Dizainerė E.Tatarinova tiražuoja vienetines sukneles?

Mados namų „Femmes Fatales“ įkūrėjos 55 metų Ellos Tatarinovos prieš keletą metų dėvėta suknelė tinka ir kitai damai? Ar drabužiai lyg du vandens lašai panašūs?

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Jan 30, 2014, 9:04 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 9:25 PM

Kai žurnale „Stilius” pasirodė publikacija „Brandžioms damoms trumpi sijonai – tabu?“ vienoje nuotraukoje puikavosi dailia trumpute rudos spalvos suknele vilkinti žinoma dizainerė E.Tatarinova. Prie jos moteris priderino kailiuką ant kaklo ir ilgaaulius batus.

Tokią eilutę drabužių kūrėja pasirinko prieš ketverius metus vykusiam naktinio klubo „Pabo Latino“ gimtadieniui.

Akylesni pastebėjo, jog tokia pat suknele praėjusį rugsėjį Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatre vykusio prekės ženklo „Martini“ 150 metų jubiliejaus iškilmėse buvo pasipuošusi 33 metų verslininkė iš Kauno Edita Paulauskienė. Prie suknelės moteris avėjo šviesias aukštakulnes basutes.

Lrytas.lt paklausta, ar tai ta pati suknelė, E.Tatarinova suskubo paneigti.

„Abi suknelės mano kurtos, jų modeliai vienodi, tačiau skiriasi dydžiai. Mano dydis – 42, o suknelė, kurią ši moteris pirko mano mados namuose, yra 36 dydžio. Į tokią siaurutę net neįtilpčiau“, – tikino dizainerė.

Drabužių kūrėja tvirtino, jog pasiuvo tris skirtingų dydžių šio modelio sukneles ir dėl to didelės problemos nemato. E.Tatarinovos teigimu, pristatydamas naujas kolekcijas taip daro ne vienas pasaulinio garso dizaineris.

„Suknelė šią moterį pavertė vakaro žvaigžde, ji atrodė stulbinamai. Dė to po renginio pagyrų netrūko ir man, nes kaunietė neslėpė, kur įsigijo drabužį. Vienodų suknelių nebuvo pasiūta 500, o tik trys, todėl jas galima vadinti vienetinėmis“, – aiškino E.Tatarinova.

Apie tai, kad suknelė, kurią pirko kaip vienetinę ir išskirtinę, yra ne viena, o net trys, ir kad kažkuri jų prieš tai jau vilkėta viešame renginyje, sužinojusi E.Paulauskienė labai nustebo.

Verslininkės teigimu, už minėtą suknelę E.Tatarinovos Vilniuje įkurtuose mados namuose „Femmes Fatales“ buvo prašoma 6,5 tūkst. litų, tačiau kaunietei pavyko nuderėti iki 4 tūkst. litų.

„Dizainerė ir mados namų konsultantės žinojo, kokiai progai renkuosi aprangą. Jos teigė, jog jdrabužis naujas ir, svarbiausia, vienetinis ir vis kartojo, kad jį vilkėdama atrodysiu išskirtinai. Apie tai, kad perku suknelę, kuri jau demonstruota viešumoje, nebuvo net užsiminta.

Dabar žiūrėdama į nuotraukas, manau, kad dizainerė vilki ta pačia suknele, kuri buvo parduota man. Tačiau gali būti, jog tokių suknelių buvo pasiūta ir daugiau. Jeigu būčiau žinojusi, kad suknelė yra ne viena, o juo labiau jeigu ji galimai vilkėta, tokio drabužio tikrai būčiau nepirkusi, ypač už tokią kainą“, – sakė E.Paulauskienė.

Moteris džiaugiasi, kad tąkart šventėje nesutiko dar kelių tokiomis pat suknelėmis vilkinčių viešnių.

Verslininkė pas įvairius šalies dizainerius drabužių dairosi ne pirmąkart. Ji sakė, jog įprastai kūrėjai elgiasi sąžiningai – jeigu suknelė jau buvo vilkėta ir į ją buvo nukreiptos fotografų blykstės, to nemėginama slėpti.

Dėl tais pačiais drabužių ansambliais prabangiuose renginiuose ar vakarėliuose pasipuošusių ponių skandalų kyla dažnai. Pasirodyti kažkieno jau vilkėta suknele – vienas didžiausių moterų košmarų.

Mados žinovai įsitikinę, jog pokyliams besiruošiančias ponias ir paneles dizaineriai turėtų perspėti, kad tokia suknelė ar kitas ištaigingas drabužis jau buvo nugulusi ant kitos damos pečių viešame renginyje. Vakarinės suknelės yra labai įsimenamos.

Dar didesnė stiliaus klaida, jeigu dvi ar dar daugiau moterų į tą patį renginį ateina vienodais apdarais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: prasideda „Eurovizija“ – kas laimės ir kur bus Lietuva?