Dizainerio A. Bartenevo mūza - žirafa

Kičo karaliumi tituluojamas rusų kūrėjas Andrejus Bartenevas (47 m.) į festivalį „Mados infekcija” šiemet atvyks tuščiomis. Ant mados pakylos jis rodys spektaklį, kurį per kelias dienas sukurs Lietuvoje su Vilniaus dailės akademijos studentais.

Daugiau nuotraukų (1)

Laura Čaplinskaitė („Lietuvos rytas”)

Mar 22, 2013, 3:33 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 12:01 PM

Festivalį „Mados infekcija”, kuris Vilniuje vyks kovo 22–23 dienomis, pabaigs A. Bartenevo pasirodymas, kurio ir jis pats nekantriai laukia.

„Susitikimai su festivalio rengėja Sandra Straukaite mane visada įkvepia. Jos uždegantis optimizmas ir neblėstanti šypsena priverčia mane vis grįžti į Lietuvą”, – „Stiliui” sakė dizaineris.

Kūrėjas negaili puikių žodžių Vilniui. Per jubiliejinį 10-ąjį festivalį „Mados infekcija” 2010-ųjų pavasarį sostinėje viešėjęs A. Bartenevas čia pasisėmė energijos ir įkvėpimo. Tada jis Vilniuje sulaukė audringų plojimų.

„Šis festivalis – kūrybingo jaunimo, kultūros veikėjų siekiamybė”, – kalbėjo rusų kūrėjas.

Andrejus prisimena 1992-uosius, kai susipažino su dizainere S. Straukaite. Dizaineriai susitiko Jūrmaloje, ant pievelės per mados festivalį.

Maskvoje gyvenantis ir dirbantis kūrėjas su savo projektais daug keliauja po Europą ir Ameriką. Šiuo metu Danijoje, Kopenhagoje, vyksta paroda „Karališkosios bibliotekos turtai”.

Andrejus parodai sukūrė erdvės dizainą, suliejęs į visumą originalius Hanso Christiano Anderseno, Levo Tolstojaus, Friedricho Nietzsche, Augusto Strindbergo ir kitų iškilių kūrėjų rankraščius.

Savo kūrybos A.Bartenevas nevadina kolekcijomis. Tai meno spektakliai.

„Su Dailės akademijos studentais festivaliui mes parengsime šou su šokančiais tarakonais! Bus linksma!” – šypsojosi kūrėjas.

Dar būdamas vaikas, žirklėmis karpydamas paveikslus ir klijuodamas juos į sąsiuvinį, Andrejus jautė pasitenkinimą. Vėliau jis pradėjo perdirbinėti viską, kas tik pakliūdavo į rankas. Šiandien A. Bartenevą labiausiai įkvepia muzika.

„Tarsi egzotiškų gyvūnų kaimenė mano sąmonėje į eiles gula ritmai. Mano mūza? Žirafa ir statybinis kranas. Man patinka aukšti dalykai”, – kalbėjo kūrėjas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.