Holivudo gražuolis J. Dornanas kurstys svetimų moterų vaizduotę

Šių metų Valentino dienos išvakarių viso pasaulio moterys laukia su nekantrumu – tądien plačiuosiuose ekranuose jos pirmą kartą išvys laukinę meilę ir aistrą įkūnijančią juostą „Penkiasdešimt pilkų atspalvių“, sukėlusią masinę psichozę visame pasaulyje.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 12, 2015, 6:27 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 9:03 AM

Pagrindinį veikėją Kristianą Grėjų įkūnijantis airių aktorius Jamie Dornanas (32 m.) jaudinasi lyg prieš pirmąjį pasimatymą, juk dabar kiekvieną jo kūno lopinėlį matys ne vien toji vienintelė, bet ir milijonai iš proto einančių moterų.

Iš kelio pasitraukus televizijos serialo „Anarchijos sūnūs“ kietuoliui Charlie Hunnamui (jam pirmajam buvo patikėtas Kristiano vaidmuo), išaušo ilgai laukta J.Dornano šlovės valanda. Nieko nelaukdamas aktorius kartu su tuomet 8-ą mėnesį nėščia mylimąja Amelia Warner (32 m.) iš Londono persikėlė į Vankuverį, kur netrukus turėjo prasidėti filmavimai. Jamie prisipažįsta – vargu ar jis galėjo iš anksto nuspėti savo žmonos reakciją į kiek pikantiškas naujienas.

„Mano žmona – vienas supratingiausių žmonių, kuriuos man yra tekę pažinti. Be to, ji ir pati dešimtį metų skyrė aktorinei karjerai, tad puikiai suvokia, jog kartais reikia aukotis. Patikėkite, maniau, pridėsiu į kelnes sakydamas jai: „Mieloji, keturiems mėnesiams kraustysimės į kitą pasaulio kraštą, nes noriu filmuotis juostoje, kurioje didžiąją laiko dalį staipysiuosi nuogas.“ Na, regis, esu laimės kūdikis, nes žmona nepuolė manęs su kočėlu“, – nusijuokė J.Dornanas, šiuo metu ant rankų sūpuojantis pirmagimę Dulcie.

Prasidėjus juostos pasirengimo darbams aktoriui teko iš peties paplušėti, juk įkūnyti viso pasaulio moterų vaizduotę kurstantį gražuolį – darbas ne iš lengvųjų. Pirmoji užduotis buvo kūno tobulinimas – kasdien reikėjo tris valandas intensyviai sportuoti. Deja, galimybes pasiekti geriausią rezultatą apribojo peties trauma, kurią aktorius patyrė slidinėdamas Alpėse.

„Į ligoninę mane sraigtasparniu gabeno apdujusį nuo morfijaus – įsivaizduokite, kaip buvo riesta. Tad ruošiantis filmavimams žinojome, jog per keturias savaites tapti raumenų kalnu man nepavyks. Laimė, ir nesijaučiau turįs toks būti, juk Kristianas – tikrai ne 100 kilogramų štangą kilnojantis žvėris“, – sakė Jamie.

Aktorius negalėjo sau leisti ilgų ir varginamų treniruočių sporto salėje ne vien dėl patirtos traumos. Anot jo, vargu ar pasaulyje yra bent vienas vyras, kuris išdrįstų netrukus gimdysiančiai žmonai pasakyti: „Mieloji, okupuoju sporto salę šešioms valandoms, paskambink, jei prasidės sąrėmiai.“

J.Dornanas neslėpė ir savo mitybos įpročių – kas rytą kimšo tiek kiaušinių, kiek tik tilpo, o baltymų kokteiliai tuo metu jam buvo atstoję vandenį. „Nusistatydavau žadintuvą 4 valandą ryto ir vos tik pramerkęs akis čiupdavau šalia padėtą baltymų kokteilį. Kitaip tariant, keldavausi vidury nakties, kad išgerčiau šokoladinio pieno. Ar galite tai įsivaizduoti?“ – nusijuokė J.Dornanas.

Laimė, jog aktoriaus kūno plaukuotumas nėra didelis, antraip didžiausia jo kančia būtų buvę ne įtūpstai (o jų J.Dornanas tiesiog negali pakęsti), bet skausminga depiliacija. „Ačiū Dievui, kad mano krūtinė nėra plaukuota“, – su palengvėjimu atsiduso aktorius. Bet aukotis vis vien tenka. Nekenčiu skusti barzdos, o tai daryti teko kas rytą.“

Kad ir kur eitų, kad ir ką sutiktų, aktorius nuolat girdi žmones sakant, jog jo gyvenimas netrukus apvirs aukštyn kojomis. „Manęs nuolat klausia, ar aš esu pasiruošęs tam, kas manęs laukia po filmo premjeros. Neturiu atsakymo į šį klausimą, nes tiesiog nežinau, kam turiu būti pasiruošęs“, – teigė J.Dornanas.

Veikiausiai šiuo klausimu jam galėtų pagelbėti bičiulis Robertas Pattinsonas, suvaidinęs neregėto populiarumo sulaukusios „Saulėlydžio“ sagos ekranizacijoje. „Buvau šalia Roberto, mačiau, kokią įtaką netikėtai užgriuvusi šlovė turėjo jo gyvenimui. Negaliu pasakyti, kad tai buvo saldu“, – teigė aktorius. Paklaustas, ar jie kalbėjosi apie populiarumo kainą, atsakė: „Tiesą sakant, nepamenu, apie ką mudu kalbėjomės susitikę pastarąjį kartą. Regis, tiesiog gerai prisigėrėme.“

Vargu ar kam nors kiltų abejonių, kad nuo šiol J.Dornanas taps vienu populiariausių ir labiausiai geidžiamų kino industrijos aktorių. Juk dar nė plačiųjų ekranų nepasiekusi kino juosta jau pelnė visą gerbėjų armiją.

„Ar noriu tapti kino žvaigžde? Ne. Man svarbiausia karjera“, – užtikrintai teigė J.Dornanas, jau visai netrukus pakilsiąs į Holivudo aukštumas. Tik štai šlovė jam – antraeilis dalykas, juk šiuo metu didžiausią džiaugsmą aktoriui teikia namuose jo laukianti mylinti šeima.

Erotinis romanas sukėlė psichozę

„Penkiasdešimt pilkų atspalvių“ – netikėtą perversmą literatūros pasaulyje sukėlęs erotinis romanas. Jame pasakojama apie koledžo auklėtinės Anastazijos Stil ir jauno verslininko Kristiano Grėjaus meilę, persmelktą nesutramdomos, kone gyvuliškos aistros ir kraują kaitinančių žaidimų.

Užsimezgus aistringam romanui, Kristianas pareikalauja pasirašyti sutartį, pagal kurią jam būtų leista visiškai valdyti merginos gyvenimą. Pasirodo, žavusis verslininkas yra kankinamas vidinių demonų ir turi neįprastų poreikių. Pažindama Kristianą, mergina atranda savo troškimus ir atskleidžia tamsiąsias verslininko paslaptis, kruopščiai slepiamas nuo visuomenės.

2011 metais išleistas romanas „Penkiasdešimt pilkų atspalvių" tapo bestseleriu. Jis išverstas į 51 kalbą, tarp jų – ir lietuvių. Paraiškas filmui pagal šią trilogiją kurti pateikė garsiausios pasaulio kino studijos, tačiau sėkmė nusišypsojo „Focus Features“ ir „Universal Pictures“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.