Raimondas Pasternackis pristatys naują šukuosenų kolekciją

Stilistinių idėjų šou „Exit To The City“ dalyvaus ir žinomas plaukų stilistas Raimondas Pasternackis. Vilniaus lofte jis rugsėjo 25 dieną pristatys savo naujausią kolekciją.

Raimondas Pasternackis su komanda pristatys vyriškų šukuosenų ir barzdų kolekciją.<br>Nuotr.iš asmeninio albumo
Raimondas Pasternackis su komanda pristatys vyriškų šukuosenų ir barzdų kolekciją.<br>Nuotr.iš asmeninio albumo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-09-23 13:13, atnaujinta 2018-01-30 00:23

„Sužavėjo renginio idėja į vieną vietą suburti jaunus ir labiau patyrusius talentus“, - taip savo užmojį paaiškino Raimondas.

-Kokią staigmeną ruoši „Lofto“ scenai?

-Tai bus vyriškų modelių kolekcija, pagardinta profesionaliai paruoštais video kadrais. Aš ir mano komanda pasistengsime, kad būtų tikras šou – įdomus ne tik mums, profesionalams, bet ir vakarą praleisti atėjusiam žiūrovui.

-Bendra visų vakaro kolekcijų tema – urbanistinė. Kaip jums sekėsi pasinerti į miesto tematiką?

-Kolekcija bus dviejų dalių: viena labiau militaristinė, susijusi su mišku ir įkvėpta jo, o antroji – žingsnis, ar net šuolis iš to miško į miestą.

Vis dėlto tiek aš, tiek „Woxx Barbers“ meistrai niekada nesiorientavome į popkultūrą, tad temą įgyvendinome mums būdingu stiliumi, itin artimu klasikai. Koks mūsų braižas? Vyriška klasika, viskas, kas griežta, tikslu ir su rokenrolo prieskoniu.

Tačiau mieliau dalyvauju konkursuose, o ne kuriu kolekcijas. Vis dėlto praėjusiais metais Rygos „Trend Vision“ metu kartu su Kęstu Rimdžiumi pristatėme kolekciją „Pureman“, vėliau – dešimties modelių kolekciją parodoje „Pelenė“. Ši bus trečioji. -Esi patyręs konkursų vilkas (prestižinio „OMC Hairworld Milano“ aukso medalio laimėtojas) - kuo jus patraukia dalyvavimas varžytuvėse, juk tai suryja daug laiko, energijos ir, žinoma, finansų?

-Dalyvauju, nes man įdomu - konkurse reikia susikoncentruoti ir parodyti, kaip matau tam tikrą šukuoseną. Nors mano koncepcija yra labiau klasikinė, griežtesnė ir santūresnė, tačiau erdvės eksperimentams turiu sočiai: tai ir yra įdomu – įdėti į klasiką detalių, ją pagriežtinti, kažkur paskusti ir išgauti modernią klasiką.

Vienas malonumas ketvirto dešimtmečio kirpimą pritaikyti šių laikų stiliui – tas pats kirpimas gali būti ir visiškai klasikinis, ir absoliučiai modernus, vien tik sužaidus detalėmis. Kad ir mūsų paskutinėje fotosesijoje – išskusti šonai suteikia agresyvumo ir tam, kas iš pirmo žvilgsnio atrodo klasika, suteikia rokenrolo ir sukuria nesupainiojamą šiuolaikišką efektą.

-Iš kur gaunate tiek šaunių modelių? Negi Lietuvoje atsirado tiek daug jaunų vyrų vešliomis, gražiomis barzdomis?

-Visi mano modeliai – klientai. Jie ne modeliai! Taip netgi įdomiau, dar didesnis iššūkis. Visada galiu užsisakyti iš agentūrų puikius modelius, bet taip neįdomu! Daug smagiau padaryti nuotraukas „prieš“ ir „po“, ir visus apstulbinti mano kėdėje įvykusia transformacija. Padaryti mažytį stebuklą. Ir klientai manimi pasitiki. Tiek, kad net mano paprašyti išeina į podiumą.

-Pasaulyje jau kalbama, kad atėjo metas skustis ir barzdų populiarumas praėjo?

-Kalbama, bet juk toli gražu ne visi vyrai užsiaugino barzdą tik dėl atsiradusios mados. O kai kurie, net ir pasidavę madai, pradėję nešioti barzdą suprato, kad tai ir yra jų šauniausias stilius, labiausiai asmenybę atspindinti detalė ir nebeįsivaizduoja savęs bebarzdžio.

„Tai esu aš – tai ne mada,“ – sako jie apie savo barzdą.

Tokiems žmonėms visai nesvarbu, ką sako madų diktatoriai – tegul ir visas pasaulis vaikšto švariai skustais skruostais, bet šie vyrai vis tiek liks ištikimi savo barzdai.

Taip, mūsų vyrai Lietuvoje labai operatyviai reaguoja į pasaulines mados tendencijas. Juk internetu dabar gali užsisakyti ir parsisiųsti, ką tik nori, o geriausių Lietuvos meistrų kuriamos šukuosenos ar formuojamos barzdos niekuo nenusileidžia kitų šalių profesionalų darbams.

Man kliento įkalbinėti moderniam kirpimui ar stiliui visai nereikia – jie patys daug mato, žino ir nori tų naujovių, kurias galiu pasiūlyti.

NAUJOSIOS BESPOKE KOSTIUMŲ LINIJOS PREMJERA LIETUVOJE

Rankų darbo kostiumų meistras, „bespoke“ filosofijos tradicijų nešėjas, unikalios prabangos – kvepiančios cinamonu ir dulkėmis – puoselėtojas, Londono Savile Row siuvėjų gildijos narys – visa tai apie Andrių Sergejenko, kurio kostiumai papuoš naująją Raimondo Pasternackio kolekciją.

Abu kūrėjai sekė vienas kito veiklą.

„Vėliau atėjo metas bendriems projektams: iš pradžių pasikviečiau Raimondą su komanda organizuojant vieną kostiumų fotosesiją, o po kurio laiko jau jis pakvietė mane prisidėti prie intriguojančio kūrybinio projekto – kolekcijos „Techninė plastika“.

Tai, ką žiūrovai pamatys scenoje, yra vienas naujausių mūsų – „Henry Bailey“ – produktų, rankų darbo kostiumų konstravimo naujoji linija, kol kas dar niekur nerodyta. Tad galima sakyti, kad ir šiems kostiumams tai bus debiutinis pasirodymas scenoje. Tiesa, po šio pasirodymo Lietuvoje jie nebebus demonstruojami, nes ši produkcija yra orientuota į užsienio rinką“, - sakė Andrius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.