Antakių evoliucija: kaip keitėsi antakių mados

Antakių mados keičiasi taip pat greitai kaip ir metų laikai. Vieną dieną žurnalų viršeliuose puikuojasi manekenės su it siūlais plonais , o kitą – su vešliais lyg miškais antakiais. Jau daugiau nei šimtmetį antakiams moterys skiria ypatingą dėmesį. Rodosi jų formos keičiasi su kiekviena nauja mados banga.

„Vidapress“ nuotr.
„Vidapress“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Fausta Simaitė

2015-04-27 17:48, atnaujinta 2018-01-05 17:49

Per ryškūs, per ploni, per vešlūs – tokios nesiliaujančių diskusijų tarp grožio ekspertų temos. Pastarąjį dešimtmetį galima drąsiai vadinti antakių era. Šepetėliai, geliai, šešėliai, pieštukai, šiuo metu karaliauja kosmetikos parduotuvių lentynose. Merginos imasi visų įmanomų priemonių, kad tik jų antakiai atrodytų kuo didesni.

Britų supermodelis Cara Delevingne yra tikra antakių ikona. Ji atnešė į mados pasaulį naują maniją. Stori, vešlūs it vikšrai antakiai yra vieni geidžiamiausių šiuo metu. Tačiau kol mes siekiame tobulų, storų antakių, nepamirškime atsižvelgti į antakių mados istoriją, kuri byloja, kad ne kiekvienai tinka naujas mados klyksmas.

1920 metais moterys rinkosi plonus, nuleistais kampučiais, pieštuku nupieštus antakius. Šie priminė liūdno šuniuko žvilgsnį.

1930 metais moterys ryžosi net pasišalinti visus antakių plaukus tam, kad galėtų nusipiešti tokius, kokių užsigeis. Puikus pavyzdys – Marlene Dietrich. Ši nusibrėždavo antakius, kurie imituodavo šokiruotą veido išraišką. Nors tai primena klouno veidelį, dauguma moterų sekė jos pėdomis.

Štai 1950 metais Marilyn Monroe, iki šiol vadinama sekso simboliu, pagaliau sugrąžino natūralų antakių žavesį. Aktorė pieštuku šiek tiek paryškindavo, tačiau nė kiek nekeisdavo įgimtos formos.

Audrey Hepburn buvo viena didžiausių antakių ikonų. Jos vešlūs, tobulos formos, natūraliai tamsūs antakiai, buvo kiekvienos damos svajonė.

1960-1970 metais moterys vėl grįžo prie plonyčių, keistų formų antakių. Mados ikona anuomet buvo Mary Quant.

1980 metai vadinti „galingaisiais antakiais“, dėl tokių moterų kaip Madonna ir Brooke Shields. Jų asmenybes puikiai atspindėjo ryškūs, tankūs antakiai išryškinti šešėliais.

O Pamela Anderson, Kate Moss, kurių antakiai tapo kone didžiausia moterų siekiamybe, iššaukė tvarkingų, varnos formos antakių madą.

Šiandien mados viršūnėse karaliauja natūralūs, kaip įmanoma vešlesni, tamsesni antakiai. Labiausiai paplitusi forma yra beveik tiesi linija (kaip pas Cara Delevingne). Aktorė Lily Collins, modelis Suki Waterhouse ir netgi pati Kate Middleton renkasi natūraliai tankius, pinceto nemačiusius antakius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.