Teatrališkame renginyje - mados, muzikos ir video šou

Ketvirtadienio vakarą Vilniuje įsikūrusiame menų fabrike „Loftas“ karaliavo mada. Ant renginio „Exit To The City“ scenos susiliejo mados ir naktinių klubų pasauliai: šešios mados kūrėjų komandos, šešios kolekcijos, šeši urbanistinio avangardo kupini originalūs žvilgsniai.

„Exit To The City“ akimirka.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
„Exit To The City“ akimirka.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 25, 2014, 11:05 PM, atnaujinta Jan 29, 2018, 2:59 PM

Madų šou – nestandartinis. Jo formato būta trilypio. Scenoje susidūrė muzika, mada ir video menas.

Visų šešių kolekcijų pristatymai buvo lyg nedideli spektakliai. Tačiau dėl to stebėtis nederėtų – prie kiekvienos kolekcijos dirbo žmonės, suburti iš skirtingų sferų: šalia drabužių dizainerių, plaukų stilistų ir vizažistų darbavosi robotikos specialistai, scenos režisieriai, pasakotojai ir kiti savo veiklos profesionalai.

Ant „Lofto“ sienų projekcijomis buvo paaiškinama, kodėl kūrėjai pasirinko būtent tokias rūbų formas, spalvas ir išraiškos formas.

Savo stilistinius sprendimus pristatė geriausiu pasaulio kirpėju tituluojamas Raimondas Pasternackis ir „Woxx Barbers“ komanda (kolekcija „Technical Plasticity“), Deimantė Dubinaitė ir „Grožio Pajėgos.Lt“ komanda (kolekcija „City Lights“), Mikhailas Kodesnikovas ir „My Studio“ komanda (kolekcija „Plastic Reflections“), Inga Rimkevičienė ir „Jos Kaprizai“ komanda (kolekcija „Urban Legends“), Dalia Ramelytė ir „Andre Team“ komanda (kolekcija „Underground Shock“).

Šių penkių komandų pasirodymą stebėjo ir vertino komisija, kuri rinko, jų manymu, geriausią, stipriausią bendrojo įvaizdžio kolekciją sukūrusią komandą.

Komisijos kėdėse ketvirtadienį įsitaisė Justino Vienožinskio kolegijos Įvaizdžio dizaino katedros vedėja Olesė Kekienė, architektė Erika Rodaitė, fotografas Tomas Vyšniauskas, vieno mados žurnalo mados redaktorė Lina Bernotaitytė. Komisijos pirmininkė – festivalio „Mados infekcija“ kūrybos vadovė Sandra Straukaitė.

Šeštoji renginio kolekcija – nekonkursinis kūrybinės komandos „A-Twins“ nariai Anatolijaus Pajanok ir Andriaus Mašausko. Jie pristatė „Archaic Gardens“, įkvėptą lietuviškųjų kabančių sodų. Kolekcija sukurta kartu su skulptoriumi Danieliumi Sodeika ir drabužių dizainerių duetu – Dovile Cibulskaite ir Ana Romanova. Kolekcijos pasirodymas – premjera Lietuvoje, nes jau spalio viduryje meistrai šiuos modelius demonstruos Londone, stilistiniame šou „Noise“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.