Bradas Pittas į savo paslaptingąją vyno daryklą Prancūzijoje įsileido žurnalistus

Į Provanse (Pietų Prancūzija) įsikūrusią savo vyno daryklą „Chateau Miraval“ Holivudo žvaigždė Bradas Pittas (58 m.) kviečia tik šeimą ir draugus. Bet šį kartą jo svečiais tapo žurnalistai.

B.Pittas.<br>Scanpix/ GilbertFlores@Broadimage nuotr.
B.Pittas.<br>Scanpix/ GilbertFlores@Broadimage nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-01-10 11:12

Kelias į B.Pitto rojų – akmenuotas. Bet tuo metu, kai automobilis rieda per vietovę, pro jo langą matyti nuostabiai graži giraitė. Kruopščiai prižiūrėta, ant žemės niekur nė mažiausios šakelės.

Holivudo žvaigždei patinka tokia tobula tvarka?

Ne, dėl to kaltas šią vasarą tvyrojęs miško gaisro pavojus. Tuo metu, kai žurnalistai viešėjo Provanse, karščiausios dienos jau buvo pasibaigusios.

B.Pittas praleidžia labai daug laiko „Chateau Miraval“.

Įžymybei patinka atsiskyrėlio gyvenimas ekologiškame vyno gamybos ūkyje, gamta, kuri supa puikią sodybą.

Artimiausia vietovė – 17 tūkst. gyventojų turintis Brinjolio miestelis, kurį nuo „Chateau Miraval“ skiria daugiau nei pusė valandos kelio automobiliu.

Holivudo žvaigždei patinka ir jau dešimt metų besitęsiantis bendradarbiavimas su Perrinų šeima. Ji vadovauja vynuogių auginimui ir kitų produktų, pavyzdžiui, alyvuogių aliejaus, prekybai.

Provanse garsus aktorius jaučiasi puikiai, tai byloja jo išorė ir laisvas elgesys. Per susitikimą su žurnalistais B.Pittas vilkėjo vieną savo mėgstamų violetinės spalvos Niujorko dizainerio Haanso Nicholo Motto kostiumą. Vietoj kelnių diržo pūpsojo virvelė.

B.Pittas atrodė labai patraukliai – jaunatviškas, linksmas.

Kiekvienas Holivudo žvaigždės atsakymas į klausimą, kokius jausmus jam sukelia ši vietovė, nuspalvintas meile „Chateau Miraval“ ir savo šeimai.

„Čia susiliejama su gamta, tai man labai svarbu ir dėl vaikų“, – sako B.Pittas.

Iki šiol tarp jo ir buvusios žmonos Holivudo superžvaigždės Angelinos Jolie (47 m.) nesilpsta įnirtingas ginčas dėl šešių vaikų – Maddoxo (21 m.), Paxo (18 m.), Shiloh (16 m.), Zaharos (17 m.) ir 14-mečių dvynių Vivienne ir Knoxo globos teisių.

Po ilgos kovos teismuose sutuoktiniams buvo suteikta bendra atžalų globa. Dėl to Angelina liko skaudžiai nusivylusi, bet tikina ginklų dar nesudėjusi.

B.Pitto teigimu, Angeliną iš pat pradžių „Chateau Miraval“ nelabai domino. Ji nerodė ypatingo susidomėjimo vyno gamyba ir sodybą supančia gamta. Garsioji moteris pareiškė, kad nebenori užsiimti alkoholio gamyba, nes būtent alkoholis sugriovė jos šeimą.

Šių metų pradžioje A.Jolie pardavė savo „Chateau Miraval“ dalį vienam užsienio gėrimų koncernui – be B.Pitto sutikimo. Anot aktoriaus, juodu buvo susitarę dėl akcijų įsigijimo pirmumo teisės jam. To, žinoma, būtų norėję ir vynuogyno bei vyno daryklos darbuotojai.

Jie vertina, kad jų viršininkas domisi, kas auga ir klesti jo žemėje. B.Pittas lanko seminarus apie vyno gamybą, vaikšto po vynuogyną, ragauja, dirba.

„Chateau Miraval“ B.Pittas ir A.Jolie įsigijo 2008-aisiais už 25 mln. eurų. Į verslą B.Pittas investavo 60 proc. visų pinigų, buvusi sutuoktinė – 40 proc.

