Holivudo legendą Arnoldą Schwarzeneggerį ne vienerius metus slegia netekties skausmas

Holivudo žvaigždė, buvęs Kalifornijos gubernatorius Arnoldas Schwarzeneggeris (76 m.) atvirai prabilo apie amerikietiškus savo gyvenimo kalnelius. Ir dvylikai metų praėjus buvusį kultūristą, „Mr.Universe“ ir septyniskart „Mr.Olympia“ laimėtoją vis dar slegia skausmas dėl prarastos jo gyvenimo meilės.

Arnoldas Schwarzeneggeris.<br>TopFoto/Scanpix nuotr.
Arnoldas Schwarzeneggeris.<br>TopFoto/Scanpix nuotr.
Arnoldas Schwarzeneggeris su ilgamete drauge Heather Milligan.<br>mcla@broadimage.com/Scanpix nuotr.
Arnoldas Schwarzeneggeris su ilgamete drauge Heather Milligan.<br>mcla@broadimage.com/Scanpix nuotr.
Arnoldas Schwarzeneggeris su buvusia žmona Maria Shriver ir vaikais Christopheriu, Patricku, Katherine ir Christina.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Arnoldas Schwarzeneggeris su buvusia žmona Maria Shriver ir vaikais Christopheriu, Patricku, Katherine ir Christina.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 27, 2023, 9:03 PM

Trijų dalių „Netflixdokumentinis serialas „Arnoldas“ („Arnold“) – daugiau nei sėkmingo iš Austrijos kilusio, kadaise Raumenų Žmogumi tituluoto A.Schwarzeneggerio portretas. Tai – jo gyvenimo išpažintis.

A.Schwarzeneggeris atvirai išpažįsta didžiausias savo klaidas ir leidžia pažvelgti į tamsiausias savo gyvenimo valandas. Ir jų neišvengė aktorius, tapęs superžvaigžde po vaidmenų filmuose „Terminatorius“.

Arnoldo vaikystė buvo paženklinta smurtu ir mušimais, bet tai nėra tamsiausias jo gyvenimo knygos skyrius.

Aktorius apgailestauja dėl savo šeimai sukelto skausmo. Jo santuoka su garbingos Kennedy šeimos atstove, daugybe apdovanojimų pelniusia žurnaliste Maria Shriver (67 m.) subyrėjo po 25 metų.

Garsusis sutuoktinis išdavė ja su namų tvarkytoja Mildred Patricia Baena (62 m.). Ji 1997-ųjų spalio 2-ąją pagimdė sūnų Josephą. Po jauniausio Schwarzeneggerių sūnaus Christopherio (25 m.) gimimo buvo praėjusios vos kelios dienos.

Nieko neįtardama M.Shriver dalyvavo Josepho krikštynose, vėliau stebėjo, kaip Arnoldas moko mažąjį namų tvarkytojos sūnų žaisti golfą.

M.P.Baena tikino neturėjusi ilgo meilės romano su A.Schwarzeneggeriu, esą tik porą kartų su juo sugulusi. Ji melavo ir savo buvusiam vyrui, leisdama tikėti, kad jis esąs Josepho tėvas.

Išdavystės istorija, kaip sako Holivudo žvaigždė, lydės jį visą likusį gyvenimą. Kai jis papasakojo Mariai apie savo meilės romaną, ji buvo sugniuždyta.

Katalikiškai išauklėtai moteriai pavyzdys visada buvo jos tėvai. Jie kartu pragyveno daugiau nei pusę šimtmečio – iki savo mirties.

Dokumentiniame „Netflix“ seriale A.Schwarzeneggeris pripažįsta, kad jo santuoką su M.Shriver ir anksčiau buvo ištikusios krizės.

„Maria ir aš kartą per savaitę lankėme konsultacijas vedybinio gyvenimo klausimais. Per vieną apsilankymą porų santykių specialistas pasakė: „Manau, kad šiandien Maria norėtų sužinoti, ar esi Josepho tėvas.“ Maniau, kad prisipažinus sustotų mano širdis, bet pasakiau tiesą.

Sukėliau didelį skausmą ir dėl to turėjo kentėti Maria, vaikai, Josephas ir jo motina – visi“, – sako A.Schwarzeneggeris.

Aktorius sako, kad jei galėtų atsukti laikrodį atgal, neužmegztų meilės romano su savo namų tvarkytoja M.P.Baena. Bet Holivudo žvaigždės santykiai su iš šio ryšio gimusiu Josephu Baena (25 m.) – geri.

„Nederamai pasielgiau, bet nenorėčiau, kad šiame pasaulyje jis jaustųsi nepageidaujamas. Nes jis yra. Aš myliu jį, ir Josephas išaugo šaunus jaunuolis“, – sako A.Schwarzeneggeris.

Josephas stengiasi būti panašus į savo garsųjį tėvą. Nori sekti jo pėdomis – tapti veiksmo filmų aktoriumi.

A.Schwarzeneggerio pasiekimai – įspūdingi. Sėkmingiausias pasaulio kultūristas, Holivudo žvaigždė, dvi kadencijas ėjo Kalifornijos gubernatoriaus pareigas.

Jo įvairiapusės karjeros variklis – vaikystėje patirtas smurtas ir nuolatinė baimė. Kai Holivudo žvaigždė pasakoja apie savo tėvą Gustavą (mirė 65-erių), karo veteraną ir nacių partijos funkcionierių, kuris tvarką namuose darė geležine, dažnai alkoholio valdoma ranka, ne vienam gali ištrykšti ašara.

Nei Arnoldas, nei jo brolis Meinhardas (mirė 24-erių) niekada nežinojo, ar į namus pareis geras, ar girtas tėvas.

„Kai parėjęs jis pradėdavo trečią valandą ryto rėkauti, pabusdavome stipriai plakančia širdimi, nes puikiai žinojome, ką tai reiškė. Mus visada slėgė jo psichologinis smurtas“, – pasakoja Holivudo žvaigždė.

Tėvas mušė vaikus, kartais net diržu.

„Namuose su broliu patyrėme pernelyg daug žiaurumo, smūgių iš savo tėvų“, – prisimena Holivudo žvaigždė.

Pusryčius jis ir jo brolis Meinhardas turėjo užsitarnauti.

Tėvą aktorius vadina tironu, o motiną Aurelią (mirė 76-erių) – švaros fanatike. Kuo blogesnė padėtis buvo namuose, tuo labiau stiprėjo Arnoldo noras palikti savo nedidelį gimtąjį Talio kaimą Štirijoje (Austrija) ir išvykti į Holivudą.

A.Schwarzeneggeris norėjo išgarsėti. Tai jam pavyko. Bet visi labai garbingi jo pasiekimai negali visiškai atlyginti už didžiausią jo klaidą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.