Dizaineris R.Petreikis paliks vyrus be apatinių

Greičiausiai ne vienas vyras su apmaudu prikąs lūpą. Įspūdingo apatinio trikotažo dizaineris Raimundas Petreikis (31 m.) jiems nebekurs. Dabar jis su įkarščiu ėmėsi naujos kolekcijos moterims. Dėl to vyras net persikraustė iš Klaipėdos į Vilnių.

Daugiau nuotraukų (1)

Beatričė Jurevičiūtė

Feb 27, 2014, 8:01 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 9:48 PM

Baigęs siuvimą ir išvaizdos dizainą prieš šešerius metus Raimundas atidarė mados studiją Klaipėdoje.

Nors R.Petreikis yra pristatęs kelias vakarinių suknelių kolekcijas, daugiausia dėmesio sulaukė sukūręs vyriškus apatinius.

Ne tradicinius, o ryškiaspalvius, margintus įvairiais ornamentais. Po to dizaineris kiek aprimo ir daugiausia atlikdavo individualius užsakymus. Klaipėdos moterys jį gerai pažįsta, ne viena jų puošiasi Raimundo kurtais apdarais – kasdieniais ir proginiais.

Dabar dizaineris vėl paėmė į rankas pieštuką ir ant popieriaus lapų braižo būsimos kolekcijos moterims modelius. Raimundas patikino, kad niekada nekurtų drabužių kolekcijos vyrams. Kodėl? Neįdomu! Tiesa, savo bičiuliams mielai pasiuva tai, ko jie pageidauja. Ir visai nesvarbu, ar tai moteris, ar vyras. Kaip ir sau. Raimundo drabužinėje paties kurtų rūbų nemažai.

Naujoji R.Petreikio moteriškų drabužių kolekcija dienos šviesą išvys balandžio mėnesį. Dizaineris pristatys dvylika modelių iš šilko ir aksomo. Kolekciją sudarys suknelės, sijonai, palaidinės. Vyraus žemės spalvų gama, baklažanų, raudonojo vyno atspalviai.

„Neturiu mėgstamiausios spalvos, tačiau jau dabar galiu pasakyti, kad naujoje kolekcijoje nebus juodos“, – pasakojo R.Petreikis.

Nors dizaineriui patinka drapiruotės, šį kartą vyras jų atsisakė. Raimundas tikina, kad vilkėdamos kolekcijos drabužius moterys puikiai jausis ne tik darbe, bet ir teatre – užteks įsispirti į aukštakulnius.

R.Petreikis ne tik kuria modelius, bet ir pats juos siuva – juk yra įgijęs siuvėjo specialybę. Nors dizaineriai prieš kolekcijų pristatymus sako, kad vos spėja suktis ir naktimis ne saldžiai miega, o dirba, Raimundas nėra darboholikas.

„Viską suspėju atlikti dieną. Žinau, jog man neprireiks paskutinės nakties, kad spėčiau įsiūti sagą į suknelę“, – nusišypsojo klaipėdietis.

R.Petreikis žavisi britų dizainerių Alexanderio McQueeno ir Johno Galliano darbais. Tačiau vyras tikina, kad tokių drabužių, kokius sukūrė šie dizaineriai, lietuviams nereikia. Tautiečiams iki Holivudo dar toli, o ir ne visi supranta aukštąją madą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.