Brangus pasaulio aukštuomenės pomėgis: tą sau leidžia ir Steve’o Jobso duktė Eve

JAV muzikos legendos Bruce’o Springsteeno (72 m.) dukters Jessicos Springsteen (30 m.), buvusio Niujorko mero Michaelo Bloombergo (79 m.) atžalos Georginos Bloomberg (38 m.), velionio Graikijos laivybos magnato Aristotle’io Onassio palikuonės Athinos Onassis (36 m.) ir daugelio kitų pasaulio grietinėlės atstovų aistra – žirgai. Kuo ambicingesnių tikslų siekiama, tuo brangiau kainuoja šis pomėgis.

 Žirgai jai, kaip ir daugeliui pasaulio aukštuomenės atstovų, – prabangus pomėgis. Bet jei tai gali sau leisti, kodėl gi ne?<br> Scanpix nuotr.
 Žirgai jai, kaip ir daugeliui pasaulio aukštuomenės atstovų, – prabangus pomėgis. Bet jei tai gali sau leisti, kodėl gi ne?<br> Scanpix nuotr.
 Steve’o Jobso dukra Eve Jobs dabar daro modelio karjerą, tačiau nepamiršta ir savo aistros – jodinėjimo.<br> Scanpix nuotr.
 Steve’o Jobso dukra Eve Jobs dabar daro modelio karjerą, tačiau nepamiršta ir savo aistros – jodinėjimo.<br> Scanpix nuotr.
Bruce’o Springsteeno duktė Jessica – viena iš nedaugelio garsenybių atžalų, jojimo aistruolių, kurie pelnė pasaulinius laimėjimus.<br> Scanpix nuotr.
Bruce’o Springsteeno duktė Jessica – viena iš nedaugelio garsenybių atžalų, jojimo aistruolių, kurie pelnė pasaulinius laimėjimus.<br> Scanpix nuotr.
Graikijos laivybos magnato Aristotle’io Onassio anūkė Athina Onassis į žirgus investavo milijonines sumas.<br> Scanpix nuotr.
Graikijos laivybos magnato Aristotle’io Onassio anūkė Athina Onassis į žirgus investavo milijonines sumas.<br> Scanpix nuotr.
Steve’o Jobso dukra Eve Jobs dabar daro modelio karjerą, tačiau nepamiršta ir savo aistros – jodinėjimo.<br> Scanpix nuotr.
Steve’o Jobso dukra Eve Jobs dabar daro modelio karjerą, tačiau nepamiršta ir savo aistros – jodinėjimo.<br> Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Feb 19, 2022, 9:15 AM

Vienas turtingiausių žirgų savininkų – Dubajaus emyras Mohammedas bin Rashidas al-Maktoumas (72 m.). Neseniai už 15 metų žirgą aukcione šeichas paklojo 11 mln. eurų, dar vieną ristūną, kainavusį 1,7 mln. eurų, jis įsigijo iš bendrovei „Jacobs“ priklausiusio žirgyno.

Šią vasarą bendrovė „Jacobs“ Didžiojoje Britanijoje esantį 50–60 mln. eurų vertinamą žirgyną pardavė britų verslininkui Grahamui Smithui-Bernalui.

Pastaruoju metu aukštuomenė, nepaisant Dubajaus valdytojo milijardų, nuo jo atsiribojo. Jo šeštoji, jauniausioji, buvusi žmona princesė Haya al-Maktoum (46 m.) su sūnumi ir dukterimi pabėgo į Vokietiją, o dabar įsikūrė Didžiojoje Britanijoje.

Princesei ši šalis nesvetima – su vyru ji dažnai lankydavosi kasmetinėse Askoto žirgų lenktynėse. Pora čia dažnai pasimatydavo ir su Didžiosios Britanijos monarche Elizabeth II (95 m.).

H.al-Maktoum gyvenimas ne tik rožėmis klotas. Kartais jis buvo toks spygliuotas, kad teko bėgti.

Didžiosios Britanijos karalienė dėl nelegalaus kompiuterių įsilaužėlio atakos prieš buvusią žmoną Hayą pašalino Dubajaus emyrą iš savo karališkosios ložės Askote.

Teisininkas ir verslininkas Reinfriedas Pohlis (1928–2014) – Vokietijos nekilnojamojo turto konsultacijų bendrovės DVAG įkūrėjas. Jis buvo vienas turtingiausių šalies verslininkų.

Jo anūkės Nicolos Pohl aistra – žirgai. 25 metų merginos tėvai investuoja milijonus į dukters sportą.

Turtuolė, kurios žirgyne laikoma 30 ristūnų, į turnyrus kartais vyksta ir sraigtasparniu.

Buvusio Niujorko mero M.Bloombergo, kurio turtas vertinamas 50 mlrd. eurų, duktė Georgina 2008-aisiais pateko į JAV išplėstinės olimpinės komandos sudėtį.

Apie brangų pomėgį G.Bloomberg yra sakiusi: „Galima sakyti, kad nusišypso laimė, jei gerą dešimties metų žirgą randi už milijoną eurų.“

Buvusio Niujorko mero atžala tarp geriausių pasaulio jojikų kažkada yra užėmusi 41-ąją vietą. Nuo to laiko, kai G.Bloomberg tapo vieniša mama, visas jos dėmesys sutelktas į sūnų.

