Lino karalių G. Šarkauską įkvėpė Niujorkas

Jei moteriai prireikė vyro šonkaulio – ji gali pasiimti ir jo kelnes. Taip šmaikštavo dizaineris Giedrius Šarkauskas (46 m.), „Mados infekcijoje” pristatęs savo naujausią kolekciją vyrams ir moterims „Cilindras”. Išlaikęs savo braižą kūrėjas pažėrė ir naujų idėjų.

Daugiau nuotraukų (1)

Daiva Kaikarytė ("Lietuvos rytas")

Apr 4, 2013, 12:42 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 8:56 PM

Giedrius labai ryškiai neatskiria, kurie drabužiai skirti vyrams, o kurie – moterims.

„Vyriški rūbai tokie gražūs, kad jų užsigeidžia ir moteris”, – sakė kūrėjas.

Kurdamas jis visuomet turi galvoje, jog svarbiausia, kad žmonės būtų laisvi ir lygūs, kad priešpriešos tarp jų neskeltų lytis, rasė, įsitikinimai.

Tai viena priežasčių, kodėl kelionė į Niujorką – miestą, kuriame kiekvienas randa savo vietą, paliko jam didžiulį įspūdį.

Nuvyko ten galvoje turėdamas rokoko stiliaus fraką, o keliaujant idėja pamažu įgavo materialų pavidalą.

Giedrių įkvėpė dalykai, į kuriuos paprastai turistai neatkreipia dėmesio. Pavyzdžiui, Bruklino tiltas ir net jo sąramas sutvirtinę varžtai. Dar – geltoni Niujorko taksi automobiliai, senoji miesto architektūra ir net priešgaisrinės apsaugos reikmenys ant namų stogų.

„Ačiū Niujorkui”, – prisipažino Giedrius, nes nauji įspūdžiai padėjo dar tik atsirandančiai kolekcijai įgauti naujų savitų bruožų.

Niekada iki šiol nemėgęs metalu puošti drabužių dabar Giedrius tokių akcentų nepagailėjo – modeliuose atsirado plieninių kniedžių, spaudžių, sagų ir užtrauktukų.

Mums įprastas linas G.Šarkausko kolekcijoje taip pat naujai išaustas ir dabar primena standųjį džinsinį audinį.

Šio kūrėjo kolekcijos visuomet žavi dar ir dėl to, kad yra šimtu procentų apgalvotos – nuo galvos iki kojų. Tiek vyrams, tiek moterims sukurti galvos apdangalai buvo būtent tas harmoningą visumą kuriantis elementas. Taip pat G.Šarkauskas modelių niekada neišleidžia ant podiumo be savo kurtų batų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.