Dizainerė E. Paškelienė į vakarėlius vaikšto su kailinėmis šlepetėmis

Žvarbų kalendorinį pavasarį keikia kas netingi. Negalėdami atsisveikinti su kailiniais, kumštinėmis pirštinėmis ir šiltais batais, lietuviai ilgesingai laukia vasaros. Tačiau kai kuriems tas laukimas įgriso iki gyvo kaulo. Kad praskaidrintų niūrią kasdienybę, nekantrieji prigalvojo originalių būdų, kaip išsivaduoti iš šiltų apdarų, bet nesušalti.

Daugiau nuotraukų (1)

Rūta Peršonytė

Apr 12, 2013, 11:43 AM, atnaujinta Mar 8, 2018, 10:13 AM

Vilnietė drabužių dizainerė Elena Paškelienė (39 m.) jau pusę mėnesio apsnigtomis gatvėmis vaikšto su šlepetėmis. Tačiau jos nepaprastos. Šlepečių vidus išklotas audinės kailiu, o viršus dekoruotas žėrinčiais kristalais.

Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad toks apavas žmogui labiau tiktų šiltuoju metų laiku, vaikštant po minkštą pajūrio smėlį, tačiau dėl kailio tinka ir atšiaurų pavasarį.

Šlepetės skirtos išeigai.

Eleną su originaliomis, žėrinčiomis šlepetėmis pastebėjau viename prašmatniame vakarėlyje. Tądien buvo labai šalta, žvarbu. Vėjas pustė sniegą. Iš šiltų paltų išsinėrę vakaro svečiai smalsiai apžiūrinėjo E. Paškelienės kojas.

Kad kailinės šlepetės dar labiau šildytų, dizainerė mūvėjo vilnones kojines.

„Man patinka originalūs, gal kiek keisti drabužiai ir batai. Prieš aštuonerius metus pasisiuvau sau aulinukus iš audinės kailio. Man patinka tarpusavyje derinti sunkiai suderinamas medžiagas. Pavyzdžiui, sukurti drabužį iš odos ir šilko.

Taip pat pastebėjau, kad vedantys užsienio dizaineriai šį pavasarį ir vasarą savo sukurtose kolekcijose siūlo nemažai įvairių derinių su kailiais“, - pasakojo E. Paškelienė.

Moteris tikino, kad išeiginės šlepetės yra labai patogios, minkštos. Kojos nekaista ir nešąla.

Elena šias šlepetes avės ir vasarą. Tik tada į jas kiš basas kojas.

Nes ir aulinukus iš audinės kailio dizainerė sėkmingai avėjo vasarą prie šortų.

„Prie mūsų klimato tokia avalynė tinka – ir nekaršta, ir nešalta. Žinoma, kai kurie žmonės į mane žiūri kaip į keistuolę. Juk ne visi išdrįstų per šalčius vaikščioti su šlepetėmis, o vasarą - su kailiniais aulinukais“, - nusijuokė dizainerė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.