„Mados infekcija“ (I): festivalio senbuviai ir svečiai iš užsienio pristatė savo kolekcijas

Šių metų rudeninę „Mados infekciją“ atidarė festivalio senbuvės: dizainerės Eglė Žiemytė, Laura Dailidėnienė ir Ieva Daugirdaitė. Pirmąją, keturioliktąjį kartą rengiamos, „Mados infekcijos“ dieną savo pret-a-porter kūrinius ant podiumo pristatė ir svečiai iš užsienio: vokietis Michael Sontag, prancūzas Martinez Lierah, Kristar Design by Kristina Vikoren iš Norvegijos ir BessARION iš Rusijos.

Eglės Žiemytės kolekcija.<br>T. Bauras
Eglės Žiemytės kolekcija.<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 10, 2012, 12:21 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 2:23 PM

Eglė Žiemytė/D. EFFECT

Dizainerė E. Žiemytė kuria drabužius sofistikuotai, elegantiškai moteriai, mėgstančiai klasiką ir jaunatviškus drabužių derinius. E. Žiemytė prijaučia skandinaviškui minimalizmui, didelį dėmesį skiria audinių kritimui, sudėtingiems konstrukciniams ir techniniams sprendimams. Ryškiaspalvė „D.EFECT SS13“ kolekcija akį patraukia stambiais dryžiais, daigstymu, tekstilės grafika ir „vištos kojelės“ raštais. Nuotaika, kaip jau tapo įprasta D.EFECT, švari ir paprasta. Apgalvotų formų rūbai pasiūti iš šilko, medvilnės ir lino.

Ieva Daugirdaitė

Dizainerės braižui būdingi griežti kirpimai, tiesios linijos, šviesios spalvos, žaidimas įvairiomis faktūromis. Jos moteris įdomi žaismingumu, kūryba, intelektu. Rūbų formos neretai skulptūriškos, joms kurti naudojama oda, įvairūs natūralūs ir sintetiniai audiniai. I. Daugirdaitės kolekcija „Eunoia“ atspindi miesto keliautoją. Drabužiai patogūs, neperkrauti detalėmis. Spalvos šviesio, pozityviai nuteikiančios.

Laura Dailidėnienė

Dizainerės braižui būdinga aiški ir išgryninta idėja, nuo kurios priklauso audinių pasirinkimas, silueto forma, drabužių linijos ir aksesuarai. L. Dailidėnienė nuo 2003 metų kuria savo darbus žymėdama prekiniu ženklu „Daili“. Moteriškų drabužių kolekcija „SEPIA light“ - „SEPIA“ kolekcijos tęsinys. Kolekcija lengva, grafiška, turinti savo karkasą. Kolekcijoje dominuoja šviesios spalvos, kontrastingi akcentai ir kirpimai, detalės bei piešiniai įkvėpti origamio. Būdingas metalizuotų paviršių ir spalvų kontrastas. Kolekcijoje naudojami pačios dizainerės kurti audiniai. Tekstūra – šilkas, medvilnė, linas. Kartu su drabužiais pristatyta ir nauja „Daili bags“ rankinių linija.

BEssARION (Rusija)

Jo moteris santūri, lakoniška, poetiška, trapi ir labai moteriška. Dizainerio kūriniuose įvairiais deriniais maišomas nuosaikumas ir ekstravagancija – būdingi klasikiniai siluetai, tačiau konstrukciniai sprendimai netradiciniai. Kirpimai pabrėžia liemenį ir klubus, spalvos ramios, detalės klasikinės. Jo nepriekaištingi siuviniai yra neįprasti. Grafiški, architektūriniai siluetai griauna stereotipus, bet tuo pat metu pabrėžia švelnias moters kūno linijas.

