Aukcione bus parduodami italų kino dievaitės Ginos Lollobrigidos lobiai

Per aukcioną Genujoje gegužės 28 ir 29 d. bus parduodami velionei italų kino dievaitei Ginai Lollobrigida priklausę baldai, meno kūriniai, papuošalai ir atminimo daiktai.

 Aukcione bus parduodami italų kino dievaitės Ginos Lollobrigidos lobiai.<br> CAP/PLF/scanpix nuotr.
 Aukcione bus parduodami italų kino dievaitės Ginos Lollobrigidos lobiai.<br> CAP/PLF/scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 10, 2024, 2:57 PM

Tarp parduodamų daiktų yra laikrodis, kurį G. Lollobrigida kadaise gavo dovanų iš Kubos revoliucijos lyderio Fidelio Castro. Aktorė, vėliau padariusi ir fotografės karjerą, mirė 2023 m. sausį, būdama 95 metų.

Tarp siūlomų daiktų yra ir fotoaparatas, kurį G. Lollobrigida mėgo naudoti portretinėms nuotraukoms daryti.

Šiuo fotoaparatu ji nufotografavo aktorių Paulą Newmaną, dailininką Salvadorą Dali, diplomatą Henry Kissingerį. Ji turėjo fotoaparatą ir viešėdama Kuboje, kai fotografavo F. Castro, buvusį maždaug to paties amžiaus kaip ir ji. Kartą F. Castro jai atnešė skaitmeninį rankinį laikrodį su užrašu „Ginai su susižavėjimu“. Lankydamasis Romoje jis pasakė: „Atvykau pasimatyti su popiežiumi ir Lollo“.

Be įvairių papuošalų, aukcione bus siūloma masyvi medinė sicilietiška spintelė, inkrustuota koralais ir vėžlio kiautais, pora kardų iš filmo „Gražiausia pasaulyje moteris“, sodo taburetės iš kiniško porceliano, rusiškos ikonos ir Tibeto dievų skulptūros. Daugelį dešimtmečių G. Lollobrigida buvo viena garsiausių pasaulio aktorių. Tarp svarbiausių jos filmų yra „Trapecija“, „Fanfanas Tulpė“ ir „Paryžiaus katedra“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.