Dizainerė D. Paukštytė įkvėpimo ieško praeityje

Penktadienį ir šeštadienį savo gerbėjų Šiuolaikinio meno centre Vilniuje laukia festivalis „Mados infekcija”. Tarp Lietuvos ir užsienio dizainerių savo kolekciją pristatys ir vilnietė Diana Paukštytė.

Tarp Lietuvos ir užsienio dizainerių savo kolekciją pristatys ir vilnietė Diana Paukštytė.<br>V. Balkūnas
Tarp Lietuvos ir užsienio dizainerių savo kolekciją pristatys ir vilnietė Diana Paukštytė.<br>V. Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

Dovilė Lebrikaitė („Lietuvos rytas“)

Mar 22, 2013, 3:34 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 12:01 PM

Nuotakos, ieškančios išskirtinės vestuvinės suknelės, puikiai žino dizainerės D. Paukštytės pavardę.

Vis dėlto penktadienį ant „Mados infekcijos” podiumo D. Paukštytė pristatys gatvės stilių atspindinčią kolekciją „Boho-chic”.

Pateko po „Injekcijos”

D. Paukštytė „Mados infekcijoje” nebėra naujokė. Šį pavasarį festivalyje dizainerė dalyvauja jau penktą kartą.

Pirmąją savo kolekciją šiame renginyje vilnietė pristatė dar 2008 metais, laimėjusi festivalio rengiamą konkursą „Injekcija”. „Mados infekcijoje” D. Paukštytė dalyvavo ir 2009, 2010 bei 2012 metais.

Mados festivalio gerbėjai puikiai žino, kad Dianos kurti rūbai – tamsių, akies nerėžiančių spalvų. Vis dėlto „Boho-chic” kolekcija nuo praėjusių išsiskiria savo spalvingumu ir naudojamomis medžiagomis.

D. Paukštytės kurtuose rūbuose vyrauja pavasariškos spalvos: geltona ir mėlyna.

Sugadino 5 metrus audinio

„Šiemet mano kolekcija bus visai kitokia. Naudoju daugiau spalvų, o man tai nebūdinga. Be to, pirmą kartą kurdama kolekciją ėmiausi džinsinės medžiagos, tad ši kolekcija praktiškesnė”, – pasakojo D. Paukštytė.

„Boho-chic” kolekcijos rūbai skirti jaunatviškai moteriai, nebijančiai išsiskirti iš minios. Dėl audinių sudėties – džinsinė medžiaga, vilna ir trikotažas – rūbai yra patogūs, tinkantys kasdien dėvėti.

D. Paukštytė prisipažino, kad įkvėpimo ji sėmėsi iš XX amžiuje vyravusios kultūros.

„Mane įkvėpė praėjusio amžiaus devintojo dešimtmečio muzika, stilius ir mada. Vis dėlto kolekcija atspindi ir šių dienų gatvės stilių. Šį kartą kūryboje ieškojau naujų sprendimų, naudojau neišbandytą audinį, žaidžiau su forma, spalva, kontrastu, pritaikiau daug detalių.

Džinsinį ir trikotažinį audinį balinau pati, nes norėjau pažaisti su spalvos intensyvumu. Buvo labai sunku išgauti būtent tokią spalvą, kokios norėjau.

Sugadinau kokius penkis metrus džinsinės medžiagos, kol išmokau gerai balinti. Juk balindamas audinį niekada nežinai, kas iš to išeis”, – apie kūrybinį procesą pasakojo dizainerė.

Patinka stebėti kolegas

D. Paukštytė augina trejų metukų dukterį Adrianą, todėl pastaraisiais metais į „Mados infekciją” Dianą atlydi ne tik mylimasis Dainius Andrijauskas, bet ir Adriana. Rūpinimasis dukterimi ir savo kolekcijos pristatymu mados festivalyje atima visą dizainerės laiką.

„Neturėjau laiko domėtis kitų dizainerių kolekcijomis. Man labai patinka ateiti į „Mados infekciją” ir ten viską stebėti. Įdomu nežinoti, ko laukti. Juk tada kolegų darbus gali įvertinti objektyviai, nes neturi išankstinių lūkesčių ar nuostatos”, – tikino D. Paukštytė.

Po pasaulį darbo reikalais keliaujanti D.P aukštytė pastebėjo, kad lietuvių ir kitų šalių žmonių požiūris į madą skiriasi.

Nors lietuviams mados pasaulis vis dar atrodo svetimas, šis požiūris pamažu keičiasi – laisvų vietų tiek į penktadienio, tiek į šeštadienio „Mados infekcijos” renginius beveik nebeliko.

Mados šventė Vilniuje truks dvi dienas

Kovo 22 d., penktadienis, 19 val.

1. „Labadiena” („Injekcija”).

2. Laura Dailidėnienė.

3. Lilija Larionova.

4. Ieva Daugirdaitė.

5. Eva Baliul („Injekcija”).

6. Sandra Straukaitė.

7. Diana Paukštytė.

8. Egidijus Sidaras – mados namams „Cantas”.

Kovo 23 d., šeštadienis, 19 val.

1. Giedrius Šarkauskas.

2. Lina Gudanavičiūtė.

3. „Balagans” („Injekcija”, Vokietija).

4. Eglė Žiemytė (D.EFECT).

5. Asgeris Juelis Larsenas (Danija).

6. „Kristar Design”. Kristina Vikoren.

7. Andrejus Bartenevas (Rusija).

Skleis miesto dvasią

Festivalio namuose – Šiuolaikinio meno centre – abi dienas vyraus „Mados infekcijos” plakatuose ir vaizdo klipe užfiksuota idėja, kad madą reikia ne tik matyti, bet ir jausti, todėl kartais ne tik galima, bet ir reikia užsimerkti.

„Šįkart daug ekspromto – idėja be brėžinių, visiška laisvė improvizuoti. Sankryžos tema padiktavo urbanistinį stilių, kuriame netrūks miesto dvasios ir aliuzijų į kasdien matomus objektus. Svarbiausia ir visas erdves vienijanti tema – judėjimas. Kiekvienas pasirinks savo kryptį”, – teigė „Mados infekcijos” scenografė Rūta Bagdzevičiūtė.

„Mados infekcijos” lankytojai galės apžiūrėti ir specialiai festivaliui sukurtą žaismingą avalynės instaliaciją „Tendencijų išlaisvinimo mašina”, pristatančią naujausias pavasario ir vasaros avalynės tendencijas. Instaliacijos kūrėjai – ilgamečiai festivalio dizainerių draugai „Deichmann”.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.