Pėsčiąją Vilniuje sužalojęs aktorius Ramūnas Rudokas išgirdo teismo verdiktą

Vilniaus miesto apylinkės teismas išnagrinėjo ir paskelbė sprendimą pėsčiosios sunkaus sveikatos sutrikdymu kaltinamo aktoriaus Ramūno Rudoko (53 m.) baudžiamojoje byloje. Vairuotojas atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą. Laiduotoja yra jo žmona, terminas – metai.

 Ramūnas Rudokas su žmona Justina.<br>T.Bauro nuotr.
 Ramūnas Rudokas su žmona Justina.<br>T.Bauro nuotr.
Ramūnas Rudokas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Ramūnas Rudokas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Ramūnas Rudokas su žmona Justina.<br>V.Skaraičio nuotr.
Ramūnas Rudokas su žmona Justina.<br>V.Skaraičio nuotr.
 Ramūnas Rudokas su žmona Justina.<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Ramūnas Rudokas su žmona Justina.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Nidoje sulaikytas neblaivus R.Rudokas nubaustas pinigine bauda, iš jo dvejiems metams atimta teisė vairuoti transporto priemones.<br> G.Pilaičio nuotr.
Nidoje sulaikytas neblaivus R.Rudokas nubaustas pinigine bauda, iš jo dvejiems metams atimta teisė vairuoti transporto priemones.<br> G.Pilaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

May 16, 2022, 4:21 PM, atnaujinta May 16, 2022, 11:00 PM

Baudžiamoji byla laikoma nutraukta, praneša 15min.lt

Užstato iš laiduotojos teismas neprašė.

„Teismas atsižvelgė į teigiamą Ramūno Rudoko asmenybę“ – pažymėjo nuosprendį paskelbusi teisėja, rašo 15min.lt.

Teismas skyrė tūkstančio eurų baudą, kurią aktorius turės sumokėti kaip įmoka į Nukentėjusiųjų nuo nusikaltimų asmenų fondą.

Į verdikto paskelbimą aktorius neatvyko.

Bylos duomenimis, vairuotojui tuo metu degė žalias šviesoforo signalas, bet pėsčiajai taip pat degė žalia šviesa ir ji turėjo pirmenybę.

„Minėtą dieną vairuodamas nebuvau nei išsiblaškęs, nei pavargęs – buvau puikios formos, po sporto klubo, aišku, neapsvaigęs nuo nieko. Ypač atsargiai vairavau, sustojau, praleidau visas įmanomas mašinas iš priekio važiuojančias. Visada stebiu pėsčiųjų perėją. Aš ramiai ėmiau sukti link tilto, nesuprantu, nei iš kur, nei kaip Irina atsidūrė perėjoje“, – apie avariją teismui pasakojo R.Rudokas, neneigęs atsakomybės už įvykio padarinius.

Žinomas televizijos aktorius kaltinamas, kad pernai gruodžio 8 dienos pavakarę, apie 17.30 val., Vilniaus centre vairuodamas automobilį „Subaru“ suko į kairę Olimpiečių ir Rinktinės gatvių sankryžoje, kur nepraleido pėsčiosios Irinos B., partrenkė ir sunkiai sužalojo – moteriai lūžo kaulai.

R.Rudokas vairavo blaivus.

„Prisiimu visas įmanomas atsakomybes už įvykį, už sukeltą skausmą ir neigiamas emocijas šeimai. Turėjau rodyti teigiamą pavyzdį visuomenei ir žiūrovams, niekas nėra apsaugotas nuo situacijos, į kurią aš pakliuvau. Linkiu likti visiems ir sau dar labiau dėmesingesniems, kreipti dėmesį į aplinkinius, prižadu klausyti laiduotojos mylimos žmonos Justinos“, – tardamas paskutinį žodį anksčiau kalbėjo R. Rudokas.

Kaltinamojo sutuoktinė Justina Rudokė teisėjos prašė perduoti vyrą jos atsakomybei. „Visus penkerius metus mes kartu, jis daug kalbėjo, kodėl taip atsitiko. Aš manau, kad galiu garantuoti, kad tokių pažeidimų nepadarys. Kai susipažinom, buvo karštakošis, padariau žmogų. Dabar jis yra geras, idealus tėvas, lanko tėvus. Vaikai, aš ir šeima jam svarbiausia. Ji visą laiką priima mano nuomonę, manau, kad darau teigiamą įtaką“, – per posėdį kalbėjo J. Rudokė. Moteris teigia niekada nebuvusi teista ar bausta administracine tvarka, moteris studijuoja dviejose aukštosiose mokyklose, dirba. Pasak moters, jos alga yra nedidelė, šeima moka paskolą bankui.

R.Rudokas paskutinį kartą įkliuvo policijai prieš dešimtmetį - buvo sulaikytas neblaivus Nidos centre prie svetimo automobilio "Porsche". Neturėjęs vairuotojo pažymėjimo, automobilio dokumentų aktorius atsisakė blaivumo patikros, atvežtas į policijos komisariatą tylėjo.

Pažeidėją lydėjęs draugas Tadas Karosas bandė įrodinėti, kad ne aktorius, o jis vairavo automobilį, o vėliau prisistatė kaip R.Rudoko advokatas. Pareigūnai apsišaukėlį išprašė iš policijos komisariato.

Stojęs prieš teismą R.Rudokas tvirtino tą vakarą išgėręs tik dvi alaus taures, jautėsi galįs saugiai nuvairuoti automobilį iki viešbučio. Vairuotojo atsisakymas nuo blaivumo patikros įvertintas kaip sunkus girtumas.

"Esu pavyzdingas vairuotojas, per 25 metus nesulaukiau jokių administracinių nuobaudų ar įspėjimų. Pagrindinis mano pažeidimas, kad sulaikytas nebendravau su pareigūnais. Nusprendžiau nekalbėti - tokia tą vakarą buvo menininko nuotaika", - Klaipėdos apylinkės teisme aiškino R.Rudokas.

Žiūrėti Neringos policijos komisariato teismui pateiktų filmuotų autoįvykio vaizdų aktorius nepanoro.

Tąkart R.Rudokui už transporto priemonės vairavimą neblaiviam, kelių eismo taisyklių pažeidimą skirta 2000 litų bauda ir teisės vairuoti automobilį atėmimas dvejiems metams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.