <br> LR archyvo nuotr.
 J. Statkevičius. 
 J. Statkevičius. 
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Oct 21, 2018, 10:47 AM

Be to, dizaineris net du kartus buvo įvertintas prestižiniais užsienio apdovanojimais – jam suteiktos Louis Vuitton Moet Henessy premijos.

Taip pat J. Statkevičius apdovanotas valstybinio ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Riterio kryžiumi, ženklu „Nešk savo šviesą ir tikėk“ bei  trimis „Auksiniais scenos kryžiais“ už geriausius kostiumus teatrui.

Visgi, viešumoje J. Statkevičius dažnai pabrėžia, kad tinkamo įvertinimo iš gimtojo krašto jis taip ir nesulaukia. Dar spalio pradžioje „Eltai“ duotame interviu vyras sakė, jog Lietuvoje nėra mados kultūros. Šį teiginį jis pagrindė vaizdžiais pavyzdžiais.

„Kai mano bendrakursiai, su kuriais mokiausi Olandijoje, pristatė savo kolekciją ten, ambasada surengė didžiausią šventę, sukvietė žurnalistus, o aš padaręs ir parodęs savo diplominį darbą Paryžiuje to nesulaukiau“, – naujienų agentūrai pasakojo jis.

„Žinoma, esu dėkingas ambasadai, kad mano manekenes priėmė ant žemės miegoti, bet apie jokius žurnalistus, jokias prezentacijas, Lietuvos vardo garsinimo strategijas nebuvo kalbos. Gavau valstybinių apdovanojimų, „Auksinį scenos kryžių“ už teatro spektaklius. Bet man ne ordinų reikia. Šaliai galėjome iš to turėti geros reklamos“, – širdį liejo dizaineris.

Gana kritiškas mintis valstybinio įvertinimo atžvilgiu mados kūrėjas reiškia ir socialiniuose tinkluose.

Štai, visai neseniai vyras pasidalijo fotografija, kurioje matoma priešais kameros objektyvą sėdinti Rusijos scenos primadona Ala Pugačiova su vyru Maksimu Galkinu. Sprendžiant iš Juozo komentarų turinio, šioje laidoje buvo sveikinami Rusijos mados kūrėjai.

Instagrame J. Statkevičius išreiškė nuomonę apie tai, kad Rusija turi du garsius dizainerius: Valentiną Judaškiną bei  Slavą Zaicevą.

Pasak mados kūrėjo, ši šalis myli ir gerbia savo dizainerius. Tuo metu, Lietuvoje 30-mečio kūrybos proga jokių sveikinimų nesulauksi.

Ši fotografija iš karto susilaukė jo gerbėjų komentarų. Pasak jų, Juozas ir taip žinomas kaip geriausias dizaineris Lietuvoje, tad nosies nereikėtų nukabinti.

Tuo metu, legendinis mados kūrėjas atsakė širdgėlos kupinomis žinutėmis.

„Šioje šalyje, kur tiek jėgų atidaviau atėjus dvigubam jubiliejui, net salės nuomą dviguba kaina padarė ! Trūksta žodžių“, „Taip, ir dėl to stengiuosi ir knygą išleidžiu 1000 puslapių! Ir šou duoti visada maloniau nei gauti… Tiesiog, po rusų laidos pamąsčiau kaip kitur ir kaip pas mus ! Šiaip, gėda, kad tokia žema Lietuvos kultūra! Nuo kultūros ministrės iki medijos ! Neverkiu, nepergyvenkit ! Bet lygis žemas ! Rusai, net ir tie sugeba ! O mes tokie europiečiai. Toli iki Europos labai“, – rašė Juozas Statkevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.