Ilgai lauktas šou: J. Statkevičius pristatė naujausią aukštosios mados kolekciją

Italų tapytojo Giovanni Battista Moroni paveikslo „Siuvėjas“ įkvėpta dizainerio Juozo Statkevičiaus 2013 metų pavasario ir vasaros aukštosios mados kolekcija išvydo dienos šviesą. Ant didžiulio mados tako, kuris buvo įrengtas Vilniaus „Siemens“ arenoje, J. Statkevičiaus mados gerbėjai išvydo beveik 70 naujausių jo modelių.

Dizaineris padovanojo publikai įspūdingą reginį.<br>T. Bauras
Dizaineris padovanojo publikai įspūdingą reginį.<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

Beatričė Jurevičiūtė

2012-11-06 21:55, atnaujinta 2018-03-15 16:00

Renginys prasidėjo tylos minute. Jos metu pagerbtas prieš kelias savaites palaidotas šviesaus atminimo dizainerio tėtis Juozas.

J. Statkevičiaus kolekcijos pristatymas prasidėjo baleto šokėjų pasirodymu, kuris nukėlė susirinkusius į Barboros Radvilaitės laikus. Šios legendinės moters motyvas pasirinktas ne veltui. J. Statkevičius kūrė geros bičiulės choreografės Anželikos Cholinos spektaklio „Barbora Radvilaitė“ kostiumus.

Pasipuošusi ilga juodos ir raudonos spalvų suknele, puoštą spindinčiomis detalėmis, ant podiumo pasirodė ir pati A. Cholina.

„Juozas puikiai supranta, kad galiu demonstruoti tik tai, kas man tinka. Jis juokavo, kad pagaliau išlaukiau savo suknelės, taigi - ši sukurta specialiai man. Su ja jaučiuosi karalienė. O ja būti per Juozo šou - labai geras jausmas“, -  tikino A. Cholina. Kolekciją pristatė ir žinomos manekenės Ditė Antanaitytė ir Smiltė Bagdžiūnė.

Įspūdingos dekoracijos, kurių pagrindiniu akcentu tapo milžiniški dizainerio vardu pavadinti kvepalų flakonai, neužgožė J. Statkevičiaus madų šou – renesanso įkvėptos drabužių kolekcijos, kurioje gausu sudėtingų siluetų, įmantraus siuvinėjimo ir prašmatnios puošybos.

Drabužių kūrėjas tikina, kad jam kiek pabodo suknelės, todėl šioje kolekcijoje atgimsta ir viršų ima kostiumėliai.

Kiekvienas naujausios J. Statkevičiaus kolekcijos rūbas puoštas rankų darbo detalėmis. Specialiai šiems apdarams buvo užsakytos sagos, pagamintos Prancūzijoje esančiame „Fred“ fabrike, kuriam ištikimi garsiausi mados namai iš viso pasaulio.

Nepaisant sudėtingos technikos, naujausia dizainerio kolekcija šiuolaikiška, „švari“, lakoniška ir neišeinanti iš mados. „Kolekcija solidi, bet kartu ir chuliganiška“, - sakė J. Statkevičius. Specialiai J. Statkevičiui jau trečius metus iš eilės mados namai „Manolo Blahnik“ sukūrė batelius, kuriuos kolekcijos pristatymo metu avėjo dizainerio modeliai. Manekenės madų šou metu tviskėjo ne tik J. Statkevičiaus kurtais aksesuarais, bet ir juvelyrikos namų „De Grisogono“ briliantais. 

J. Statkevičius šįmet, kaip ir pernai, pradžiugino ir stipriąją lytį, pristatydamas išskirtinę vyriškų drabužių kolekciją. Kaip pats dizaineris sako, tokių drabužių dar niekas mūsų šalyje nėra dėvėjęs. Jų pristatymui kūrėjas pasikvietė visame pasaulyje garsų modelį Benjaminą Dukhaną, kuris šiuo metu yra mados namų „Jean Paul Gaultier“ ir „John Galliano“ veidas. Būtent jam teko garbė pirmajam žengti podiumu.

Didelis dėmesys šiame renginyje buvo skiriamas ir J. Statkevičiaus kvepalams, kuriems šiais metais sukanka penkeri metai. Būtent šia proga dizaineris atnaujino jų flakoną: iš matinio tapo blizgus. Pasikeitė ir užrašo šifras. Prieš penkerius metus smilkalais dvelkiantis kvapas daugeliui buvo netikėtas, tačiau rafinuotas aromatas prigijo ne tik Lietuvoje, bet ir užsienio šalyse. „Kas savaitę sulaukiu prašymo jų atsiųsti į kokį nors pasaulio kampelį“, - šypsojosi J. Statkevičius. Pasibaigus šou dizaineris atėjo nusilenkti publikai ir atsistojęs viduryje podiumo gausiai pasipurškė savo vardo aromatu. 

J. Statkevičiaus kolekcijos svečių galeriją galite pamatyti čia. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.