Kauno rotušėje I.Stumbrienė debiutavo kaip drabužių dizainerė

Į Kauno rotušę ketvirtadienio vakarą atvykusiai kviestinei publikai verslininkė Inga Stumbrienė pristatė pirmąją pačios sukurtą šio pavasario ir vasaros suknelių kolekciją. Vilkėdamos iš natūralaus, aukščiausios kokybės šilko vilnietės kurtas sukneles podiumu žingsniavo mamos su dukterimis, profesionalūs modeliai ir jaunieji modeliukai. Modeliu tapo ir pati Inga su dukterimi Estela.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

May 1, 2014, 10:14 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 10:23 AM

Moters kurta kolekcija prabangi, rafinuota ir kartu labai spalvinga bei žaisminga.

„Mano kolekcijoje – daugybė šiltų, pavasariui ir vasarai tinkančių spalvų. Norėjau, kad kiekvienas podiumu žingsniuojantis modelis išsiskleistų tarsi margaspalvis pavasarinės gėlės žiedas“, – sakė I.Stumbrienė.

Mintis sukurti pirmąją drabužių kolekciją jai kilo bendraujant su modelių mokyklos, kurią lanko Estela, vadove.

„Nutarėme suorganizuoti renginį artėjančios Motinos dienos proga. Svarstėme, ką gražaus ir įdomaus galėtume tą dieną parodyti. Man kilo idėja sukurti suknelių kolekciją, kuri būtų skirta ir mamoms, ir dukroms“, – pasakojo I.Stumbrienė.

Moteris tvirtino, jog drabužių kūrimas – sena jos aistra, kuri Ingą užvaldė dar mokykloje. Būdama moksleivė ji lankė dizaino pamokas, laisvu metu piešė, modeliavo drabužius, juos siuvo.

Nors baigusi mokyklą I.Stumbrienė pasirinko teisės studijas, drabužių kūrimo ji nepamiršo. Moteris yra sukūrusi ne vieną suknelę sau ir Estelai.

„Kolekciją sukūriau maždaug per mėnesį. Tai nebuvo sunku, nes tiksliai žinojau, ko noriu, apie kokias sukneles svajoja mergaitės. Kai kurias idėjas padiktavo Estelos norai“, – sakė kūrėja.

Pristatydama kolekciją Inga panaudojo ir mėgstamiausias gėles – orchidėjas. Jų žiedai puošė modelių rankas ir kilimą, kuriuo jos žingsniavo.

Po kolekcijos pristatymo pagyrų sulaukusi moteris atskleidė, jog tai greičiausiai ne paskutinė jos kolekcija. Ateityje I.Stumbrienė ruošiasi sukurti ir pristatyti ne vieną drabužių kolekciją.

Į mamoms ir dukroms skirtos kolekcijos pristatymą atvyko būrys autorės bičiulių. Ją palaikė ir artimieji: vyras Aivaras, sūnus Gabrielius, tėvai Rolandas bei Laima Paksai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.