„Mados infekcija“ (III): drabužiai skirti tik drąsiam vyrui

Šeštadienį Vilniaus Šiuolaikinio meno centre prasidėjo antroji „Mados infekcijos“ diena. Per dvi jau penkioliktojo, jubiliejinio, festivalio dienas iš viso buvo parodyta 15 kolekcijų. Didelė dalis jų – vyriški modeliai. Juos antrąją festivalio dieną pristatė ne tik lietuvių dizaineriai, bet ir svečiai iš užsienio. Vyriškas kolekcijas sukūrė Giedrius Šarkauskas, „Balagans“, Asger Juel Larsenas.

Daugiau nuotraukų (1)

Dovilė Lebrikaitė

Mar 23, 2013, 8:47 PM, atnaujinta Nov 3, 2022, 11:39 AM

Giedrius Šarkauskas

G. Šarkauskas žinomas kaip dizaineris, kuriantis kolekcijas išskirtinai tik iš natūralaus lino. Šeštadienį ant „Mados infekcijos“ podiumo jis pristatė naujausią savo kolekciją „Cylinder“, kurią sudarė ir vyriški, ir moteriški modeliai.

Įkvėpimo dizaineris sėmėsi iš rokoko stiliaus kūrinių. Nors rokoko stilius – puošnus, G. Šarkauskas, naudodamas liną, metė iššūkį rafinuotam puošnumui.

Dizainerio kolekcijoje susipynė vyriška ir moteriška mada, tad G. Šarkausko kurti rūbai tinka tik drąsiam ir visapusiškai laisvam žmogui.

Per festivalį G. Šarkauskas pristatė beveik viso sezono rūbus: lino švarkus, puspalčius, sukneles, kelnes, sijonus.

Balagans“ (Vokietija)

„Balagans“ – tai dizaineriai Tanja Schmidt ir Philipas Rudzinskis, kartu dirbantys nuo 2011 metų. Dueto pavadinimas kilo nuo rusų ir lenkų kalbų žodžio, reiškiančio chaosą. Dizainerių duetui tai kūrybinio chaoso, gyvybingumo ir humoro, kuris persmelkia ir jų darbus, išraiška.

Kolekcija „Alles geht in die Hose!“ („Viskas keliauja į kelnes“) – tai eksperimentinė džinsų kolekcija vyrams, kurią įkvėpė gatvės muzikantai.

Kuriant kolekciją džinsiniai audiniai buvo apdirbti įvairiais būdais: plaunami skalbimo mašinomis, apdirbami cheminiais skysčiais, deginami lazeriais. Tokiu būdu buvo sukurti unikalūs modeliai.

Naujoji kolekcija puiki puikiai atspindi dueto pavadinimą. Įvairiais būdais apdorotas džinsas ir neįprastas rūbo siluetas sukuria chaoso įspūdį.

Asger Juel Larsenas (Danija)

Dizainerio braiže galima pamatyti akivaizdžią Londono subkultūrų, gotiškos, industrinės ir androgeniškos estetikos įtaką. Vilniuje pristatytai kolekcijai A. J. Larsenas naudojo blizgią odą, militaristines detales, tad jo kūriniai ne tik agresyvūs, bet ir kupini erotizmo bei postapokaliptinės romantikos.

Kolekcijoje gausu detalių, priverčiančių mintimis keliauti ir į praeitį, ir į ateitį. A. J. Larseno gotas tapo tikru anarchistu, kuriam nerūpi visuomenės nuostatos. Jis gali vilkėti ką tik nori – spalvos jam jau nebe tokios svarbios.

2013 metų rudens-žiemos kolekcijai A. J. Larsenas pasirinko grynas spalvas: juodą, skaisčiai oranžinę ir žalią.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.