Kur pasaulyje daugiausia prabangiausių viešbučių? Kai kuriuos išpopuliarino serialai

Ketverius metus karaliavęs pirmoje vietoje Londonas prarado savo karūną kaip penkių žvaigždučių pasaulio viešbučių sostinė. Bet dabar Kinijos administracinis regionas Makao jau gali pasigirti geriausiais viešbučiais.

Makao.<br>123RF.com nuotr.
Makao.<br>123RF.com nuotr.
 Karlo Lagerfeldo viešbutis Makao.
 Karlo Lagerfeldo viešbutis Makao.
„Grand Lisboa Palace“ Makao.
„Grand Lisboa Palace“ Makao.
San Domenico rūmai Toarminoje.
San Domenico rūmai Toarminoje.
 San Domenico rūmai Toarminoje.
 San Domenico rūmai Toarminoje.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2023-04-08 14:14

Pandemijos pabaigą pažymėjęs kelionių atgimimas paskatino daugiau žmonių leistis į nuotykius visame pasaulyje. O jiems pasirinkti geriausias vietas siekia padėti kelionių vadovas „Forbes Travel Guide“. Jis sudarė 2023 metų geriausių pasaulio viešbučių, restoranų, SPA ir kruizų sąrašą. Ir nebūtinai jame penkiomis žvaigždutėmis pažymėtas viešbutis įvertintas būtent tiek žvaigždučių.

Norėdami sudaryti 65-ąjį kasmetinį „Star Awards“ apdovanojimų sąrašą „Forbes Travel Guide“ slapti ekspertai registravosi viešbučiuose ir kruiziniuose laivuose, pietavo restoranuose ir naudojosi SPA paslaugomis apsimesdami eiliniais svečiais. Inspektoriai vietas vertino pagal 900 griežtų standartų, pradedant šiuolaikine prabanga, pavyzdžiui, ar kambarys įrengtas taip, kad pagerintų miego kokybę, ar maisto ir gėrimų pasirinkimas palaiko gerą svečio savijautą, iki tradicinių elementų, tokių kaip interjeras ir personalo dėmesys.

Makao, pramintas Azijos Las Vegasu dėl klestinčios lošimų pramonės, 2023 metais pripažintas turinčiu daugiausia penkių žvaigždučių viešbučių. Jų šiame mieste – net 22.

Pastaraisiais metais Makao savo viešbučių gretas papildė penkiais naujokais, įskaitant prabangųjį „Grand Lisboa Palace“ ir penkių žvaigždučių nugalėtoją „Karl Lagerfeld“. Pastarasis viešbutis – vienintelis pasaulyje, visiškai suprojektuotas pagal naujausius prabangos standartus.

Antroje vietoje esantis Londonas turi 21 penkių žvaigždučių viešbutį, o šiais metais Anglijos sostinėje naujų penkių žvaigždučių viešbučių pastatyti neketinama.

Iš Amerikos viešbučių išskirtas „Montage Healdsburg“ Kalifornijoje, Floridos „Boca Raton“ ir Čikagos „Trump International Hotel & Tower Chicago“.

Europoje pasižymėjo Atėnai ir jų viešbutis „Four Seasons“, Kaprio sala su „J.K.Place Capri“, prie Italijos Komo ežero esantis „Mandarin Oriental“ ir Maljorka su „Jumeirah Port Soller Hotel & Spa“.

Tačiau daugiausia – net penkis – įvertinimus Europoje gavo Sicilija. Vienas jų buvo skirtas San Domenico rūmams Taorminoje, kuriuos išpopuliarino HBO serialas „Baltasis lotosas“. Serialas buvo filmuojamas rūmuose įrengtame „Four Seasons“ viešbutyje ir žavėjo pusryčiais ant uolos esančioje terasoje su vaizdu į Jonijos jūrą.

Sala taip pat gavo apdovanojimus už „Grand Hotel Timeo“, „Verdura Resort“, „Villa Igiea“ ir „Villa Sant’Andrea“.

Prie penkių žvaigždučių klubo prisijungė Japonijos Osakos miestas su „The Ritz-Carlton“, Saudo Arabijos sostinė ar Rijadas su „Four Seasons“ bei „The Ritz-Carlton“ ir Kinijos Šendženas su „Mandarin Oriental“.

Į reitingą įtraukti keturi nauji penkių žvaigždučių viešbučiai Maldyvuose, įskaitant „Soneva Jani“ ir „The Ritz-Carlton“.

Čia puikuojasi ir Turkijos miestas Bodrumas su „Mandarin Oriental“ bei Kuveitas su „Four Seasons“. Taip pat Dubajaus viešbutis „Jumeirah Al Naseem“ ir Singapūro „Raffles Hotel“.

Nė vieno penkių žvaigždučių įvertinimo nepavyko pelnyti Šiaurės šalims. Keturiomis įvertintas šiaip jau penkias žvaigždutes turintis Kopenhagos „Hotel d’Angleterre“, o rekomenduojamų sąraše atsirado „Amerikalinjen“ (Oslas), „Ett Hem“ (Stokholmas) ir „Grand Hotel“ (Stokholmas).

Vertinant restoranus puikiai pasirodė esantys JAV.

Kalifornijos Paso Robleso mieste vynuogyne įsikūręs restoranas „Justin“ iškovojo savo pirmąjį penkių žvaigždučių įvertinimą, o rytinėje pakrantėje esantis Manhatano restoranas „Gabriel Kreuther“ yra pirmasis naujas restoranas Niujorke, gavęs penkias žvaigždutes per 10 metų. Geriausiųjų sąraše ir „Jean-Georges“ Filadelfijoje bei „The Ocean Room“ Pietų Karolinos Kiavaho (Kiawah) saloje.

Restoranų kategorijoje išskirti ir Honkongo viešbutyje „The Landmark Mandarin Oriental“ esantis „SOMM“ bei Las Vegase esantis „Picasso“.

SPA reitinge savo pirmuosius penkių žvaigždučių SPA apdovanojimus gavo Barbadoso „The Spa at Sandy Lane“, Airija už „The Spa at Ashford Castle“, Madridas už SPA viešbutyje „Four Seasons“ ir Vankuverio SPA centras „Willow Stream“ viešbutyje „Fairmont Pacific Rim“.

Šiemet pirmą kartą „Forbes Travel Guide“ vertino ir kruizus. „Celebrity Apex“, „Celebrity Flora“ ir „Celebrity Millennium“ pelnė keturių žvaigždučių apdovanojimus, o „Celebrity Edge“ ir „Celebrity Summit“ gavo rekomenduojamų nominaciją.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.