„Mis pasaulis“ nugalėtojai Rolene Strauss – tautiečių panieka

Rolene – jau trečia PAR atstovė, laimėjusi konkursą „Mis pasaulis“. 1958 metais karūna pasipuošė Penelope Anne Coelen, o 1974 metais – Anneline Kriel. Visos jos – baltaodės.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 15, 2014, 3:41 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 3:34 AM

Rolene – jau trečia PAR atstovė, laimėjusi konkursą „Mis pasaulis“. 1958 metais karūna pasipuošė Penelope Anne Coelen, o 1974 metais – Anneline Kriel. Visos jos – baltaodės.

Rasistiškai nusiteikę PAR gyventojai maišė R.Strauss su žeme, tikindami, kad tik juodaodžiai (jų šalyje yra net 79,2 proc.) turėtų atstovauti PAR tarptautiniuose konkursuose. „Šiandien Nelsonas Mandela kape apsivertė“, „Tikėjausi, kad ji bus tikrai JUODA“, „Europiečių kolonizacijos PAR rezultatas“, „Kristupo Kolumbo palikuonė pavogė pergalę“, „Jos protėviai žudė mūsų tautiečius“, – šie ir panašūs komentarai tiesiog užplūdo socialinius tinklus bei naujienų portalus.

Vis dėlto mediciną studijuojanti ir humanitarinę pagalbą likimo nuskriaustoms moterims teikianti R.Strauss yra puikus pavyzdys PAR gyventojoms. Mergina ne tik mokosi ar sunkiai dirba kitų labui, bet ir visada pabrėžia meilę tėvynei. Duodama interviu Rolene nepamiršta pabrėžti, koks nuostabus kraštas yra PAR, kokie puikūs ir darbštūs žmonės ten gyvena.

Daugiau Lietuvos ir užsienio garsenybių gyvenimo naujienų  mūsų „Facebook“ paskyroje!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.