Vyrai modeliai - dizainerių galvos skausmas

90, 60 ir 90 centimetrų – šiuos kūno matmenis atmintinai moka paauglės, svajojančios tapti manekenėmis. Tad kokios merginos eis mados festivalio „Mados infekcija” podiumu, nesunku nuspėti. O štai vyrus modelius dizaineriai renkasi pagal kitokius kriterijus.

Kostiumus vyrams kuriantis E. Sidaras (viduryje) ieško modelių, panašių į save.<br>T. Bauras
Kostiumus vyrams kuriantis E. Sidaras (viduryje) ieško modelių, panašių į save.<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

Laura Čaplinskaitė („Lietuvos rytas”)

2013-03-10 19:12, atnaujinta 2018-03-10 06:14

Pirmą kartą kolekciją vyrams festivalyje „Mados infekcija”, kuris vyks kovo 22 ir 23 dienomis, pristatysianti Lilija Larionova (33 m.) anksčiau kūrė tik pavienius modelius stipriajai lyčiai.

Dizainerė mano, kad kurti vyrams kur kas sudėtingiau nei moterims.

Nutarusi sukurti vientisą, aiškių formų, minimalistinių siluetų, sportinį ir klasikinį stilius vienijančią kolekciją vyrams, likus kelioms savaitėms iki festivalio Lilija lengviau atsiduso.

Liko nebedaug – „Mados infekcijos” modelių atrankoje ateinantį ketvirtadienį atsirinkti tinkamus vaikinus.

„Mano 2013–2014 metų rudens ir žiemos drabužių kolekcija skirta itin vyriškam vyrui. Tai pasako ir jos pavadinimas „State Trooper” (išvertus iš anglų k. – miesto patrulis).

Reikalavimai modeliui – labai tvirtas, stiprus miesto vyras. Mano kolekcijai netiks liauni, trapūs, kosmopolitiški vaikinai”, – pasakojo L. Larionova.

Jau beveik dešimtmetį drabužius vyrams kuriantis mados namų „Cantas” dizaineris Egidijus Sidaras (36 m.) į modelių atranką žiūri praktiškai. Jam svarbu, kad vyrai, ant podiumo vilkėsiantys jo kurtus kostiumus, nebūtų itin liesi.

Mat mažų dydžių drabužius vėliau bus sunku parduoti – jaunuoliai sunkiai įpirktų jo kurtus kostiumus. Egidijaus vyras – brandus džentelmenas, kuriam nesvetimas žaismingumas.

„Taip pat man svarbu, kad modeliai nebūtų naujokai ant podiumo. Gatvėje neieškau modelių savo kolekcijoms, man nerūpi ypatingi tipažai. Mano modeliai – gražūs, jauni, dailiai nuaugę, vidutinio ūgio. Tokie kaip aš – kuriu tai, ką dėvėčiau pats”, – juokėsi dizaineris.

Drabužių dizainerio Giedriaus Šarkausko (46 m.) kolekcija skirta pirmiausiai kūrybiškam ir laisvam vyrui. Tokiam, kuriam nesvarbi kitų nuomonė, kuris nesistengia visiems įtikti.

Dizaineris šypsosi, kad tokių vyrų Lietuvoje vos vienas kitas, mat mūsų tauta pernelyg konservatyvi.

Todėl ir Giedriaus drabužių modeliai – laisvos ir įdomios asmenybės. Atėjęs į modelių atranką dizaineris dairosi įdomių veidų, degančių akių ir paslaptingumo. Jam neįdomu nei plaukų ilgis ar spalva, nei kūno sudėjimas.

Vienintelis aspektas, svarbus G.Šarkauskui, – modelio kojos dydis, mat jo kolekcijos batai – 43 arba 44 dydžio. Dizaineris nenori, kad jo modeliai, apauti per mažais batais, kentėtų eidami podiumu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.