50-ąjį gimtadienį atšventusi Naomi Campbell kadaise apsijuokė ir sulaukė pasekmių

Jeigu reikėtų įvardyti sėkmingiausių visų laikų manekenių penketuką, Naomi Campbell tikrai jame atsidurtų. Ne tik dėl talento ir nepriekaištingų kūno linijų Juodąja Pantera vadinama moteris mados pasaulyje sukėlė savotišką revoliuciją.

N.Campbell.<br> Lrytas.lt koliažas.
N.Campbell.<br> Lrytas.lt koliažas.
N.Campbell.<br>Scanpix nuotr.
N.Campbell.<br>Scanpix nuotr.
N.Campbell.<br>Scanpix nuotr.
N.Campbell.<br>Scanpix nuotr.
N.Campbell.<br>Scanpix nuotr.
N.Campbell.<br>Scanpix nuotr.
N.Campbell.<br> Soc. tinklų nuotr.
N.Campbell.<br> Soc. tinklų nuotr.
N.Campbell.<br>Scanpix nuotr.
N.Campbell.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Jun 9, 2020, 9:12 PM, atnaujinta Jun 9, 2020, 9:21 PM

Gegužės 22-ąją britų supermodeliui sukako 50 metų. 1,78 m ūgio tamsiaodė daugiau nei prieš keturiasdešimt metų pirmą kartą pasirodė regio legendos Bobo Marley dainos „Is This Love“ vaizdo klipe.

Ir tuomet karuselė ėmė suktis lyg pašėlusi. Dar nesulaukusi 16-ojo gimtadienio Naomi pozavo Didžiosios Britanijos leidinio „Elle“ viršeliui, pradėjo savo kelionę garsiausių pasaulio dizainerių drabužių pristatymuose.

Tačiau palikdama savo pirmuosius pėdsakus ant pakylų moteris susidūrė su didžiule diskriminacija – ne visi į pieno baltumo manekenių gretas ryžosi priimti juodaodę gražuolę.

Bet Naomi žygiavo toliau – 1988-aisiais, tais pačiais metais, kai Sovietų Sąjunga pradėjo ekonomikos restruktūrizacijos – „perestroikos“ – programą, o Pakistano politikė Bezanir Bhutto (1953–2007) buvo išrinkta pirmąja premjere moterimi islamo pasaulyje, N.Campbell tapo pirmąja juodaode, papuošusia prancūzų „Vogue“ viršelį.

Naomi save bandė išreikšti ir kitose srityse. Tiesa, ne itin sėkmingai. Dešimtojo dešimtmečio pabaigoje ji išleido novelę „Gulbė“, kuri sulaukė nemažai neigiamų atsiliepimų.

Nespėjus pasibaigti nesėkmingiems 1994-iesiems modelis gerbėjams pateikė ir kitą akibrokštą – išleido muzikos dainų albumą, kuris sėkmės kokybiška muzika garsėjančioje Naomi gimtinėje, deja, nesulaukė. Maža to, manekenės vokaliniai sugebėjimai net įkvėpė „Naomi apdovanojimus“, skirtus blogiausiems kūriniams bei muzikantams išrinkti.

Šiuo metu naujausių mados tendencijų pristatymuose britė pasirodo nebe kaip naujokė, o kaip garbės viešnia, socialiniuose tinkluose ją seka daugiau nei 9 mln. asmenų. Čia ji pasidalijo ir gimtadienio akimirkomis.

„Esu tokia dėkinga už visus nuostabius žmones, esančius mano gyvenime, ir 50 metų, prabėgusių šioje gražioje planetoje. Nuoširdžiai nemaniau, kad atsidursiu ten, kur esu dabar.

Ačiū tiems, kurie su manimi buvote sunkiausiomis akimirkomis, ačiū mano šeimai. Iki šiol mano kelionė buvo nepaprastai spalvinga, vis primenanti, kad viskas reikalauja pažangos, augimo ir naujų pamokų kiekvieną dieną“, – dėkojo tarp rožių žiedų skęstanti mados ikona.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.