Kino legenda Michaelas Caine'as paskelbė pasitraukiantis iš vaidybos

Britų aktorius veteranas Michaelas Caine'as, Holivudo garsenybė, per dešimtmečius trukusią karjerą pelnęs pripažinimą ir daugybę apdovanojimų, šeštadienį atskleidė, kad sulaukęs 90 metų traukiasi iš vaidybos.

 Michaelas Caine'as paskelbė pasitraukiantis iš vaidybos.<br> Reuters/scanpix nuotr.
 Michaelas Caine'as paskelbė pasitraukiantis iš vaidybos.<br> Reuters/scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-10-14 17:01

„Oskaro“ laureatas nusprendė pasitraukti po dar vieno plačiai giriamo vaidmens filme „Didysis pabėgimas“. Tai paskutinė juosta, kurioje jis nusifilmavo, pasirodžiusi spalio 6 dieną.

Šiame filme jis vaidina tikrai gyvenusį Antrojo pasaulinio karo britų veteraną Bernie Jordaną, pabėgusį iš senelių globos namų, kad sudalyvautų 2014 m. pergalės dienos šventėje Prancūzijoje.

„Aš vis sakau, kad išeisiu į pensiją. Na, dabar išėjau“, – sakė M. Caine'as BBC radijo laidai „Today“.

„Vieninteliai vaidmenys, kuriuos dabar galėčiau gauti, yra 90 metų vyrų, galbūt 85-erių. Tai nebus pagrindiniai vaidmenys. Nėra devyniasdešimtmečių pagrindinių herojų, visiems reikia jaunų gražių vaikinų ir merginų. Tad pamaniau, ar nebūtų metas viso to atsisakyti“, – sakė kino žvaigždė.

Produktyvus aktorius, žinomas dėl savo mielos koknių tarmės ir nepaprasto vaidybos stiliaus, per septynis dešimtmečius trukusią karjerą suvaidino daugiau nei 160 filmų. Turėdamas vieną iš labiausiai Holivude atpažįstamų ir mėgdžiojamų balsų, jis ilgą laiką mėgavosi dievuko statusu Didžiojoje Britanijoje, tapo vadinamųjų svinguojančių šešiasdešimtųjų veidu.

Jo filmografiją sudaro klasikiniai filmai, tokie kaip „Zulu“ ir „Itališkas apiplėšimas“, o taip pat naujesni filmai „Tarp žvaigždžių“ ir „Tamsos riteris“, kuriuose jis vaidino kartu su Christianu Bale'u. M. Cane‘as buvo šešis kartus nominuotas „Oskarui“ ir pelnė dvi statulėles: 1986 m. už vaidmenį filme „Hana ir seserys“ bei 2000 m. nusifilmavęs „Sidro namų taisyklėse“, taip pat laimėjo „Auksinio gaublio“, BAFTA ir daugybę kitų apdovanojimų.

2000 m. karalienė Elžbieta II įšventino jį į riterius. M. Caine'as paskelbė išeinąs į pensiją likus mėnesiui iki jo pirmojo romano „Mirtinas žaidimas“ („Deadly Game“) pasirodymo. Birželį jis atskleidė, kad jau seniai puoselėjo ambiciją parašyti trilerį – tai jam, kaip skaitytojui, labiausiai patinkantis žanras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.