"BEssARION" pozicionuoja save kaip Europos mados prekinį ženklą intelektualiosios mados segmente. BEssARION gimė Tbilisyje 1978 metais, čia įgijo išsilavinimą, tačiau tarptautinė jo karjera prasidėjo, kuomet devyniolikmetis laimėjo pagrindinį prizą „AMA International Design“ konkurse. Po jo skulptorius Andrew Loganas pasiūlė jam surengti bendrą parodą Londone. Dar už poros metų jis tapo konkurso „Rusijos siluetas“ laureatu, tai jam suteikė galimybę dirbti Večiaslavo Zaitsevo mados namuose, Maskvoje. Šis miestas gruzinų dizaineriui tapo daugelio puikių dalykų pradžia. Jis dirbo miuziklo „Metro“ įvaizdžio kūrėju, bendradarbiavo su Valentino Judaškino mados namais.

Kristina Vikoren (Norvegija)

Dizainerės braižui būdingas šiokiadienio paprastumas ir jaukumas. Skaidrios ir šviesios spalvos, aiškūs siluetai, patogūs, dėvėjimui skirti drabužiai. Giedrės Fledžinskienės aukštesniosios menų mokyklos absolventė, savo kolekcijas yra pristačiusi Lietuvos ir Norvegijos mados renginiuose. Jau dešimtmetį gyvena Norvegijoje. Kolekcijoje „G“ pagrindinis dėmesys skiriamas kojoms. Šiam pasirodymui specialiai sukurtos pėdkelnės. Paltai, švarkai, striukės iš avikailio, vilnos, mocheros. Arčiausiai kūno – šilkas ir marginta viskozė. Detalės įkvėptos kareiviškos uniformos, siluetai sportiški ir elegantiški. Kolekcijoje dominuoja laisvos formos, minkštumas, iššaukiantys skeltukai ir iškirptės.

Michael Sontag (Vokietija)

Dizaineris kuria stipriai asmenybei, permainų nebijančiai moteriai. Jo kūryboje ne itin svarbūs nauji mados gūsiai, moterų amžius ar sezonas. Dizainerio braižui būdingas nesuvaržytas audinių kritimas, formuojantis takius ir netikėtus siluetus, taip pat europietiškas nuosaikumas ir elegancija, įkvėpta 20 amžiaus mados.

M.Sontag kolekcijoje vyrauja šalti pilki tonai, juoda ir balta spalvos pagyvinamos rugiagėlės mėliu ir pakalnutės žalia. Odos spalvos ir vaivorykštės spalvomis mirguliuojantys aksesuarai atspindi švelnius tonus. Takus šilkas, lengvutė medvilnė ir minkštas trikotažas – jo mėgstamiausi audiniai. Drapiravimo ir audinių dėka jo drabužiai tampa judančiomis skulptūromis. Kelnių ir palaidinių užbaigimui naudojama siūles slepianti juosta, tai padeda kurti lankstų ir švarų vaizdą. Sofistikuotos prabangos ir lengvumo derinys pamalonins bet kokio amžiaus moterį.

M. Sontag dirbo „c.neeon“ ir „Frank Leder“ Berlyne, „Kenzo“ ir „Givenchy“ mados namuose Paryžiuje. 2009 metais su savo prekės ženklu debiutavo Berlyno mados savaitėje. Vienas „Mango Fashion Award“ ir „Woolmark“ apdovanojimų finalistų.

Martinez Lierah (Prancūzija)

Daniel Lierah ir Arturo Martinez prieš dvejus metus Paryžiuje įkūrė studiją ir susivienijo kaip moteriškų drabužių kūrybinis tandemas. Bohemietiška Paryžiaus atmosfera persipina su dizainerių Lotynų Ameriką siekiančiomis šaknimis. Dizaineriai meistriškai suformuoja architektūrinių formų įvairovę ir griežtas linijas. Pristatydamas naujausią kolekciją drabužių kūrėjų duetas apsiribojo trimis spalvomis: juoda, mėlyna ir nude (kūno spalva).

Svečių galeriją galite pasižiūrėti ČIA.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.