Ką madinga moteris turėtų įsigyti šį rudenį?

Kiekvieną sezoną mados žurnalai sudaro pačių madingiausių drabužių bei aksesuarų sąrašą. Tai mados „vinys“ - daiktai, detalės, drabužiai, be kurių stilinga moteris neišsivers. Jei ir neketinate atnaujinti savo drabužinės, šie keli daiktai padės jums tapti tikrai madinga. Net jei juos derinsite su jau keletą sezonų jūsų spintoje gulinčiais rūbais. Taigi pateikiame vadinamąjį „must have“ sąrašą.

Daugiau nuotraukų (1)

Deimantė Bulbenkaitė ("Stilius plius")

Oct 10, 2012, 11:51 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 5:31 AM

Kelnių kostiumas

Jei italė Miuccia Prada net dvi savo kolekcijas paskiria stilingiems kelnių kostiumams, mados gerbėjai iškart suvokia, jog be puikiai pasiūto bei įdomiu raštu marginto kostiumo šį sezoną išsiversti paprasčiausiai nepavyks. Šį sezoną klasikinio silueto dvejų ar trijų dalių komplektai tikrai neprimins nuobodžių pilkų ar tamsiai mėlynų ofiso drabužių – tiek kelnes, tiek švarkus siūloma rinktis ryškius, traukiančius žvilgsnį įspūdingais raštais bei pritaikytus prie figūros tipo.

Jaukus didelis paltas

Kai žiemą nesinori itin sunkių kailinių, tačiau negelbėja ir klasikinis lietpaltis, puikia bei madinga išeitimi gali tapti ne vienoje rudens bei žiemos kolekcijoje matytas didelis erdvus vilnos paltas, sukuriantis jaukaus apsauginio kokono įspūdį. Tokius romantiškų pastelinių spalvų paltus „Jil Sander“ modeliai elegantiškai susklendė tiesiog ranka, o „Stella McCartney“ manekenės, dėvėjusios tiesaus kirpimo apdarus, įkūnijo vadinamąsias „tomboy“ (vyriško stiliaus) merginas.

Nedidelis kailinis akcentas

Mažiau yra daugiau. Ši taisyklė rudenį bei žiemą pravers ne tik minimalizmo gerbėjams, bet kailio dirbinius mėgstantiems mados mylėtojams, nes praėjusio šaltojo sezono masyvius bei itin prabangius kailinius šiemet keičia subtilesni kailio akcentai. „Etro“ apykaklės, rankogaliai, šalikėliai, pirštinės, kaklo movos ar tiesiog nedidelės „Celine“ lauko drabužius puošiančios detalės ne tik mažiau skriaudžia piniginę, bet ir yra universalesnės, lengviau taikomos.

Abstraktaus languoto audinio švarkas

Ne, šį sezoną klasikiniai škotiško audinio langeliai ant podiumų negrįžo, tačiau mados kūrėjai mielai kūrė abstrakčias jų interpretacijas bei siekė kuo įdomesnio spalvinio bei faktūros efekto. Ar tai būtų „Balmain“ siuvinėjimai, ar Dereko Lamo meniški potėpiai, klasikinį netradiciniais langeliais puoštą švarką šį rudenį bei žiemą savo garderobe išties patartina turėti, nes jį paprasta derinti su klasikinėmis kelnėmis ir kasdieniais džinsais ar įkvėpti gyvybės nuobodiems baltiems marškiniams.

Romantikų marškiniai

Erdvūs, šviesūs, suraišiojami ir primenantys aistringus romantizmo laikų rašytojų kūrinių herojus – tokie devynioliktojo amžiaus stiliaus marškiniai ne tik sukėlė sensaciją, kai buvo pristatyti ant „Gucci“ bei „Salvatore Ferragamo“ podiumų, bet ir tapo puikia alternatyva įprastiems kasdieniams marškinių modeliams. Romantiškas atviras siluetas ir gerokai pakeis klasikinio kostiumo veidą, ir padės įsijausti į šio sezono romantistų dvasią.

Suknelė – naktiniai

Išsigąsti neverta – tikrai nesiūlome jums mylimos kokteilio suknelės iškeisti į miegamajam skirtą aprangą, tačiau pro akis negalima praleisti vienos įdomiausių šaltojo sezono tendencijų – gerokai pakitusio vakarėlių suknelės modelio, kuris įgavo šilkiniam peniuarui būdingų bruožų. Štai „Balenciaga“ manekenių vakariniai apdarai nustebino trapumu bei itin subtilia struktūra, o „Nina Ricci“ suknelės sužavėjo pastelinėmis spalvomis bei provokuojančiu šilkiniu spindesiu.

Grubūs ilgaauliai

Šaltasis sezonas – tikras išbandymas aukštakulnių mylėtojoms, tad mados kūrėjai ištikimoms moteriškumo puoselėtojoms pasiūlė itin praktišką avalynės tipą – grubios juodos odos ilgaaulius batus aukštu stambiu kulnu, leisiančiu išlaikyti kūno stabilumą net ledu apsitraukus asfaltui. Šią idėją elegantiškoms minimalistėms pasiūlė „Calvin Klein“, o gatvės mados kūrėjoms – populiarusis Alexanderis Wangas.

Rankinė - delninukė

Per didelė delninukė ar per maža kasdienė rankinė? Toks klausimas iškilo daugeliui mados ekspertų, kai mados savaičių metų visa eilė dizainerių modeliams einant podiumu pasiūlė vidutinio dydžio rankines nešti ne laikant už rankenų, tačiau glaudžiant prie savęs it delninukę. Šis itin elegantiškas būdas netiks visą savo gyvenimą rankinėje besinešiojančioms moterims, tačiau „Celine“ ir „Proenza Schouler“ gerbėjoms tikrai turėtų patikti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuva jau 20 metų ES – ką nuveikė atstovai EP?