Aktorius tvirtina, kad vyno daryklai skyrė daug laiko, todėl ji pirmą kartą tapo pelninga po jos įsigijimo.

B.Pittas, vaizdžiai sakant, giliai neria į prancūzų „savoir-vivre“ (mokėjimas bendrauti, gražus elgesys, pagrįstas papročių ir mandagumo formų išmanymu) meną – visiškos ramybės ir taikaus sugyvenimo pasaulį.

„Iš išorės negirdėti jokio triukšmo, gyvename tarsi po varpu. Kartais tiesiog per tylu“, – aiškina vienas „Chateau Miraval“ darbuotojų.

Bet jo žodžius nutraukia džiaugsmingas šniokštimas iš veislyno, kur šėlsta keturkojai. Jie uostydami aptinka tai, kas slepiasi po žeme 600 hektarų, – legendomis apipintus grybus trumus, kurių kaina tikrai gali išmušti iš vėžių.

Priešingai nei garsusis rožinis vynas ir gardus alyvuogių aliejus, trumai, deja, skirti tik savo reikmėms.

B.Pittui, kaip sako vietiniai, labai svarbus gyvenimas atokiau didmiesčių šurmulio. Į Pietų Prancūziją dažnai atvyksta ir jo vaikai.

Nuošalioje vietovėje, kuri dėl sudėtingos apsaugos sistemos nepasiekiama net paparacų bepilotėms skraidyklėms, šeima išvengia įkyraus pašalinių dėmesio.

Tik kai kurie namų tarnautojai nakvoja „Chateau Miraval“. Kiti gyvena aplinkui esančiuose kaimuose – net Perrinų šeima.

Asmeniniams svečiams B.Pittas yra parengęs tikrą brangakmenį – apvalų akmens bokštą su milžinišku langu. Iš jo atsiveria nuostabus saulėlydžio vaizdas į vynuogyną.

Artimiausiems Holivudo žvaigždės svečiams, kurių daug atvyksta dažniausiai vasarą, patinka ši gana paprasta pastogė. Jie galėtų gyventi ir didesniuose B.Pitto žemės valdos statiniuose.

Bet tai nebūtų taip puiku, nes visi, čia atvykstantys, ne tik šaunūs, bet ir žymūs. Pavyzdžiui, „Grammy“ įvertintas įrašų prodiuseris prancūzas Damienas Quintard’as (31 m.). Jis su B.Pittu įgyvendino ilgai brandintą projektą.

Abu įkūrė itin šiuolaikišką įrašų studiją, kurią gali nuomotis muzikos verslo grietinėlė. Net neabejojama, kad joje lankysis įžymiausieji.

Jau anksčiau čia buvo įrašų studija, kurioje britų avangardinio roko grupė „Pink Floyd“ 1979-aisiais įrašė didžiąją savo legendinio albumo „The Wall“ dalį.

Šioje studijoje savo įrašus parengė ir britų muzikos garsenybės – Stingas (71 m.), Eltonas Johnas (75 m.) ir populiarus bei sėkmės palytėtas pirmosios devintojo dešimtmečio pusės popmuzikos duetas „Wham!“ (George’as Michaelas ir Andrew Ridgeley).

Neseniai „menininkų prieglobstį“, kaip B.Pittas išdidžiai vadina savo šventovę, apžiūrėjo Vokietijos metalo grupės „Rammstein“ vokalistas ir vadovas Tillas Lindemannas (59 m.).

B.Pittas labai prisidėjo prie įrašų studijos kūrimo. Architektūra – Holivudo žvaigždės pomėgis. Sidabrinės spalvos lifto, kuriuo pakylama į apžvalgos aikštelę, dizainą sukūrė jis pats.

Jis kruopščiai rinkosi sofą, kuri dabar stovi įrašų studijos viduryje. Milžiniškas kiaušinio lukšto spalvos dizainerio kurtas modelis atrodo kaip liejinys. Sofa neturi kampų, labai patogi.

Ant jos muzikantai, atlikėjai gali patogiai įsitaisyti ir kurti ar po ilgos kūrybinės nakties užsnūsti. Kur rasti tokią sofą?

Ši mintis B.Pittui nedavė ramybės. Holivudo žvaigždės paieškos truko mėnesius, kol pagaliau jis rado tai, ko norėjo. Dabar viskas tobula.

Parengė: Ona Kacėnaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.