Kiek iš tiesų kalorijų sudeginame tvarkydamiesi ar miegodami?

Kiek žmogus sudegina kalorijų priklauso ne tik nuo veiklos, bet ir amžiaus, lyties. Mažai kas žino, jog kalorijos deginamos net ir tada, kai miegame.

Kalorijos deginamos net ir tada, kai miegame.<br>123rf nuotr.
Kalorijos deginamos net ir tada, kai miegame.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 1, 2015, 5:27 AM, atnaujinta Oct 6, 2017, 11:18 AM

Sportas

Sportas – vienas geriausių būdų deginti kalorijas ir mesti svorį. Kiek jų sudeginsite, priklauso ir nuo jūsų kūno svorio. Asmuo, sveriantis 65 kilogramus, 30 minučių bėgdamas vidutiniu greičiu – kilometrą nubėga per maždaug 6 minutes – gali sudeginti 322 kalorijas. Jeigu tiek pat laiko važiuos dviračiu – 600 kalorijų.

Namų ruoša

kalorijas galima deginti ir be intensyvių treniruočių. Alternatyva joms gali būti namų ruošos darbai. Valandą siurbdami kilimą sudeginsite 135 kalorijas, plaudami langus arba grindis – 120 kalorijų. Jeigu rūbus skalbsime rankomis, per valandą pavyks sudeginti net 150 kalorijų. Efektyviausias būdas visgi yra grindų šveitimas – 213 kalorijų.

Miegas

Žmogaus organizmas degina kalorijas net tada, kai jis miega. Per valandą sudeginama 70 kalorijų. Be to, geras miegas labai svarbus norint numesti svorio. Nustatyta, kad neišsimiegoję žmonės jaučia didesnį alkį ir daugiau valgo.

Seksas

Deginti kalorijas galima ir maloniai. Priklausomai nuo intensyvumo ir trukmės, mylėdamiesi žmonės gali sudeginti nuo 200 iki 600 kalorijų. Tai beveik prilygsta važiavimui dviračiu ar bėgimui.

Žinučių rašymas, bučiniai ir gumos kramtymas

Visais šiais atvejais žmogus taip pat degina kalorijas. Tiesa, palyginti nedaug. Valandą rašydamas trumpąsias žinutes žmogus sudegins 40 kalorijų, bučiuodamasis ar kramtydamas gumą – 11kalorijų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.