Fotografo G.Žilinsko mūza - ne kartą prieš jį apsinuoginusi J.Kazlauskytė

Viena iš fotografo Gedimino Žilinsko erotinių fotografijų ciklo „Wild“ „amazonių“, pasaulyje žinomas topmodelis Justina Kazlauskytė visada sutinka įgyvendinti šio talentingo menininko vizijas ir idėjas. Šį kartą mergina Gediminui pozavo improvizuotoje fotosesijoje, skirtoje pateikti fotografo požiūrį į moteris, jų grožį videosiužetų projekte „Žymūs vyrai apie moteris“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 22, 2013, 4:32 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 5:19 AM

„G.Žilinskas – vienintelis fotografas, kuriam pozavau nuoga. Rezultatu esu labai patenkinta,“ – džiaugiasi Justina. Išjungus filmavimo kamerą, ji nusimeta drabužius ir leidžiasi į dar vieną nuostabią fotografo moters grožio atskleidimo istoriją.

G.Žilinskas – garsiausias Lietuvoje fotografas, jau aštuoniolika metų dirbantis šį darbą ir vis dar juo sužavėtas. Menininkas neabejoja dėl savo pasirinkimo, savo darbui yra labai atsidavęs, aistringai įgyvendinantis kiekvieno kliento užsakymą. Darbe jis nuolat apsuptas moterų: jas fotografuoja, be to, fotosesijose jam talkina būrys stilisčių, visažisčių, modelių, žurnalų viršelių herojų. Galbūt todėl, kad nuolat bendrauja su tiek dailiosios lyties atstovių, Gediminui nesunku įvardinti savo, kaip vyro, misiją: „Aš noriu, kad moterys išliktų moteriškomis. Todėl fotografuodamas stengiuosi atskleisti jų moteriškumą, grožį. Kartais parodyti jas trapias, švelnias, o kartais – aistringas ir laukines kaip amazones“.

Matydamas moteris iš arti ir visokias (besiruošiančias fotosesijai, dar nepasidažiusias ir jau pasipuošusias) Gediminas taip šiltai bendrauja ne tik su savo komandos merginomis, bet ir su kitais žmonėmis. Tuo įsitikino videosiužeto apie G.Žilinską kūrėjai. Filmavimo ir fotosesijos metu fotografas tarėsi su stiliste Lina Bernotaityte, klausėsi visažistės Kristinos Oganesian idėjų apie makiažą, kurį ji kurs modeliui J.Kazlauskytei, kai reikėdavo pataisyti modelio plaukus ar drabužio klostes, meiliai kviesdavo jas mažybiniais vardais.

„Jis puikus lyderis, nes leidžia atsiskleisti kiekvienam komandos nariui, taip pat gerbia kiekvieno žmogaus nuomonę“, – savo simpatijų fotografui neslepia stilistė Lina Bernotaitytė. Tuo metu pats G.Žilinskas neįvardija savęs kaip lyderio. Jis pasakoja, kad, tiesiog, taip organizuoja darbą, pateikia savo viziją, jog visi „eitų į tą vieną tašką“, „siektų to auksinio kadro“. „Kiekvienas žmogus yra savo srities profesionalas. Aš vienas grožio nekuriu, aš jį tik fiksuoju. Mano tikslas sukurti teigiamą, pozityvią atmosferą, kurioje mes visi bendrai sukurtume grožį,“ – savo darbo principais dalijasi fotografas.

Brandus Gedimino požiūris į moterišką grožį, į moters vaidmenį vyro gyvenime, jo nuomonė apie tai, ko reikia moteriai, kad ji išliktų moteriška, o taip pat jo, kaip vyro, bruožai, kurie nėra tipiški, pateikiami vaizdo siužete. O tą įstabią, paslaptingą ir atvirą istoriją jis gali sukurti bet kuriai moteriai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.