Kaip šį pavasarį ir vasarą rengtis vyrui? (Pirma dalis)

Šis sezonas madingam vyrui – tikras eksperimentų metas. Mados kūrėjai ant podiumo bandė sujungti visiškas priešingybes bei nustebinti savo klientą, tad klasika įgavo sportinio stiliaus atspalvį, o modernus įvaizdis – dešimtojo dešimtmečio detalių.

Daugiau nuotraukų (1)

Deimantė Bulbenkaitė ("Stilius plius")

Apr 6, 2013, 5:30 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 5:52 PM

Metalizuoti audiniai

Mada įsimylėjo futurizmą – ant podiumų itin populiarūs buvo tarsi iš fantastinio filmo pasiskolinti minimalistiški siluetai bei įdomūs metalizuoti audiniai. Mados kūrėjai iš jų siuvo ne tik jaunatviškai atrodančius sportinio stiliaus švarkelius, bet net ir klasikinio kostiumo interpretacijas ar smulkesnes detales, kaip kaklaraištis ar varlytė.

Dešimtasis dešimtmetis

Platūs marškiniai, krepšinio šortai, laisvalaikio sportbačiai, džinsiniai švarkai. Kažką primena? Mados dizaineriai šį sezoną atsigręžė į dešimtąjį XX-ojo amžiaus dešimtmetį, kai išpopuliarėjo gatvės vaikino įvaizdis, per dideli marškiniai bei sportinio stiliaus džemperiai. Ieškantiems įkvėpimo bei būdų dešimtojo dešimtmečio tendencijas pritaikyti šiandienos madai verta peržiūrėti „Jil Sander“ mados namų kolekcijų nuotraukas.

Sportinio stiliaus avalynė

Klasikinį kostiumą papildyti sportiniais bateliais gali būti ne tik patogu, bet ir itin madinga. Prestižiniai italų mados namai „Salvatore Ferragamo“, diktuojantys drabužių bei avalynės mados tendencijas, pirmieji pasiūlė klasikinius siluetus derinti su patogiais ryškiaspalviais bėgiojimo bateliais, o derinį užbaigti tos pačios spalvos aksesuarais – diržu, kaklaraiščiu.

Tiesaus kirpimo paltas

Renkantis lauko aprangą šį sezoną derėtų atkreipti dėmesį į itin minimalistiškus, net asketiškus siluetus – kiek pabodusius klasikinius lietpalčius pakeitė tiesaus kirpimo paltas, siekiantis šlaunų vidurį. Tokį drabužį buvo galima išvysti ir ant „Prada“ mados namų podiumo – jis buvo pasiūtas iš raudonojo vyno bei tamsiai mėlynos spalvos audinio, turėjo siaurus atlapus bei nepriekaištingai derėjo prie vasarinio kostiumo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.