5 vyrų figūrų tipai ir kaip rengtis pagal kiekvieną jų?

Mados pasaulis mėgsta skambius pareiškimus apie tai, kas dabar ant bangos, kaip rengtis, kad atrodytum kietas, o ką jau laikas išmesti. Bet ką daryti, jei tos rekomendacijos visiškai netinka jūsų figūrai? Drabužiai turi pagražinti formas, o ne išryškinti trūkumus. Jie turi tikti prie akių spalvos, šukuosenos ir odos. Bet pirmiausia reikia susivokti, kokio tipo yra jūsų figūra.

  Drabužiai turi pagražinti formas, o ne išryškinti trūkumus.<br>123rf.com
  Drabužiai turi pagražinti formas, o ne išryškinti trūkumus.<br>123rf.com
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 5, 2019, 4:19 PM

Taip, vyro kūnas turi mažiau linkių nei moters, tačiau tai nereiškia, kad visų vyrų kūnai vienodi. Pats brangiausias drabužis gali atrodyti tragiškai, jei bus apvilktas ant netinkamos figūros. Ir net pigiausias gali atrodyti gražiai, jei bus tinkamai parinktas konkrečiam figūros tipui. Daugumą vyrų galima priskirti prie vienos iš šių penkių kategorijų:

1. Sunkumų kilnotojas

Jo krūtinė ir pečiai platūs, o klubai bei liemuo siauresni. Tarp viršutinės ir apatinės kūno dalies yra ryškus skirtumas. Dažniausiai tai būna rimto darbo sporto salėje padarinys.

2. Atletas

Įsivaizduokite senovės olimpo dievus. Atletai turi plačią krūtinę ir pečius, raumeningą pilvą ir sėdynę.

3. Kaladėlė

Smagus pavadinimas, nes šių vyrukų torsas atrodo kaip stačiakampis. Pečių plotis mažai skiriasi nuo liemens ir klubų.

4. Linksmasis valgytojas

Sunkumų kilnotojas atrodo kaip apverstas trikampis, o linksmasis valgytojas atverčia trikampį atgal. Jo pečiai ir krūtinė siauresni už liemenį ir klubus, todėl apatinė kūno dalis atrodo didesnė už viršutinę.

5. Minkštas meškiukas

Puikiai žinote, kaip atrodo toks vyrukas. Minkštas meškiukas yra apvalutis ir mielas, dažniausiai siaurų pečių ir plonomis kojomis. Greičiausiai dauguma eina šia kryptimi, todėl ne pro šalį pasidomėti, net jei dar nevirtote minkštuoju meškiuku.

Sunkumų kilnotojas

Jūsų rėmas platus ir įspūdingas, bet kažkiek nesubalansuotas. Platesnė viršutinė kūno dalis ir siauresnė apatinė gali būti šiek tiek sulygintos tinkamai apsirengus. Tikslas – nukreipti žvilgsnį į klubus, o ne į krūtinę. V formos kaklo iškirptė yra puikiausias būdas pasiaurinti krūtinę ir nukreipti žvilgsnį žemyn. Pabrėžti reikiamas kūno dalis padeda ir dryžiai ant pilvo bei įvairios detalės ties klubais – pavyzdžiui, diržai ir kišenės.

Rinkitės raštus. Paprasti grafiniai piešiniai ir užrašai pritrauks dėmesį. Bet venkite detalių, raštų ir ryškių spalvų ant pečių. Nenešiokite aptemptų kelnių. Su jomis viršutinė kūno dalis atrodys dar platesnė. Kad proporcijos būtų subalansuotos, geriau rinktis tiesaus arba kiek krintančio, bet prigludusio kirpimo kelnes.

Atletas

Jums gali pavydėti visi. Kadangi kūno viršus ir apačia puikiai subalansuoti, rengtis lengviau nei kitiems. Galite eksperimentuoti su spalvomis ir modeliais nesijaudindami, ar tai jums tiks. Būkite drąsūs. Pasidžiaukite tuo, ką jums davė motulė gamta. Spalvos ir raštai greičiausiai buvo sukurti tik dėl jūsų. Nebūkite konservatyvūs, nebent to reikalauja situacija. Ryškios spalvos, raštai ir piešiniai tiks lygiai taip pat kaip vienspalviai paprasti rūbai. Nebijokite naujausių mados tendencijų, naujų tekstūrų ir medžiagų derinių, kol suprasite, kas labiausiai išryškina kitas išvaizdos detales, pavyzdžiui, šukuoseną.

Kaladėlė

Pagrindinis tikslas turint tokio tipo figūrą – pridėti masės ten, kur jos trūksta. Dėvint tinkamus rūbus įmanoma sukurti iliuziją, ir niekas nesupras, kokią figūrą jie slepia. Rengiantis sluoksniais nesunku pridėti masės ten, kur norisi. Marškiniai, megztiniai ir šalikai gali padėti paplatinti krūtinę ir vizualiai pasiaurinti liemenį. Raštus rinkitės atsargiai – geometrinės figūros gali pabrėžti tai, ką labiausiai norisi paslėpti. Tačiau jei piešiniai ir spalvos sudėlioti tinkamai, tai gali būti efektyvus būdas vizualiai pakeisti figūrą. Kaladėlėms puikiai tinka švarkai ir paltai, išryškinantys pečius. Be to, galima paprašyti siuvėjo, kad susiaurintų drabužio šonus ir rankoves.

Linksmasis valgytojas

Rūbai yra puikiausias būdas pataisyti kūno formas. Linksmiesiems valgytojams tai reiškia dėvėti tokius drabužius, kurie pakoreguotų nuožulnią pečių liniją ir neplačią krūtinę. Padidinkite ir pabrėžkite savo pečius. Pamirškite polo stiliaus apykakles ir siauras apvalias apykakles, nes jos vizualiai sumažina pečius. Geriau rinkitės formą suteikiančius švarkus. Vienaeiliai švarkai ir užsagstomi marškiniai padeda suformuoti liemenį.

Niekada neakcentuokite pilvo, nedėvėkite drabužių su horizontaliais dryžiais per pilvą ir striukių su prisiūtomis detalėmis, pavyzdžiui, kvadratinėmis kišenėmis. Trikampei figūrai geriausiai tinka juoda spalva. Pakylėkite savo apatinę kūno dalį mūvėdami tiesaus kirpimo kelnes, nes aptemptos kojos suteiks atvirkštinį efektą.

Minkštas meškiukas

Didžioji jūsų svorio dalis pasiskirstė kūno centre, todėl rankos, pečiai ir kojos atrodo neproporcingai ploni. Kad kūnas atrodytų labiau apibrėžtas, reikia suteikti formą pečiams ir dėvėti tokius rūbus, kurie pailgintų torsą. Venkite visko, kas trumpina jūsų kūną. Kartais tam gali tikti dryžiai – vertikalūs pailgins kūną, o horizontalūs suapvalins. Nenukreipkite dėmesio į liemenį, tiksliau, į jo nebuvimą. Bet koks išsiskiriantis diržas atkreips dėmesį ir pabrėš pačią plačiausią kūno vietą. Didžiausia minkštų meškiukų klaida – dėvėti per didelius rūbus. Labai svarbu ilgis ir dydis. Būtina, kad rankovės ir kelnės būtų idealaus ilgio ir kirpimo. Jos turėtų suteikti formą ir pagražinti kūną, bet jokiu būdu vizualiai nesutrumpinti galūnių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.