Garsaus amerikiečių atlikėjo B.Springsteeno duktė Jessica – viena iš nedaugelio garsenybių atžalų, jojimo aistruolių, kurie pelnė pasaulinius laimėjimus.

J.Springsteen su amerikiečių kliūtinio jojimo ekipa iš 2020 m. Tokijo vasaros olimpinių žaidynių parsivežė sidabrą.

Tėvas Bruce’as finansuoja dukters pomėgį nuo to laiko, kai jai buvo penkeri.

„Mano išėjimas į pensiją, žinoma, neartėja. Dainuoju tiesiogine šio žodžio prasme dieną ir naktį už žirgų pašarą“, – juokaudamas sakė garsusis atlikėjas.

Buvęs Vokietijos draudimo bendrovės „Ergo Direkt“ valdybos pirmininkas Peteris M.Endresas ir jo žmona Helga – žirgyno savininkai ir lenktyninių ristūnų augintojai.

Žirgas Torquator Tasso šių metų spalio pradžioje laimėjo „Prix de L’Arc de Triomphe“ lenktynes ir pelnė savo šeimininkams 2,857 mln. eurų premiją.

Neįtikėtinas pelnas: šį žirgą sutuoktiniai nusipirko 2018-aisiais aukcione tik už 24 tūkst. eurų.

Kur žirgų aistruolis investuos per prestižines lenktynes Torquator Tasso laimėtą įspūdingą sumą?

„Iš šio sporto didelių pinigų neuždirbsi. Ši suma – tai kompensacija už ilgalaikes investicijas.

Treniruojama 40 žirgų, vieno jų treniruotė kainuoja 20–24 tūkst. eurų. O kur dar mokesčiai už dalyvavimą turnyruose, išlaidos veterinarui, kalviams ir kitos. Paskaičiuokite...“ – sakė Torquator Tasso šeimininkas.

Išties fiksuotos išlaidos siekia milijoną eurų per metus!

Žirgai – brangus pomėgis, net ir laisvalaikiu.

Buvusi Vokietijos jojimo ir 1988 m. Seulo vasaros olimpinių žaidynių komandinio jojimo aukso medalio laimėtoja Ann Kathrin Linsenhoff (61 m.) ir buvęs „Deutsche Bank“ generalinis direktorius Jurgenas Fitschenas (73 m.) finansiškai remia jaunuosius žirgų sporto talentus.

Graikijos laivybos magnato A.Onassio anūkė Athina (36 m.) į žirgus investavo milijonines sumas. Jai priklauso Olandijos ir Belgijos pasienyje esantis maniežas, kuris laikomas vienu šiuolaikiškiausių pasaulyje.

Teigiama, kad 2016-aisiais už buvusį olimpinių žaidynių dalyvį – žirgą Going Global – turtuolė paklojo 10–12 mln. eurų. Bet jis nepadėjo Athinai laimėti nė vienų tarptautinių varžybų.

Turtuolės, anksčiau svajojusios apie sėkmę olimpinėse žaidynėse, aistra žirgų sportui priblėso.

Neseniai ištekėjusios Vokietijos kavos prekės ženklo „Tchibo“ paveldėtojos Svenjos Haux (34 m.) treneris buvo Carstenas Otto Nagelis, anksčiau turėjęs Metų raitelio titulą. Jis buvo įdarbintas Svenjos tėvui multimilijardieriui Michaeliui Herzui (78 m.) priklausančiame žirgyne.

Šis vokiečių verslininkas labai apdairiai investuoja į žirgus – kiekvieną perkamą ristūną įvertina asmeniškai.

Cedricas Schweri (44 m.) – klestintis Šveicarijos verslininkas, būsimas daugiau nei 1 mlrd. eurų turto paveldėtojas, bet pirmiausia aistringas polo žaidėjas. Jis dalyvauja turnyruose Argentinoje, Meksikoje ir Europoje.

Polas – brangus pomėgis. Profesionalaus žirgo parengimas kainuoja 10–20 tūkst. eurų. Turnyro žaidėjui reikia mažiausiai keturių ristūnų. Tai reiškia, kad išlaidos greitai pasiekia šešiaženkles sumas.

2006-aisiais mirusio Vokietijos milijardieriaus Friedricho Karlo Flicko duktė Alexandra Flick-Butz – įvairių kliūtinio jojimo veislių žirgų savininkė.

Jos duktė Marie Flick nuo praėjusių metų atstovauja Vokietijai. 17-metė beveik prieš metus tapo pirmoji tarp jaunių (U-18).

Vieno bendrovės „Apple“ įkūrėjų, 2011-aisiais nuo onkologinės ligos mirusio Steve’o Jobso duktė Eve Jobs (23 m.) pirmą kartą sėdėjo ant ponio būdama dvejų metų.

Dabar modelio karjerą darančiai Eve jos motina 2016-aisiais Floridoje nupirko jojimo maniežą, kurio kaina – 13 mln. eurų.

Bet E.Jobs pasiekimai – kuklūs. Geriausių pasaulio jojikų reitinge ji buvo pelniusi tik 79-ąją vietą.

Žirgai jai, kaip ir daugeliui pasaulio aukštuomenės atstovų, – prabangus pomėgis. Bet jei tai gali sau leisti, kodėl gi ne?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.