Didžiausias vitaminų dietos privalumas – ji paprastuma ir lengva.
Laikytis šios dietos visai nesunku. Iš pradžių šios dietos laikykitės dvi savaites, o paskui... Kas ten žino!? Gal šis racionas taps įprastu. Vitaminų dieta neturi ne tik minusų, bet ir nepageidaujamo poveikio.
1-asis valgiaraščio variantas
Pusryčiai
Vaisių salotos, puodelis kavos (juodosios arbatos) ar šviežios apelsinų sultys.
Antrieji pusryčiai
2 gabalėliai padžiovintos juodos duonos su dviem valgomaisiais šaukštais liesos varškės, sumaišytos su bet kokiais smulkiais supjaustytais žalumynais; stiklinė daržovių sulčių ar vandens.
Pietūs
200 g „Cezario“ salotų, užpiltų padažu (po 1 arbatinį šaukštelį saldžių garstyčių ir citrinos sulčių, 3 valgomieji šaukštai daržovių sultinio); stiklinė mineralinio vandens, sulčių ar žaliosios arbatos.
Pavakariai
1 kivis ir 1 obuolys, stiklinė arbatos ar vandens.
Vakarienė
Suvožtinis: sėlenų ar rupios duonos riekelės, 2-3 lapeliai salotų, po gabalėlį neriebaus kumpio ir sūrio, plonai supjaustyti agurko griežinėliai; stiklinė kefyro ar žolelių arbatos (melisos).
2-asis valgiaraščio variantas
Pusryčiai
Ruginė bandelė (100 g), 3-4 valgomieji šaukštai liesos varškės, pagardintos džemu; puodelis kavos ar arbatos.
Antrieji pusryčiai
Stiklinė (150 g) lieso nesaldaus jogurto, žalioji arbata arba daržovių sultys.
Pietūs
200 g troškintų daržovių, stiklinė vandens, sulčių ar žaliosios arbatos.
Pavakariai
Nedidelė vynuogių kekė ar 1 obuolys; žalioji arbata.
Vakarienė
Troškinta žuvis su bet kokiomis daržovėmis (išskyrus bulves); stiklinė rūgpienio ar žaliosios arbatos puodelis su arbatiniu šaukšteliu medaus.
Kaip galima paįvairinti šią dietą?
Pusryčiai
Galima derinti įvairius sumuštinius: sėlenų duonos riekelę lengvai patepti sviestu, ant viršaus uždėti sūrio ir porą ridikėlių, agurko, saldžiųjų pipirų ir pomidorų griežinėlių.
Antrieji pusryčiai
Jogurtas su uogomis ar vaisiais (100-150 g) pagal savo skonį, bet ne pačiais saldžiausiais.
Pietūs
Galima suvalgyti gabalėlį vištienos (geriausia – kalakutienos). Drąsiai valgykite 100 g virtos, troškintos ar užkeptos paukštienos su bet kokiomis salotomis ar daržovėmis, išskyrus bulves. Paukštienos dienas galima derinti su žuvies.
Pavakariai
Bet kokie vaisių deriniai pagal skonį.
Vakarienė
Galima papildyti daržovių ar vaisių salotomis.
Parengė Ona Kacėnaitė