Lietuvoje pirmaujančioje arabiškų kvepalų parduotuvėje – milžiniškos nuolaidos: nepraleiskite progos įsigyti dovanų

Juodojo penktadienio, rengiamo lapkričio 25 – 27 d., išpardavimai neaplenks ir „Parfum Arabia“ įkūrėjos Viktorijos Gaidytės puoselėjamų fizinių parduotuvių Vilniuje bei Kaune. Nuolaidos iki 60 proc. taip pat bus taikomos ir internetinėje parduotuvėje.

„Parfum Arabia“ nuotr.
„Parfum Arabia“ nuotr.
„Parfum Arabia“ nuotr.
„Parfum Arabia“ nuotr.
„Parfum Arabia“ nuotr.
„Parfum Arabia“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2022-11-23 10:12

Amą gniaužianti kvapi dulksna, legendos, pasakojamos apie arabiškus rūmus ir jų paslaptis, istoriniais simboliais praturtinta aplinka, parfumerių išradimai ir galimybė pajusti tai, kas pasaulyje yra sulaukę šlovės bei pripažinimo – visa tai galima rasti „Parfum Arabia“.

Pasak V.Gaidytės, Rytų šalyse sklando ne vieną legenda apie tai, kaip griežtai nuo svetimų akių saugomoms princesėms į jų rūmus afrodiziakais praturtinti kvepalai buvo atgabenami kelią be vedlio galėjusiais rasti kupranugariais. Natūralioje gamtoje jau nykstantys gyvūnai tuomet tapdavo didžiaisiais kilmingųjų paslapčių saugotojais. Dar ir dabar arabų šalyse išlikusios trys didžiausios vertybės: arabų veislės žirgas, medžioklinis sakalas ir lenktyninis kupranugaris.

Kaune, M.Daukšos gatvėje neseniai atidarytoje pirmojoje arabiškų kvepalų parduotuvėje puikuojasi būtent vienas iš Artimųjų Rytų simbolių – kupranugaris. Šio, ypatingų savybių turinčio gyvūno medinę rankų darbo skulptūrą, skaičiuojančią kelių šimtų metų istoriją, kvepalų žinove vadinama V.Gaidytė įsigijo Omano muziejuje.

„Rytų šalių mitų ir tikrų tikriausių istorijų mūsų namuose visada buvo gausu, nes tėveliai pirmuosius, tuo metu lietuviams dar neįprastus bei netikėtus aromatus parvežė prieš dvidešimt penkerius metus. Klausydavausi jų pasakojimų, uosdavau parfumerių kūrinius ir jau tada žinojau, kad tęsiu tai, ką jie pradėjo“, – sako pašnekovė.

V.Gaidytė džiaugiasi, jog tikriems aromatų gurmanams ji gali pasiūlyti pasauliniame konkurse geriausiu rytietišku kvapu pripažintą parfumerių šedevrą, afrodiziakais praturtintus natūralius kvepalus, klasikinius gaminius ar autorinius „nosių“ darbus.

Anot jos, arabiškų kvepalų namai išsaugojo senovines atarų gamybos tradicijas. Kiekvienas „attar“ kvapas yra unikalus ir turi savo kūrimo istoriją. Ambros, smilkalai, citrina, kedras, muskusas ir agarmedis, kartu su išskirtinėmis vaisių bei gėlių kompozicijomis sudaro originalią arabiškų kvepalų darną, sukuriančią nepakartojamą ir nepamirštamą aromatą, kuris amžinai gali likti atmintyje.

„Džiaugiamės, kad galėjome į Lietuvą kvepalų naujienas parvežti iš vienos didžiausių pasaulyje, Dubajuje prieš keletą savaičių vykusios parodos. Tikrai turime kuo nustebinti laukiančius didžiojo išpardavimo bei žinančius, kad jau metas ruoštis Kalėdoms“, – šypsosi V.Gaidytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: nusipelniusių Lietuvos medikų apdovanojimai 2024