Moteris pusšimčio kilogramų atsikratė lietuvių dar neatrasta priemone

Alison Shilley pasikeitė neatpažįstamai. Vos prieš porą metų moteris piktnaudžiavo neįtikėtinu apelsininio šokolado kremo kiekiu, tačiau dabar į jį net pažvelgti negali. Vienintelis delikatesas, kurį ji valgo nesitramdydama – kopūsto lapai. Na, o jei norisi ko nors saldaus, moteris skanauja trintu griežčiu.

Alison Shilley pasikeitė neatpažįstamai.<br>„Facebook“ nuotr.
Alison Shilley pasikeitė neatpažįstamai.<br>„Facebook“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-09-18 08:33, atnaujinta 2017-05-12 18:41

Tokius pokyčius lėmė kiek netikėtas moters sprendimas. Pasiekusi 119 kilogramų svorį ji nusprendė parsisiųsti specialią mobiliajam telefonui sukurtą programėlę. Ši programėlė veikė hipnozės būdu, o jos klausantis asmuo įtikinamas, kad jam atlikta skrandžio mažinimo operacija.

„Kai 2014-ųjų metų spalį parsisiunčiau šią programėlę, tikrai nemaniau, kad ji veiks. Vis dėlto, žinojau, kad neturiu kito pasirinkimo. Kentėjau nuo siaubingo antsvorio, tad nusprendžiau, kad toks pabandymas nepakenks“, – pasakojo 49-erių metų moteris.

Pasak Alison, ji visuomet buvo apvalesnių formų, tačiau svoris ėmė ypač sparčiai augti pagimdžius sūnus Brendoną ir Metthew.

„Iš karto po antrojo gimdymo svėriau beveik 130 kilogramų. Bandžiau atsikratyti antsvorio, tačiau numesti kilogramai priaugdavo dvigubai. Įstrigau siaubingame rate, kai kas kartą bandydama mesti svorį nusivildavau, o tai mane paskatindavo jaučiamą liūdesį malšinti nesveiku maistu.

2014-ųjų rudenį man ėmė skaudėti kelių sąnarius, kadangi kojos sunkiai išlaikė svorį. Negalėjau užlipti laiptais, visuomet turėdavau sustoti ir atsikvėpti. Kai Brendonas baigė universitetą ir sugrįžo gyventi kartu su manimi, jis buvo šokiruotas.

Sūnus be užuolankų man pasakė, kad esu pirmoji sąraše patirti širdies smūgį. Tą akimirką supratau, kad nebegaliu gyventi taip, kaip gyvenau iki tol“, – patirtimi dalinosi Alison.

Išbandyti tokį neįprastą svorio metimo metodą paskatino tai, kad jos sąnariai buvo pernelyg skausmingi. Moteris negalėjo sportuoti, todėl ėmė ieškoti informacijos apie galimą skrandžio mažinimo operaciją. Ji buvo įsitikinusi, kad jos svoris buvo pakankamas tapti kandidate tokiai procedūrai.

Beieškodama informacijos apie skrandžio mažinimo operaciją ji atrado mobiliąją programėlę, kainuojančią vos 5 svarus. Supratusi, kad vis tiek nėra ką prarasti, Alison ją įsigijo ir ėmė kiekvieną dieną sekti programėlėje pateikiamais patarimais.

„Vienas iš labiausiai man patikusių patarimų buvo faktas, jog galiu valgyti viską, ką noriu, tačiau lėtai ir mažesnėmis porcijomis. Anksčiau valgydavau, nes galiu. Dabar valgau, nes maistas yra pagrindinis energijos šaltinis.

Programėlės klausydavausi prieš miegą. Joje esančios paskaitos suskirstytos į tris hipnozės sesijas. Viena iš jų buvo skirta „Prieš operaciją“, antroji vadinosi „Operacija“, o trečioji atspindėjo „Po operacijos“ esantį etapą.

Visos šios paskaitos veikė atpalaiduojančiai bei keitė požiūrį į maistą. Jos skatino valgyti sąmoningai galvojant apie tai, ką dedi į burną, o ne savotiškoje transo būsenoje. Manau, tai iš tikrųjų veiksminga ir, matyt, gan greitai paveikė mano pasąmonę, kadangi jau pirmąją savaitę atsikračiau pirmųjų 2 kilogramų“, – džiaugėsi dviejų vaikų motina.

Taip pat ji ėmė atsakingiau rinktis maisto produktus, pradėjo galvoti apie tai, kokią naudą sveikatai jie gali suteikti. Tokie pokyčiai atnešė gan ryškius rezultatus. Po mažiau nei metų moteris jau buvo atsikračiusi 32 kilogramų svorio.

Toks pasiekimas moterį paskatino dar labiau pasistengti. Taigi, ji pasiryžo pradėti bėgioti. Vos per devynias savaites anksčiau net laiptais užlipti negalėjusi moteris ėmė bėgti. Tai smarkiai nustebino ne tik ją pačią, bet ir jos sūnų.

„Brendonas buvo iš tiesų įkvėptas matydamas mano valią keistis. Šiais pokyčiais gerėjosi ir mano seni draugai bei kaimynai, kadangi prieš pat pradėdama mesti svorį persikrausčiau į naują būstą. Taigi, paskutinį sykį jie mane matė apkūnią ir nė neįtarė, kaip smarkiai pasikeičiau.

Po to, kai į savo „Facebook“ paskyrą įkėliau naują nuotrauką, mano telefonas netilo. Visi skambinėjo ir klausė, kur dingo „pusė manęs“!“ – džiaugsmingai prisiminė Alison.

Šiandien moteris kiekvieną savaitę nubėga apie 25 – 30 kilometrų. Kovo mėnesį ji nubėgo pirmąjį pusmaratonį.

„Negaliu patikėti, kiek daug pasiekiau. Šiandien sveriu tik 68 kilogramus, mano drabužių dydis sumažėjo per pusę – nuo 56 iki 40. Jaučiuosi daug lengvesnė ir vis dar negaliu patikėti, kad vietoje bulvių traškučių geriau renkuosi kuskusą, o vietoje vyšnių pyragų – mėlynes“, – šypsodamasi pasakojo sustoti nežadanti moteris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.