Prabangios žvaigždių atostogos: nauja kryptis vilioja madingais klubais ir vaizdingomis vietomis

Ibisa ir Maljorka – populiarios europiečių atostogų vietos – traukia vis daugiau JAV turtuolių ir pramogų pasaulio garsenybių. Kodėl taip atsitiko?

 „Bless Hotel“ – vienas populiariausių nuo 2019-ųjų Ibisos salos viešbučių.<br> Lrytas.lt koliažas.
 „Bless Hotel“ – vienas populiariausių nuo 2019-ųjų Ibisos salos viešbučių.<br> Lrytas.lt koliažas.
 Jonas Kortajarena.<br>PAC/IS/MPI/Capital Pictures/Scanpix.ee nuotr.
 Jonas Kortajarena.<br>PAC/IS/MPI/Capital Pictures/Scanpix.ee nuotr.
 Paris Hilton.<br> AFP/Scanpic.ee nuotr.
 Paris Hilton.<br> AFP/Scanpic.ee nuotr.
Ibisos sala.<br>  „123rf.com“ nuotr.
Ibisos sala.<br>  „123rf.com“ nuotr.
„Bless Hotel“ – vienas populiariausių nuo 2019-ųjų Ibisos salos viešbučių.
„Bless Hotel“ – vienas populiariausių nuo 2019-ųjų Ibisos salos viešbučių.
Ibisos sala.<br> „123rf.com“ nuotr.
Ibisos sala.<br> „123rf.com“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Nov 2, 2023, 2:09 PM

Meksika, Maldyvai ar Havajai – tai vietos, kur galima bent akies krašteliu pamatyti atostogaujančias įžymybes. Bet šią vasarą Holivudo žvaigždės turėjo tik vieną kelionių tikslą – Balearų salas.

Turtingiesiems ir pramogų pasaulio žvaigždėms ypač patiko Ibisa ir Maljorka. Pastaroji – didžiausia Balearų salyno sala. Apie 200 paplūdimių ir įlankų – rojus pirmiausia maudynių ir saulės vonių mėgėjams.

Pastaruoju metu Balearų salos patiria tikrą pakilimą ir tai lėmė Amerikos turistų antplūdis. Kodėl ši atostogų vieta staiga tapo tokia populiari ir anapus Atlanto?

Keliauti į Ispaniją dabar paprasta ir pigu, ypač iš kito pasaulio krašto. Oro linijų bendrovė „United Airlines“ nuo praėjusių metų birželio tris kartus per savaitę siūlo tiesioginius skrydžius iš Niujorko į Maljorkos Palmą. Bilietai šia kryptimi beveik visada išpirkti. Skrydžio kaina – 800 eurų.

Svarstoma atidaryti ir tiesioginį skrydį tarp Los Andželo ir Maljorkos Palmos.

Aukštuomenę į Balearų salas pirmiausia vilioja didelis madingų klubų ir vaizdingų vietovių pasirinkimas. Ibisa jau seniai žinoma dėl ekstravagantiškų pasilinksminimo vietų. Didžiausio pasaulyje viešbučių tinklo „Hilton“ paveldėtoja Paris Hilton (42 m.), velionio mados dizainerio Karlo Lagerfeldo įkvėpėjas ispanų modelis Jonas Kortajarena (38 m.) apsistoja „Bless Hotel“. Tai – vienas populiariausių nuo 2019-ųjų Ibisos salos viešbučių. Naktis 27 kv. m kambaryje atsieina nuo 575 eurų.

Holivudo žvaigždė Robertas De Niro (80 m.) atostogas leidžia prabangiame viešbutyje „Nobu Hotel Ibiza Bay“.

Įžymybės pamėgo ir 600 kv. m vilą su didžiuliu baseinu ant Viduržemio jūros kranto. Čia gali apsistoti dešimt asmenų.

Nuolatiniai vilos svečiai – aktorė Elizabeth Hurley (58 m.), kanadiečių popmuzikos atlikėjas Justinas Bieberis (29 m.) ir įžymusis portugalų futbolininkas Cristiano Ronaldo (38 m.). Kaina – 90 tūkst. eurų už savaitę.

Ibisoje vasarą su vaikais ilsisi ir Brazilijos topmodelis Alessandra Ambrosio (42 m.).

Gražių prisiminimų sala sukelia ir aktorių porai – airių ir vokiečių kilmės Michaelui Fassbenderiui (46 m.) ir švedei „Oskaro“ laimėtojai Aliciai Vikander (34 m.). 2017-aisiais Ibisoje jie vienas kitam ištarė lemtingąjį „taip“. Dabar saloje sutuoktiniai ilsisi jau su sūneliu.

