A. Bartenevo kolekcija „Mados infekcijos“ svečius paliko be žado (video)

Šeštadienį Vilniaus Šiuolaikinio meno centre buvo uždarytas „Mados infekcijos“ festivalis. Jo kulminacija tapo rusų dizainerio Andrey Bertenevo ir Vilniaus dailės akademijos studentų bendrai kurta kolekcija.

Daugiau nuotraukų (1)

Dovilė Lebrikaitė

Mar 24, 2013, 3:14 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 10:11 AM

Kad ir ką A. Bartenevas bedarytų, viskas tampa kelių veiklų sinteze – jo ir studentų kolekcija paremta vieno rusiško animacinio filmo, kuriame tarakonai bėga iš nemalonios tetulės namų, motyvais.

„Mados infekcijos“ podiumą užkariavo filmuko herojai: varlė, voras, tetulė ir daugybė kitų veikėjų. Jiems žengiant podiumu buvo rodomas dizainerių įkvėpimo šaltinis – animacinis filmas.

Dauguma susirinkusiųjų buvo priblokšti šios kolekcijos. Tačiau visi, kurie žino A. Bartenevą, suvokia, kad jo modeliai yra kažkur už normalių žmonių suvokimo ribų. Juk tik per A. Bartenevo kolekcijos pristatymą galima pamatyti manekeną, koja tempiantį kilimą, ant kurio – stalas ir dvi kėdės.

Galiausiai visi kostiumai buvo numesti ir išardyti podiumo viduryje.

„The Guardian“ A. Bartenevą titulavo kičo karaliumi, kurio ekscentriška avangardinė kūryba lyginama su Damien Hirst stiliumi. Akivaizdu, šis kolekcijos pristatymas netapo išimtimi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.