Irklo suvienyti olimpiečiai D. Vištartaitė ir M. Griškonis tapo jaunatviškos kolekcijos modeliais

Šeštadienio vakarą į šventiškai papuoštą Vilniaus rotušę rinkosi olimpiniai čempionai – čia vyko pasaulio jaunimo irklavimo čempionatui skirtas renginys, kuriame geriausi šalies irkluotojai olimpiečiai pademonstravo unikalią dizainerės Aušros Karaliūtės mados kolekciją „Irklo suvienyti“.

Daugiau nuotraukų (1)

Monika Svėrytė

Jul 15, 2012, 12:04 AM, atnaujinta Mar 18, 2018, 3:46 AM

Pristatyti keturiolika originalių modelių ant podiumo lipo irkluotojai, dizainerės kolegos ir pagrindiniai vakaro svečiai – Londono olimpiadai besirengiantys sportininkai olimpiečiai Donata Vištartaitė bei Mindaugas Griškonis. Taip pat podiumu žingsniavo ir buvęs estų irklavimo rinktinės narys Valerijus Prosvirinas.

Apsivilkti A. Karaliūtės drabužiais taip pat turėjo ir irkluotojai Rolandas Maščinskas ir Saulius Ritter, tačiau jie atvykti į renginį negalėjo.

Drabužius kūrusi dizainerė užsiminė, kad kurdama kolekciją stengėsi derinti niekuomet iš mados neišeinantį klasikinį ir sportišką laisvalaikio stilius. Ji atkreipė dėmesį į patogumą, todėl kolekcijoje dominavo minkšti ir plazdantys audiniai bei vasariški mėlyni pustoniai. Pasak A. Karaliūtės, jos kolekcija skirta žaismingam ir nepriklausomam žmogui. „Modeliai nėra nei per daug sportiški, nei per daug puošnūs – tiesiog tai, ką mėgsta šiuolaikinis jaunimas“, – sakė ji.

Milane studijavusiai kostiumo dizainą A. Karaliūtei vandens sportas – ne svetimas. Dizainerė užaugo irkluotojų šeimoje, kurioje irklavimu užsiėmė beveik visi jos artimiausi giminaičiai. Galbūt todėl nuo mažens aktyviai besportuojančią buvusią Lietuvos jaunimo čempionę aistra irklavimui lydi iki šiol. „Šiemet – olimpiniai metai, todėl labai norėjau, kad mano draugai olimpiečiai būtų šio šou dalimi“, – sakė dizainerė ir užsiminė, kad tarp modelių yra ir irkluotojų, su kuriais jai teko sėdėti vienoje valtyje.

Vieną kolekcijos modelių pristatęs M. Griškonis nulipęs nuo podiumo užsiminė, kad tai, jog jis sportininkas, nereiškia, jog laisvalaikiu dėvi treningus. „Gyvenu gyvenimą kaip ir visi žmonės. Man sportinė apranga – darbo apranga. Laisvalaikiu dėviu įprastus ir stilingus drabužius“, – pasakojo jis.

Į šventišką renginį susirinko maždaug trys šimtai kviestinių svečių, tarp kurių – Lietuvos ir užsienio sportininkai, irkluotojai, irklavimo federacijos atstovai. Pagerbti sportininkų atvyko ir Tarptautinės irklavimo federacijos (FISA) pareigūnai bei čempionate dalyvaujantys valstybių delegacijos atstovai.

Po iškilmingos kalbos savo koncertinę programą pristatė Artūro Noviko vokalinis antsamblis „Color Jazz“, o po A. Karaliūtės kolekcijos pristatymo svečiai buvo pakviesti prie šventinės vakarienės stalo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.