Skandalais praeityje garsėjusi JAV aktorė Lindsay Lohan (37 m.), dabar jau tapusi mama, anksčiau kiekvieną vasarą ilsėjosi Ibisoje ir keletą kartų buvo pastebėta per vakarėlius legendiniame naktiniame klube „Lio“.

Būtent Maljorka pastaraisiais metais stipriai pasikeitė siūlydama salos svečiams neįtikėtiną prabangą. Ant stataus Maljorkos Palmos skardžio išsidėstęs penkių žvaigždučių viešbutis „Cap Rocat“ priklauso prie aukštuomenės favoritų.

Viešbutis garsėja ne tik išskirtine aplinka, bet ir čia apsistojančiųjų privatumo apsauga. Nedidelis prabangus „Cap Rocat“ viešbutis patinka buvusio JAV prezidento Baracko Obamos (62 m.) sutuoktinei Michelle Obamai (59 m.).

Net JAV žurnalas „Forbes“ išrinko Maljorką populiariausia 2023-iųjų kelionių kryptimi. Leidinys žavisi viešbučiais ir nuostabiais nesudarkytais gamtos vaizdais. Visa tai, žinoma, turi nemažą kainą.

„Maljorka – populiariausia aukštuomenės poilsio vieta. Sala turi puikią infrastruktūrą, kulinarinę įvairovę, puikius viešbučius. Kino žvaigždė Nicole Kidman tris savaites filmavosi Maljorkoje ir nuo to laiko tapo salos aistruole. Maljorka labai patinka ir įžymiajam Michaelui Douglasui. Saloje jie gali ramiai mėgautis atostogomis“, – sakė prabangaus nekilnojamojo turto brokeris Marcelis Remusas (36 m.).

Jo teigimu, vis daugiau amerikiečių ieško Maljorkoje nuosavo būsto. Pasak M.Remuso, perkant jiems svarbu vaizdas į jūrą ir saugumas.

„Superturtuoliams ypač patinka išskirtinė miesto dalis „Son Vida“. Čia labai aukštas saugumo lygis. Yra vos vienintelė prieiga, kuri saugoma kiaurą parą. Be to, visi žemės sklypai mažiausiai 2 tūkst. kv. m, artimiausioje aplinkoje – jokio kaimyno. Iki oro uosto – vos 15 minučių kelio automobiliu“, – teigė M.Remusas.

Ten nekilnojamojo turto kaina prasideda nuo 3 mln. eurų ir gali šoktelėti iki 65 mln. eurų. Dar iki amerikiečių antplūdžio į Maljorkos salą čia 2016-aisiais vilą įsigijo Bradas Pittas (59 m.). Tuomet Holivudo žvaigždė paklojo už ją 3,5 mln. eurų. Dabar jis kasmet čia svečiuojasi.

Birželio viduryje duris atvėrė britų milijardieriaus Richardo Bransono (73 m.) viešbutis „Son Bunyola“. Nedidelis, bet prabangus, įsikūręs vynuogynų ir alyvmedžių viduryje. Viešbutyje yra 26 kambariai ir apartamentai. Kaina – nuo 600 eurų už naktį.

Maljorka patinka ir daugelį metų Majamyje gyvenančiai buvusios pirmosios teniso raketės Boriso Beckerio (55 m.) žmonai Barbarai Becker (56 m.).

„Vis daugiau mano draugų iš Floridos karštus vasaros mėnesius leidžia Europoje, ypač Maljorkoje, nuo tada, kai yra tiesioginis skrydis iš Majamio į Maljorkos Palmą. Man labai patogu, nes mano sūnus Elias gali tiesiogiai atskristi iš Niujorko. Mums visiems patinka Balearų salų aplinka ir Viduržemio jūros regiono virtuvė. Praėjusiais metais savaitę praleidau salos nuošalyje rengiamose jogos dvasinėse pratybose. Jau daug metų galvoju apie antros gyvenamosios vietos Maljorkoje paieškas“, – sakė B.Becker.

Elektroninės komercinės bendrovės „Amazon“ įkūrėjas Jeffas Bezosas (59 m.) gegužę mėgavosi meilės atostogomis su sužadėtine Lauren Sanchez (53 m.) plaukiodamas aplink Maljorką savo nauja 127 m ilgio burine jachta „Koru“. Šis pirkinys Amerikos milijardieriaus piniginę paplonino 500 mln. eurų.

Tarp Maljorkos ir Ibisos – vos 130 km. Valtimi iš vienos salos į kitą nuplaukiama maždaug per tris valandas. Formenteros ir Menorkos salos taip pat visai šalia, jas galima pasiekti vos per kelias valandas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.