Dizaineris J. Statkevičius abiturientei sukūrė išleistuvių suknelę

Alytiškės Medos Kucevičiūtės (18 m.) šeimai nereikėjo ilgus metus taupyti, kad dukterį papuoštų dizainerio Juozo Statkevičiaus (43 m.) suknele. Šiais metais mokyklą baigiančiai merginai nusišypsojo sėkmė – suknelę ji laimėjo konkurse. Meda juokavo, kad pavydi pati sau. Apie tai, kad per išleistuves vilkės garsaus drabužių kūrėjo suknelę, ji galėjo tik pasvajoti.

Daugiau nuotraukų (1)

Beatričė Jurevičiūtė ("Gyvenimo būdas")

Jul 8, 2012, 1:33 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 8:33 AM

Netrukus Meda gaus mokyklos baigimo atestatą. Išleistuvės abiturientėms – proga užsivilkti dailią suknelę, įsispirti į aukštakulnius ir lūpas paryškinti sodrios spalvos blizgiu.

Alytaus „Jotvingių” gimnazijos abiturientė M. Kucevičiūtė jau nesuka galvos, kuo vilkės per savo išleistuves.

Ji laimėjo radijo stoties „Radiocentras” organizuotą konkursą „Laimėk Juozo Statkevičiaus išleistuvių suknelę” ir iškovojo jo pagrindinį prizą: specialiai jai sukurtą šio dizainerio suknelę.

Alytiškė stebėjosi dizainerio apsukrumu. Užteko kelių apsilankymų sostinėje įsikūrusiame dizainerio salone, ir Medos spintoje kabojo šilkinė kūno spalvos suknelė.

Nors mergina jau turėjo išleistuvių suknelės viziją, mados korifėjui nedrįso prieštarauti.

„Su profesionalais nereikia ginčytis”, – juokėsi abiturientė.

Meda tikino, kad pritarė visoms J. Statkevičiaus idėjoms, nes elegantiškas stilius – jos mėgstamiausias.

Dizaineris M. Kucevičiūtei sukūrė ne tik romantišką išleistuvių apdarą, bet ir patarė, kaip pasidažyti ir susišukuoti plaukus.

„Domiuosi mada, tačiau aklai naujausių mados tendencijų neseku. Esu labai patenkinta suknele, ji nuostabi. Jaučiuosi kaip pasakų princesė.

Draugės man pavydi tokios sėkmės. Ką jau čia, aš net pati sau pavydžiu”, – džiugesio neslėpė Meda.

Ne mažiau nei suknelė merginai įspūdį paliko ir pats jos kūrėjas.

Meda nesitikėjo, kad toks žinomas žmogus gali būti paprastas ir šiltai bendrauti.

Išeidama iš J. Statkevičiaus salono alytiškė buvo kupina gerų emocijų ir vylėsi, kad tai ne paskutinis kūrėjo drabužis, kuriuo ji pasipuoš.

Kada nors žengti prie altoriaus vilkint J. Statkevičiaus vestuvinę suknelę – dar viena slapta merginos iš Alytaus svajonė.

Drabužis negali užgožti žmogaus

Televizija teikia ne tik naudingą informaciją, bet ir grūda daug šlamšto. Tuo įsitikinęs dizaineris J. Statkevičius. „Merginos, išvydusios scenoje dainuojančias Rusijos žvaigždes, žavisi jomis ir seka jų stiliaus pavyzdžiu. Tačiau tai yra beskonybė. Sceniniai drabužiai netinka išleistuvių vakarui”, – kalbėjo drabužių kūrėjas.

Dizaineris sakė, kad pagrindinis dalykas, kurį turi žinoti išleistuvių puotai ruošdamosi abiturientės – tai, kad jaunystė yra didžiausias privalumas. Suknelė turi padėti merginai išryškėti, o ne ją nuslopinti. Paprastos linijos, klasika, elegancija ir lengvumas – gero skonio dozė. Persistengti su puošmenomis taip pat neverta.

„Dvyliktokės daro klaidą per išleistuves norėdamos atrodyti kuo solidžiau. Tikisi būti panašios į savo mamas. Vaikinai užsivelka tėvo kostiumą ir žygiuoja atsiimti brandos atestato, nors tokiai progai puikiai tinka šviesūs džinsai ir mėlynas švarkas”, – patarimus dalino J. Statkevičius.

Dizaineris džiaugėsi, kad Medai sukurta suknelė išryškina merginos privalumus – puikią figūrą ir dailias kojas. Pasirinktas kūno spalvos audinys šį sezoną karaliauja mados viršūnėje. Suknelės spalva neįkyri, todėl madinga bus visada. Kaip sakė J. Statkevičius, geri dalykai nepavaldūs laikui.

„Suknelė tiks ir prie juodo švarkelio, ir prie ilgų juodų batų. Meda galės ja pasipuošti eidama į teatrą ar draugų vestuves. Prisiminimas liks ilgam”, – šypsojosi kūrėjas.

***

Portalo lrytas.lt iniciatyva „Bendraukime“ skelbia nuotraukų konkursą „Mano išleistuvių stilius“ ir kviečia abiturientus siųsti savo išleistuvių nuotraukas. Iki liepos 31 dienos siųskite nuotraukas adresu konkursai@lrytas.lt. Nugalėtojams atiteks „SPA Vilnius“ prizai. Pirmos vietos laimėtojas su bičiuliu galės pailsėti „SPA Vilnius SANA“ sveikatos ir poilsio centre, Druskininkuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.