Nauja A.Kuzmickaitės kolekcija – ištaigingoms princesėms

Antradienio vakarą sostinės Nacionalinis dramos teatras virto mados meka. Raudonas kilimas, prašmatni aplinka, būrys stilingai apsirengusių svečių ir daugiau nei 90 podiumu žygiuojančių modelių. Kasdienybės karalienė. Taip paslaptingai ir tuo pačiu simboliškai vadinasi nauja dizainerės Agnės Kuzmickaitės drabužių kolekcija.

Kolekcijos modeliai.<br>T.Bauro nuotr.
Kolekcijos modeliai.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Monika Svėrytė

Feb 25, 2014, 9:38 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 10:42 PM

Po šiais žodžiais slypi daug įdomių detalių. Dar prieš kolekcijos pristatymą dizainerė buvo užsiminusi, kad sukurti naują kolekciją ją įkvėpė daug įvairių istorinių fragmentų, su kuriais susidūrė siūdama ištaigius karališkus kostiumus Giuseppe Verdi operai „Ernani“ ir Williamo Shakespeare „Hamletui”.

Šiandien A.Kuzmickaitė nusprendė drabužius prikelti naujam gyvenimui. Priderinusi prie jų stilingas, šiuolaikiškas, o kartais net kiek vėjavaikiškas detales ji įgyvendino savo ilgai brandintą kūrybinį sumanymą ir įrodė, kad senovę menantys apdarai gali puikiai tikti ir naujųjų laikų princesėms. Kitaip – išsilavinusioms, elegantiškom ir lašelį mėlyno kraujo turinčioms damoms.

„Eksperimentuoju su realiai egzistuojančiais daiktais, panaudoju juos kaip drabužio detales, integruoju juos į moters kasdienybės gyvenimą“, – apie naują kolekciją dar anksčiau sakė A.Kuzmickaitė. Estetiką ir funkcionalumą drabužiuose vertinanti menininkė tikina, kad būtent to reikia šiuolaikiškai, veikliai ir nuolat skubančiai miesto moteriai.

Jau firminiu dizainerės ženklu spėjęs tapti drugelis transformavosi. Šį kartą jis skrajojo siuvinėtas ir margaspalvis, savo raštais primenantis slaviškas skaras. „Apie drugelio simboliką galima kalbėti be galo. Graikai žodžiu „psyche“ vadina ir drugį, ir sielą, o taip pat kvėpavimą, kas šiais laikais būtų mąstymas. Kiti teigia, kad egzistuoja drugelio efektas – tai mažyčiais sparneliais sukuriamos bangos, kurios gali sustabdyti didžiausias vėtras. Gamtininkai žino, kad drugelis – tai visa gyvybės grandinė, o Rumunijoje tikėta, kad drugeliai atsirado iš Marijos ašarų“, – svarstė A.Kuzmickaitė.

Nepaisant to, ji liko ištikima trapių plazdenančių drugių leitmotyvui. Jis kartojasi ne viename modelyje. Vakaro metu didelis dėmesys buvo skiriamas scenografijai, šviesų ir muzikos šou. Renginio režisieriumi tapo grupės „Happyendles“ vaizdo autorius Slavomiras Leontjevas, muzikos montažu rūpinosi tos pačios grupės lyderis, dizainerės vyras Saulius Prūsaitis.

Pasigirdus pirmiems vokiškos muzikos akordams į sceną žengė manekenės, vilkinčios baltais vyriško kirpimo marškiniais, kuriems šarmo suteikė neįprastos A.Kuzmickaitės vaikystės piešinių aplikacijos.

Didelį dėmesį dizainerė skyrė nuo vasaros neatsiejamam drabužiui – stilingam maudymosi kostiumėliui. A.Kuzmickaitė šią vasarą moterims siūlo platų asortimentą. Į elegantiškus triko ar trumputes sukneles panašius maudymosi kostiumėlius dizainerė dekoravo plazdančiomis apykaklėmis bei klubus pridengiančiais sijonėliais. Mėgstančioms klasiką ji siūlo rinktis minimalistinius švelniai rožinės, tamsiai mėlynos ir juodos spalvų kostiumėlius, o siekiančioms išsiskirti – nebijoti drąsesnių iškirpčių.

Galiausiai buvo pristatytas ir vienas vyrams skirtas modelis. Į sceną riedučiais įvažiavęs vaikinas pademonstravo stilingas glaudes.

Naujoje kolekcijoje dizainerė ieško kontrastingų derinių, neretai prabangius audinius derina su sportiško stiliaus drabužiais. „Kasdienybės karalienės“ modeliai dėvi iš sportinių marškinėlių perkurtas trumpas dvisluoksnes sukneles, prie lengvų šilkinių šortų renkasi storus džemperius. Naudodama skirtingas medžiagas ir netikėtus jų derinius dizainerė stengiasi varijuoti bandydama kasdienį rūbą paversti į stilingą miesto aprangą. Daugelį modelių puošia drugelių, širdelių ar pavienių žodžių aplikacijos bei piešiniai.

Bene daugiausia susirinkusių žiūrovų dėmesio ir garsių plojimų susilaukė ilga aksominė šermuonėlių kailiu puošta tamsiai raudonos spalvos suknelė, kurią pati dizainerė interpretuoja kaip apverstą karališką karūną. A.Kuzmickaitė išdavė įdomią detalę – jai pasiūti prireikė daugiau nei 12 metrų medžiagos.

Kolekcijoje didelis dėmesys buvo skirtas ir batams. Visos podiumu žengusios manekenės avėjo specialiai šiai kolekcijai sukurtus ilgaaulius batus ir spalvotas odines basutes. Kone kiekviena jų rankose nešėsi rankines imituojančias raudonais kutais bei gėlėmis siuvinėtas aksomines pagalvėles. Modelių galvas papuošė didžiuliai juodi aksominiai kaspinai, kurių ryškiausias buvo pats paskutinis, kai į sceną tradiciškai žengė nuotakos suknelę pristačiusi manekenė. Kolekcijos desertu neretai vadinamą modelį pademonstravo vos prieš mėnesį dukrelės susilaukusi Smiltė Bagdžiūtė. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.