Vitalijaus Klyčko buvusi žmona Natalija laimę kuria Vokietijoje: papasakojo, ko išmoko po sukrėtimų

„Daug metų mūsų interesai skirtingi ir skirtingas gyvenimas. Nutarėme skyrybas įteisinti. Toks mūsų abiejų sprendimas. Ir toliau palaikome gerus santykius, vaikai yra suaugę ir gyvenimas juda tolyn“, – sakė Vitalijus Klyčko (51 m.).

 Vitalijus ir Natalija neseniai išsiskyrė.
 Vitalijus ir Natalija neseniai išsiskyrė.
 Natalija ir Vitalijus 2006-aisiais.<br> Scanpix/Imago nuotr.
 Natalija ir Vitalijus 2006-aisiais.<br> Scanpix/Imago nuotr.
 Vitalijus ir Natalija neseniai išsiskyrė.
 Vitalijus ir Natalija neseniai išsiskyrė.
  Vitalijus ir Natalija neseniai išsiskyrė.
  Vitalijus ir Natalija neseniai išsiskyrė.
Buvusi Kijevo mero žmona – atsipalaidavimo būdų ir garsų terapijos specialistė.
Buvusi Kijevo mero žmona – atsipalaidavimo būdų ir garsų terapijos specialistė.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Sep 5, 2022, 4:44 PM

Kijevo meras patikslino, kad jie ilgus metus gyvena skirtingose šalyse: jis – Ukrainoje, sutuoktinė Natalija – Vokietijoje. Bet nuo to laiko, kai Rusija pradėjo karą prieš Ukrainą, N.Klyčko neturi nė vienos laisvos minutės.

Ji visais įmanomais būdais stengiasi padėti savo kraštiečiams, aktyviai dalyvauja labdaringoje veikloje, yra Vokietijos labdaros fondo patariamojo komiteto narė.

„Pirmą kartą savo gyvenime supratau, ką reiškia taika“, – sako N.Klyčko.

Buvusi Kijevo mero žmona sako, jog, prasidėjus Rusijos karui prieš Ukrainą, iš pradžių patyrė šoką.

Ji, kaip ir kiti ukrainiečiai, tikėjosi, kad tokia bloga padėtis tęsis iki dviejų mėnesių, o paskui visi vėl galės grįžti į normalų gyvenimą.

Deja, karas vis dar tęsiasi.

„Nesu Ukrainoje, bet ir čia galiu daug padėti. Daugelis mano tėvynainių atvyko į Vokietiją, jiems reikalinga pagalba. Mano pareiga jiems padėti“, – sako Natalija. Nepaisant to, prisipažįsta buvusi Kijevo mero žmona, ją kankino kaltės jausmas.

„Pastaruosius tris mėnesius neleidau sau normaliai gyventi, nė karto nesilankiau restorane. Jaučiausi tokia kalta, kad gyvenu saugioje aplinkoje, kai tuo metu kiti Ukrainoje kovoja už savo gyvenimą. Bet taip pat pasiekiau ribas, turiu ir savimi pasirūpinti.

Slegia didelė įtampa dėl vykstančio karo, nes tik apie jį ir galvoji. Dabar stengiuosi vėl pasinerti į gyvenimą ir būti laiminga. Man reikia šios pozityvios energijos, kad galėčiau vadovauti tolesniems projektams ir padėti kitiems“, – pasakoja Natalija.

Į Vokietiją atvyko jos mama, sesuo ir jauniausias sūnėnas. Natalija labai laiminga, kad čia jie gerai įsikūrė, tiek sesuo, tiek sūnėnas rado darbą.

Bet pirmaisiais mėnesiais, žinoma, jautėsi labai nelaimingi ir nenorėjo palikti namų. Natalija privalėjo aiškiai pasakyti, kad užtruks, kol jie vėl galės grįžti į savo tėvynę.

Buvusi Kijevo mero žmona neslepia, kad buvo labai sunku jų vaikams: Jehorui Danijilui (22 m.), Maksymui Oleksandrui (17 m.) ir dukteriai Jelyzavetai Viktorijai (19 m.). Vyresnieji vėl grįžo į jos namus.

