K. Moss, V. Beckham ir A. Hepburn pavyzdžiai: kaip tapti stiliaus dievaite?

Įžymioji Coco Chanel sakė: „Mada praeina, stilius lieka.“ Garsiosios prancūzų dizainerės žodžiai buvo pranašiški: jos sukurtas drabužių stilius tapo klasika, kuri nesunkiai įsilieja į bet kokio dešimtmečio madų kolekcijų pasirodymus. Žinoma, ne visoms dailiosios lyties atstovėms yra pagal kišenę garsių prekinių ženklų drabužiai. Bet kaip ir be jų rengtis stilingai? Įsigilinkime į paslaptis garsenybių, kurios pelnė garbingą „Stiliaus dievaitė“ vardą.

Iš kairės: K. Moss, V. Beckham ir A. Hepburn.<br>AP ir "Reuters"
Iš kairės: K. Moss, V. Beckham ir A. Hepburn.<br>AP ir "Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-04-19 09:47, atnaujinta 2018-03-08 01:00

Kino žvaigždė Audrey Hepburn

Madų dizainerio Huberto de Givenchy mūzos Audrey Hepburn paveikslas kino filme „Pusryčiai pas Tifanį“ tapo kultiniu: elegantiška maža juoda suknelė, tamsūs akiniai, plačiabrylė skrybėlė, cigaretė su mundštuku ir rusva katė ant peties! Ne, nereikia pradėti rūkyti ar įsigyti katę, bet jei norite atrodyti kaip stiliaus dievaitė A. Hepburn, verta nusipirkti:

• jūsų figūrai tinkančią juodą suknelę. Tuomet visada būsite apsirengusi bet kokiam atvejui: derindama ją su įvairiais aksesuarais ir švarkeliais, darbui tinkantį drabužį galėsite lengvai paversti prabangia vakarine suknele.

• „Balerinos“ stiliaus batelius. Aktorė dievino šią avalynę. Sužavėtas A. Hepburn grožiu ir grakštumu, žinomas dizaineris Salvatore Ferragamo sukūrė jai pirmąją porą. Įvertinusi modelio patogumą ir elegantiškumą, kino žvaigždė „balerinas“ pradėjo avėti visur ir jos pelnė pasaulinę šlovę.

• Skrybėlaičių, skarelių, pirštinaičių. Galvos apdangalai, kurių ji turėjo daugybę, - pradedant plačiabrylėmis skrybėlėmis ir baigiant moteriškumą pabrėžiančiomis skarelėmis, kruopščiai prie kiekvieno drabužio parinktos pirštinaitės sukurdavo žavingą paveikslą.

• Siauras kelnes ir juodą megztinį. A. Hepburn buvo liesutė, berniokiškos figūros. Nepaisant to, kad anuo metu buvo populiarios kur kas apvalesnių formų dailiosios lyties atstovės, kino žvaigždė sugebėjo gležną figūrą paversti savo išskirtiniu išvaizdos bruožu ir ją pabrėždavo aptemptomis kelnėmis ir golfu.

• Juodą pieštuką akims ir antakiams. A. Hepburn akys buvo gražios ir be jokios kosmetikos. Bet apvedžiojimas juodu pieštuku ir dirbtinės blakstienos jas darė tiesiog didžiulėmis. Vešlius iš prigimties antakius kino žvaigždė paryškindavo juodu pieštuku, ir tai dar labiau išryškindavo akių grožį.

• Perlų vėrinį (galima ir dirbtinį, bet geros kokybės). Ši maža, bet svarbi detalė - baigiamasis elegancijos akcentas.

Britų modelis Kate Moss

Ši liekna, vilkės žvilgsnio mergina patraukdavo dėmesį savo meilės romanais su garsiais aktoriais ir muzikantais, problemomis dėl narkotikų, laisvomis pažiūromis. Beje, laisvumą atsiskleidė ir K. Moss drabužių stilius.

• Norėdamos sukurti drąsų britų modelio paveikslą, išmokite nešioti ir „Denim“ džinsus ir trumpučius šortus. Tai - kasdienis K. Moss drabužis.

• „Vintage“. Modelis prisipažįsta, kad visada vaikščiojo po „blusų“ turgus ir komisų parduotuves, nes jai nepatiko tai, ką ji matė parduotuvėse.

• Skirtingų stilių derinį. Madų dizaineris Johnas Galliano mano, kad K. Moss moka meistriškai suderinti „Grunge“ ir vintažinius rūbus, bohemišką eleganciją papildydama rokeriams būdingomis detalėmis.

• Liemenes ir trumpas odines striukes su užtrauktuku. Amžinoji maištininkė K. Moss sakė, kad jei nebūtų modelis, tikrai sukurtų roko grupę ir su ja keliautų po Didžiąją Britaniją. Beje, aistrą rokenrolui atspindi ir modelio garderobas.

• Pasidaryti tokį, kaip jos makiažą. Tarsi nerūpestingi akių šešėliai ar idealiai juodai apvedžioti viršutiniai modelio akių vokai atrodo labai seksualiai. Beje, K. Moss nevengia pasirodyti gatvėje ir be makiažo.

Victoria Beckham

Buvusią muzikos grupės „Spice Girls“ narę galima vertinti įvairiai: ji susilaukė nemažai kritikos ir už tai, kad yra pernelyg liesa, silikoninio biusto savininkė ir mėgsta tamsų įdegį. Bet abejoti tuo, kad V. Beckham - moteris stilinga, - nevalia. Tai ji įrodė sukurdama savo prekės ženklą.

Ar norite atrodyti kaip V. Beckham?

Tuomet būtina atkreipti dėmesį į:

• saulės akinius. Pamatyti garsaus futbolininko Davido Beckhamo žmoną be akinių - retenybė. Be to, tai labai patogu, jei nespėjote pasidažyti.

• Suknelę-futliarą. Labai pabrėžia taisyklingą figūrą.

• Sijoną-pieštuką. Tinkamai parinktas tokios formos sijonas atrodo žymiai seksualiau nei visi mini. Sijonas-pieštukas atrodo moteriškai, stilingai, sukuria ledi įspūdį ir labai patinka vyrams.

• Aukštakulnius batelius. V. Beckham ūgis - 165 centimetrai, ir jei tikėtume gandais, ji dėl to kompleksuoja. Tad vaikšto tik 13-15 cm aukštakulniais.

• Didelę talpią rankinę. V Beckham turi kone dizainerių rankinių kolekciją, kurios vertė daugiau nei 3 milijonai dolerių. Ji itin mėgsta garsiąsias „Hermes“ rankines „Birkin“.

• Juodą spalvą, lakoniškas formas. Garsusis madų dizaineris Yves'as Saint Laurent'as sakė, kad moteriai, norint būti gražiai, pakanka turėti juodą megztinį, juodą sijoną ir eiti į parankę įsikibus vyrui. Ką gi, V. Beckham turi viską tam, kad atrodytų nuostabiai.

Beje, nepamirškite ir ramios V. Beckham veido išraiškos. Ji šypsosi retai, ir tai – jos stiliaus dalis.

Parengė Ona Kacėnaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.