Mados ir stiliaus mitai: pagal ką mus pasitinka, o pagal ką – palydi?

Kokį apsirengimo stilių mums diktuoja skirtingos gyvenimo progos ar įvykiai? Kas svarbiau – mada ar individualumas? Ar tiesa, kad naujai sutikti žmonės pirmiausiai kreipia dėmesį į mūsų batus ir laikrodį? Atsakymai į šiuos klausimus gali nulemti ne tik įspūdį, kurį paliekame kitiems, bet ir sėkmę ar nesėkmę svarbių susitikimu metu. Įvaizdžio konsultantė Augustė Beatričė parengė specialius rūbų derinius įvairioms progoms – nuo darbinio susitikimo iki vakarienės mieste.

Augustės Beatričės įvaizdis.<br>Lrytas.lt koliažas.
Augustės Beatričės įvaizdis.<br>Lrytas.lt koliažas.
Augustės Beatričės įvaizdis.<br>M.Stankaičio nuotr.
Augustės Beatričės įvaizdis.<br>M.Stankaičio nuotr.
Augustės Beatričės įvaizdis.<br>M.Stankaičio nuotr.
Augustės Beatričės įvaizdis.<br>M.Stankaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 3, 2023, 1:49 PM

„Mada pastaraisiais metais išgyveno tikrą renesansą. Ji labai pakito. Tai, ką anksčiau laikėme klasika, šiai dienai atrodo pasenę ir nebeaktualu. Ypač pakito avalynės, rankinių modeliai. Aksesuarai tapo daug ekstravagantiškesni, išskirtinių formų. Drabužių derinimas neteko griežtų taisyklių. Todėl didžiausia klaida, kad daugelis itin seka madas ir nebekreipia dėmesio į tai, kas tinka individualiai. Visi atrodo labai panašiai ir šabloniškai. Kita didelė klaida – derinami vienodo stiliaus daiktai visame derinyje. Tai atgyvenusi taisyklė. Šiandien reikėtų derinti skirtingo stiliaus daiktus ir taip išgauti savo identitetą. Pavyzdžiui, klasikinis kostiumas ir sportiniai bateliai, beisbolo kepuraitė ir paltas, vasarinė lengva romantiška suknelė ir grubesni kaubojaus stiliaus batai“, – teigia individualaus įvaizdžio konsultantė Augustė Beatričė.

Nuo ko priklauso rūbų deriniai?

Kaip teigia ekspertė, planuojant būsimus rūbų derinius ar bendrą įvaizdį, svarbu atsispirti nuo aplinkos ar progos, kuriai ruošiamės. Būtent tai dažniausiai sufleruoja ir lūkestį mūsų išvaizdai.

„Visuomet patariu atkreipti dėmesį į tai, kokia aplinka, žmonės, progos oficialumas. Jei proga susijusi su darbu, geriausia savo aprangai pasirinkti dalykinius elementus – švarką, marškinius, dalykinę avalynę. Jei proga oficiali, pravartu vilkėti kostiumą arba sijoną, aukštakulnius. Vakarienei su kolegomis restorane verčiau pasirinkti kuklesnį aprangos variantą nei vakarui su draugais ar antra puse. Puikiai tiks vilkimas kelnių kostiumas su aukšakulniais. Suknelė gali būti vidutinio ilgio, venkite plačių iškirpčių, trumpų suknelių, iššaukiančių akcentų. Gali būti derinami ir ryškesni akseusuarai. Vakarui nepamirškite kasdienės rankinės pakeisti delninuke arba nedidele puošnesne rankine. Jei renginys ištaigingas – pasirinkite delninukę. Su draugais galima labiau atsipalaiduoti, pasirinkti žaismingesnius variantus“, – atkreipia dėmesį Augustė Beatričė.

Laikrodis ir avalynė – svarbūs akcentai

Pasak įvaizdžio konsultantės, batai ir laikrodis – ne veltui sureikšminami aprangos akcentai, nes jie tikrai atkreipia dėmesį bei formuoja nuomonę apie mus.

„Batų pasirinkimas diktuoja stilių: kokio stiliaus avalynė, toks ir visas įvaizdis. Ar ji sportinė, ar klasikinė, ar masyvesnė, ar moderni? Panašiai ir su laikrodžiu: pagal jo pasirinkimą galima spręsti, koks stilius žmogui labiau prie širdies – praktiškas, prabangus, sportiškas ar kuklus. Išmaniuosius laikrodžius renkasi asmenys, kuriems svarbus modernumas, naujovės, praktiškumas ir aktyvus gyvenimo būdas. Pasirinkdami, pavyzdžiui, naujai pasirodžiusį „Huawei Watch GT 4“ ne tik pažymi šias savybes, bet ir demonstruoja grožį ir estetiką. Elegantiško dizaino išmanusis laikrodis primena stilingą, klasikinį laikrodį, todėl tinka tiek laisvalaikio, tiek oficialioms progoms. Be to, šį laikrodį galima lengvai derinti su kitais aksesuarais, nesvarbu, ar jie būtų pagaminti iš metalo, karoliukų, ar puošti brangakmeniais“, – išskiria Augustė Beatričė.

Stiliaus formavimo dalis – išmanusis laikrodis

Šiandien išmanieji laikrodžiai vis dažniau tampa ne tik neatsiejama kasdienybės dalimi, bet ir padeda išreikšti individualumą. „Huawei“ produktų mokymų vadovė Lietuvoje Urtė Eidžiūnaitė nurodo, kad naujausi išmanieji laikrodžiai yra ne tik patvarūs, bet ir stilingi.

„Elegantiškas ir modernus išmanusis laikrodis šiais laikais dažniausiai gaminamas iš itin patvarių medžiagų, kurios užtikrina laikrodžio ilgaamžiškumą ir padaro jį itin atsparų įbrėžimams. Tačiau išmanieji laikrodžiai kuriami taip, kad būtų ne vien patvarūs aksesuarai. Šie laikrodžiai taip pat pasitarnauja norintiems skirti dėmesio savo sveikatos stebėsenai, pavyzdžiui, išmanusis laikrodis „Huawei Watch GT 4“ vos per minutę parodo širdies susitraukimų dažnio, SpO2, streso, odos temperatūros ir kvėpavimo rodmenis. Gyvenantiems aktyviai, išmanieji laikrodžiai šiandien gali daugiau nei 100 sporto režimų: nuo bėgimo ir važiavimo dviračiu iki plaukimo ar jogos. Todėl gyvenant šiais laikais, mes galime laisvai derinti ne tik naudą sau, bet ir individualų stilių, kurį išskirtiniai išmanieji laikrodžiai padeda pabrėžti“, – apibendrina U.Eidžiūnaitė.

Norėdami gauti reguliarias „Huawei Consumer BG“ naujienas, sekite mus:

Facebook: https://www.facebook.com/huaweimobile/

Twitter: https://twitter.com/HuaweiMobile

Instagram: https://www.instagram.com/huaweimobile/

YouTube: https://www.youtube.com/user/HuaweiDeviceCo

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/10617746/

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.