Vanduo nesugadina „Šuolio“ dalyvių makiažo

Projekto „Šuolis“ dalyvės į baseiną panyra ir išneria su kone tobulu makiažu. Kaip joms tai pavyksta? Juk daugelis dailiosios lyties atstovių žino, jog net skrupulingai saugant padažytas akis ir lūpas, iš baseino ar jūros išlipti nesugadinus makiažo sunkiai pavyks.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Mar 16, 2014, 7:49 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 9:21 AM

Viena iš „Šuolio“ dalyvių grožiu besirūpinanti makiažo meistrė ir Kauno kolegijos lektorė Aušra Malakauskienė tvirtino, jog išnirti iš vandens ir stulbinamai atrodyti merginoms leidžia specialus makiažas.

„Projekto dalyvėms makiažas daromas naudojant vandeniui atsparias makiažo priemones. Jos specialiai sukurtos plaukikėms, tačiau plačiai naudojamos povandeninių fotosesijų, televizijos projektų metu“, – aiškino A.Malakauskienė.

Ruošiant dalyves projektui pirmiausia jų veidas padengiamas kreminės pudros pagrindu. Jo sudėtyje yra vandens, pigmento ir silikono. Toks pagrindas ne tik gerai padengia veido odą, bet ir puikiai išsilaiko kelias valandas.

Tokia pat kremine pudra dengiamas ir projekte dalyvaujančių vyrų veidas.

Kelių dalyvių veido oda yra spuoguota, todėl prieš užtepant kreminę pudrą prireikia specialaus maskuoklio, kuris taip pat yra atsparus vandeniui.

Merginų grožiui paryškinti naudojami specialūs šešėliai, skaistalai ir lūpų dažai bei blizgiai. Jie taip pat puikiai išsilaiko po šuolio į vandenį.

A.Malakauskienės teigimu, paryškinti, sutankinti ir pailginti plaukikių blakstienas yra sukurtas vandeniui atsparus tušas. Jis naudojamas ir ruošiant šio projekto dalyves.

Makiažo žinovė tvirtino, jog nerinat į vanddenį nepatariama klijuoti blakstienų.

Kai kurias dalyves nuo klijuojamų blakstienų makiažo meistrėms pavyko atkalbėti. Tačiau buvo tokių, kurios pasirodyti prieš televizijos kameras be jų pasirodyti nesutiko. Rezultatas buvo nekoks – po šuolio dainininkei Livetai Kazlauskienei vienos akies blakstienos atsiklijavo ir pasiliko vandenyje.

„Norint, kad po vandeniu priklijuojamos blakstienos išliktų vietoje, reikia naudoti specialius klijus, tačiau šie gali smarkiai pakenkti akims.

Todėl to daryti nesiūlau nei projekto dalyvėms, nei kitoms vandens pramogų mėgėjoms. Įprasti blakstienų klijai akims nekenkia, tačiau jie nėra pritaikyti maudynėms, ypač šuoliams į vandenį“, – tvirtino A.Malakauskienė.

Dailiosios lyties atstovėms, kurios lanko baseiną ar mėgsta maudytis atviruose vandens telkiniuose, ir neįsivaizduoja savęs be akių makiažo specialistė patarė naudoti vandeniui atsparų tušą. Taip pat galima priauginti blakstienas – tokioms vanduo nekenkia.

A.Malakauskienė siūlo prieš maudynes baseine, jūroje ar ežere be reikalo nenaudoti makiažo priemonių. Jeigu be to neįmanoma apsieti, reikia rinktis vandeniui atsparią kreminę pudrą, lūpų dažus ir kitas priemones.

Išsimaudžius būtina pasirūpinti veido oda, ją reikėtų padrėkinti kremu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.