Žinoma, jie labai nerimavo dėl savo tėvo V.Klyčko. Bet juo daugiau vaikai su juo bendrauja, juo labiau įsitikina, kad tėvas rūpinasi savimi ir yra saugus.

Natalija vadina savo buvusį vyrą kovotoju, kuris niekada nepasiduoda: „Vitalijus viską padarys dėl savo valstybės. Jis ją kūrė pastaruosius septynerius metus ir nori, kad Ukraina žengtų pirmyn. Jam, Kijevo merui, jėgų suteikia pagalba savo piliečiams ir kova už juos.“

O kas Natalijai suteikia stiprybės?

„Man svarbu savo gyvenime rasti dvasinę pusiausvyrą. Neslepiu tokių jausmų kaip liūdesys ar įniršis. Mano jausmai taip pat virsta stiprybe.

Be meditacijos ir jogos nesugebėčiau susitvarkyti su dabartine padėtimi. Bandau kiekvieną rytą penkioms minutėms nuraminti savo jausmus. Be gamtos ir muzikos, pirmiausia padeda glaudūs šeiminiai ryšiai“, – sako Natalija.

Buvusi Kijevo mero žmona – atsipalaidavimo būdų ir garsų terapijos specialistė. Jai visada patiko visa tai pačiai išbandyti. Ją sužavėjo garsų meditacija, kurią pirmą kartą išmėgino Los Andžele (JAV).

N.Klyčko mėgsta muziką, skambesį, o koronaviruso pandemijos laiką išnaudojo įvairiems mokymams – nuo meditacijos trenerio iki kvapų terapijos. Ji norėtų kada nors įsteigti fizinio ir emocinio atsipalaidavimo centrą.

Ar dabar Natalija kitokia nei anksčiau?

„Bet kokiu atveju. Labai jauna tapau motina ir per penkerius metus pagimdžiau tris vaikus. Jiems skyriau visą savo laiką.

Bet kai vaikai tapo vyresni ir pirmą kartą visi buvo vasaros stovykloje, suvokiau, jog pamiršau, kas esu iš tikrųjų ir ko norėčiau gyvenime. Supratau, kad privalau vėl skirti sau daugiau laiko. Nuo to laiko, kai esu 40-ties, savo gyvenimu labai patenkinta. Žinau, ko noriu, nugalėjau savo baimę ir vėl pradėjau dainuoti“, – sako Natalija.

Kaip ji susitaikys su padėtimi, kai jauniausias sūnus Maksymas Oleksandras paliks namus?

„Tuomet prasidės naujas mano gyvenimo tarpsnis. Džiaugiuosi, kad galėsiu vėl keliauti ir nebūsiu pririšta prie namų, pavyzdžiui, dėl atostogų. Turiu didelį gyvenimo troškimą. Man patinka pažintys su naujais žmonėmis, norėčiau keliauti po pasaulį.

Po dvejų metų švęsiu 50-metį. Visada sakoma, kad nuo šio amžiaus prasideda geriausias gyvenimo laikas. Man smalsu, kas manęs laukia. Ir būtent dabartiniu laiku pastebėjau, kad esu dėkinga už gyvenimo dovanas ir kad niekas neatsiranda savaime“, – sako N.Klyčko.

Skyrybas su V.Klyčko ji pakomentavo savo „Instagram“paskyroje.

„Esu dėkinga už viską, kas nutiko per mūsų 25 metus trukusią kelionę kartu. Mūsų skyrybos – tai apgalvotas, abipusiu sutarimu priimtas sprendimas. Taip jau nutiko, kad per daugelį gyvenimo įvairiose šalyse metų mūsų keliai pamažu išsiskyrė. Užauginome tris nuostabius vaikus, kuriems visada būsime tėvai“, – rašė Natalija, kuri su Vitalijumi susipažino per konkurso „Čiorna perlina“ („Juodasis perlas“) pristatymą, kuriame dalyvavo kaip modelis.

Parengė Ona Kacėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.